❀ Selamat Datang | Saya Kate | Shaklee Independent Distributor ID:944001 | Jika inginkan konsultansi berkenaan masalah kesihatan, sila hubungi saya - 016 842 5632 | Nak tanya apa2 pun boleh. Saya akan membantu anda sebaiknya ❀

Sunday, 20 May 2018

5 Sebab Mengapa Anda Harus Mengambil Kolagen

http://www.kateginting.com/2018/05/5-sebab-mengapa-anda-harus-mengambil-kolagen.html

Kolagen terkenal dengan manfaatnya terhadap kesihatan, terutamanya kulit. Ketahui mengapa kita perlu mengekalkan tahap kolagen optimum dalam badan dan kenapa kita perlu bermula hari ini!

Apakah cara untuk melambatkan proses penuaan pada kulit? Adakah dengan memakai solekan tebal? Melalui pembedahan plastik?  Ataupun rawatan laser? Ataupun ada cara semulajadi untuk mengekalkan kulit sihat dan berseri?

http://www.kateginting.com/2018/05/5-sebab-mengapa-anda-harus-mengambil-kolagen.html

5 Sebab Mengapa Anda Harus Mengambil Kolagen

#1 KOLAGEN ADALAH BAHAN UTAMA UNTUK KULIT YANG LEBIH TEGANG

http://www.kateginting.com/2018/05/5-sebab-mengapa-anda-harus-mengambil-kolagen.html

30% protein dalam badan anda adalah kolagen. Ia memegang semua sel kulit bersama, mengekalkan keanjalan kulit dan memastikan ikatan bahagian dalaman dan luaran kulit tetap kuat. Pendedahan kepada pelbagai faktor termasuk umur boleh menyebabkan kulit anda secara beransur-ansur hilang keanjalan dan ketegangan. Tambahkan suplemen kolagen ke dalam rejim suplemen harian anda supaya anda boleh mengatakan tidak kepada kulit kendur dan berkedut!

#2 KOLAGEN MENYOKONG KESIHATAN SENDI

http://www.kateginting.com/2018/05/5-sebab-mengapa-anda-harus-mengambil-kolagen.html

Disebabkan kolagen membentuk blok bangunan asas sendi, ia memainkan peranan penting untuk menyokong kekuatan, fleksibiliti dan pergerakan sendi. Ia kaya dengan asid amino untuk memberikan sokongan dan keanjalan kepada tisu penghubung seperti tulang rawan, tulang, tendon dan ligament untuk menyokong gaya hidup aktif anda.

#3 KATAKAN YA KEPADA RAMBUT DAN KUKU SIHAT

Rambut dan kuku kita memerlukan kolagen untuk kekuatan dan keanjalan. Dengan mempunyai gudang penyimpanan kolagen yang mencukupi, ia menyokong penyerapan nutrien pada kulit kepala dan membina semula struktur asas kuku, supaya mereka tumbuh sihat, memberikan anda rambut berkilat dan kuku yang kuat.

#4 OH TIDAK! PENGHASILAN KOLAGEN BERKURANGAN SETIAP TAHUN

http://www.kateginting.com/2018/05/5-sebab-mengapa-anda-harus-mengambil-kolagen.html

Menurut Pembantu Profesor dermatologi di University Of Pittsburgh dan Pengarah Pembedahan Kosmetik dan Pusat Kesihatan Kulit, selepas umur 20 tahun, badan anda menghasilkan kurang 1% kolagen berbanding tahun sebelumnya. Pengurangan ini membawa kepada garis halus, kedutan, dan kulit yang kering serta kusam. Ini tidak sepatutnya menghalang anda daripada kelihatan dan berasa lebih muda tahun demi tahun, jadi mula ambil kolagen sekarang!

#5 KOLAGEN ANDA ROSAK SETIAP HARI

http://www.kateginting.com/2018/05/5-sebab-mengapa-anda-harus-mengambil-kolagen.html

Pencemaran alam sekitar, bahan kimia berbahaya dan sinar UV menghasilkan radikal bebas di bawah kulit anda, menyebabkan kerosakan termasuk kolagen. Pendedahan berterusan kepada faktor ini dalam jangka masa panjang boleh mengakibatkan tahap kolagen menjadi rendah, menyebabkan penuaan pramatang. Walaupun anda tidak boleh mengelakkan diri dari pencemaran ini dan sinar UV, anda boleh mengekalkan tahap optimum kolagen untuk kulit yang sihat, muda melalui pengambilan harian kolagen.

TAHUKAH ANDA?

"40,000 sel kulit mati hilang dari kulit setiap minit."

Inginkan kulit kekal berseri, ingat 2B iaitu:
  • MemBINA semula - Lapisan epidermis sentiasa menghasilan sel kulit baru bagi menggantikan sel lama.
  • MemperBAIKI - Sel kulit (Fibroblas) mampu menghasilkan klagen. Fibroblas menggantikan fiber kolagen yang rosak dengan yang baru apabila diperlukan.

http://www.kateginting.com/2018/05/5-sebab-mengapa-anda-harus-mengambil-kolagen.html
  • Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. 
  • Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan. 
  • Memberi lebih daripada kolagen, ia turut mengandungi tujuh ramuan utama termasuk Ekstrak biji Camelia Japonica, Ekstrak Pfaffia, ekstrak kerang, Lactobacillus Acidophilus, Vitamin C, B2 dan B6. 
  • Pek individu untuk pengambilan segera pada bila-bila masa, di mana sahaja.
DISCLAIMER: Any statements in this website have not been evaluated by the Food and Drug Administration. Products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak Dapatkan Collagen Powder Shaklee?

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=432d533fa8d38230276f5e485d508b6b

WhatsApp kami di 016-8425632 (klik dari smartphone anda).
Follow FB Kate Ginting untuk chat secara langsung.
Daftar keahlian Shaklee di “Join Now“ sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.

Rujukan:
1. Asserin, J., Elian Lati, Toshiaki Shioya, Janne Prawitt. The effect of oral collagen peptide supplementation on skin moisture and the dermal collagen network: evidence from an ex vivo model and randomized, placebo-controlled clinical trials. Journal of Cosmetic Dermatology, 14, 291—301.
2. O. Bruyère, B. Zegels, L. Leonori, V. Rabenda, A. Janssen, C. Bourges, J.-Y. 2012. Effect of collagen hydrolysate in articular pain: A 6-month randomized, double-blind, placebo controlled study. Complementary Therapies in Medicine, Volume 20, Issue 3, Pages 124-130.
3. Why does skin wrinkle with age? What is the best way to slow or prevent this process?. The Science. Scientific American. https://www.scientificamerican.com/article/why-does-skin-wrinkle-wit/
4. Varani, J., Dame, M. K., Rittie, L., Fligiel, S. E. G., Kang, S., Fisher, G. J., & Voorhees, J. J. (2006). Decreased Collagen Production in Chronologically Aged Skin􀀀: Roles of Age-Dependent Alteration in Fibroblast Function and Defective Mechanical Stimulation. The American Journal of Pathology, 168(6), 1861–1868. http://doi.org/10.2353/ajpath.2006.051302

Saturday, 19 May 2018

Detox Untuk Permulaan Kehidupan Yang Lebih Hebat

Set Detox Untuk permulaan baharu yang sihat | Mulakan langkah baharu dan dapatkan kelebihan detoksifikasi daripada sistem penghadaman yang sihat, tampilkan kulit yang sihat berseri, tubuh yang mantap dan cantik. Diperbuat daripada adunan sinergi herba lembut dan nutrien lain, set ini membantu untuk menyokong proses detoksifikasi harian anda secara semula jadi harian.

http://www.kateginting.com/2018/05/detox-untuk-permulaan-kehidupan-yang-lebih-hebat.html

Mengapa Perlu Detox?

Setiap hari, badan kita terdedah kepada toksin dari persekitaran, pemakanan yang tidak sihat, dan tekanan hidup. Pendedahan yang kerap dan berterusan melemahkan keupayaan semulajadi badan untuk menyingkirkan toksin. Ia menyebabkan berlakunya pengumpulan toksin yang boleh membawa kepada pelbagai penyakit. Oleh itu, amalan detox secara berkala adalah penting untuk kesihatan.

  • Menurunkan Berat Badan
  • Kolon Lebih Sihat
  • Meningkatkan Tenaga
  • Mengawal Nafsu Makan
  • Kulit Lebih Cantik
  • Menguatkan Sistem Imun
  • Tidur Lebih Lena
  • Mengurangkan Tekanan
http://www.kateginting.com/2018/05/detox-untuk-permulaan-kehidupan-yang-lebih-hebat.html

#1 DTX® Complex
  • Dicipta untuk membekalkan nutrisi yang menyokong dan merangsang fungsi hati yang sihat.
  • Kulit lebih berseri - Milk Thistle membantu meningkatkan seri kulit.
#2 Herb-Lax
  • Digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit ringan dan untuk menyokong
  • pergerakan usus.
  • Sistem penghadaman yang lebih baik - Daun senna adalah herba yang mesra kolon, membantu melegakan sembelit dan menggalakkan pergerakan usus. 
#3 Alfalfa Complex
  • Dikenali sebagai gudang nutrien. Akar tunjangnya mencecah sedalam 6 meter, membekalkan pelbagai nutrient dan mineral.
  • Tubuh sihat & cergas - Daun Alfalfa sangat berkhasiat untuk menghalang keasidan yang terhasil daripada toksin dan membantu dalam menurunkan berat badan.
#4 Peppermint-Ginger Plus
  • Membekalkan herba semula jadi untuk memberi kelegaan kepada system penghadaman anda.
  • Melegakan kembung perut & angin
  • Pudina dan halia digunakan secara tradisional untuk melegakan dan meredakan kembung perut dan angin.
#5 Vivix®
  • Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu.
  • Lebih bertenaga! - Polifenol adalah salah satu penggalak tenaga yang paling hebat.
http://www.kateginting.com/2018/05/detox-untuk-permulaan-kehidupan-yang-lebih-hebat.html




DISCLAIMER: Any statements in this website have not been evaluated by the Food and Drug Administration. Products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak order Set Detox Shaklee?

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=6953031d270d848c22b38dd16e4c1bdb

WhatsApp kami di 016-8425632 (klik dari smartphone anda).
Follow FB Kate Ginting untuk chat secara langsung.
Daftar keahlian Shaklee di “Join Now“ sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.

Monday, 14 May 2018

Asid Lemak Omega-3 Adalah Lemak Yang Tidak Menggemukkan

Asid Lemak Omega-3 Adalah Lemak Yang Tidak Menggemukkan | Kita semua tahu bahawa asid lemak Omega-3 memberi pelbagai manfaat kesihatan kepada tubuh manusia, seperti meningkatkan peredaran darah, kesihatan otak dan mengalakkan kesihatan sendi. Tetapi adakah anda tahu ia juga boleh membantu mengurangkan berat badan yang berlebihan apabila disertai dengan senaman yang berkala dan pemakanan yang seimbang?

Asid Lemak Omega-3 Adalah Lemak Yang Tidak Menggemukkan

Jom dapatkan tubuh yang menawan dengan lemak sihat ini!

#1 Mengawal Atur Tahap Lemak Badan Yang Sihat

Simpanan lemak yang berlebihan dalam badan merupakan salah satu faktor utama yang menyumbang kepada peningkatan berat badan. Kajian menunjukkan bahawa Omega-3 dapat membantu kita mencapai tahap lemak badan yang sihat kerana ia:
  • Meningkatkan kadar metabolik - kadar kalori badan yang anda bakar dalam sehari.
  • Meningkatkan kadar pembakaran lemak.
  • Meningkatkan peredaran darah ke otot-otot badan semasa bersenam dan menambahkan keupayaan tubuh untuk membakar lebih banyak lemak.
  • Mengawal paras lemak yang sihat yang terkumpul dari pemakanan harian kita.
#2 Menyeimbangkan Rasa Kenyang

Dua hormon utama - ghrelin, dan leptin – berperanan mengawal rasa lapar dan kenyang. Gabungan diet yang seimbang dan pengambilan Omega-3 didapati bermanfaat untuk mengawal atur dua hormon ini dan:
  • Meningkatkan rasa kenyang - anda berasa kenyang untuk tempoh masa yang lebih lama selepas makan.
#3 Meningkatkan Paras Insulin yang Sihat

Insulin menukarkan karbohidrat di dalam makanan kepada tenaga. Oleh itu, tahap insulin yang sihat adalah penting untuk mengekalkan berat badan yang sihat dan Omega-3 dapat membantu dengan:
  • Meningkatkan kepekaan insulin badan - semakin peka sel-sel badan kita terhadap insulin, semakin rendah kemungkinan makanan yang kita makan disimpan sebagai lemak.
#4 Mengurangkan Tekanan

Tekanan boleh menyumbang kepada peningkatan berat badan. Omega-3 membantu mengawal atur tahap kortisol yang sihat, ia adalah hormon tekanan yang menyebabkan anda menyimpan lemak, bukannya membantu membakar kalori-kalori yang degil.

Kenapa Perlu Omega-3?

Omega 3 merupakan nutrien yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh kita. Oleh itu adalah penting untuk mendapatkan Omega 3 dari pemakanan sebagai sumber Omega 3.

http://www.kateginting.com/2018/05/asid-lemak-omega-3-adalah-lemak-yang-tidak-menggemukkan.html

Pengambilan suplemen minyak ikan Omega 3 adalah pilihan terbaik bagi anda yang sukar untuk mendapatkan jumlah asid lemak Omega 3 yang mencukupi daripada makanan harian anda. 


Seorang yang sihat memerlukan kira-kira 1,000-2,000mg minyak ikan sehari.

Anda ingin dapatkan Asid Lemak Omega-3 untuk insan tersayang?

Klik SINI!    https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=68d81d226e2ccf091d0c717f5ce9ded4

DISCLAIMER: Any statements in this website have not been evaluated by the Food and Drug Administration. Products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

WhatsApp kami di 016-8425632 (klik dari smartphone anda).
Follow FB Kate Ginting untuk chat secara langsung.
Daftar keahlian Shaklee di “Join Now“ sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.

Wednesday, 9 May 2018

Shaklee Premium Items Eksklusif Untuk Anda

Anda peminat tegar Shaklee? Berita baik untuk anda!

Item premium Shaklee dah mula di jual. Kalau dulu kesemua premium item Shaklee hanya boleh dibeli dengan cara PWP (Purchase With Purchase) sahaja, tapi mulai April 2018 kesemua Premium Items Shaklee sudah boleh di beli secara online atau walk in terus ke Home Office atau di semua branch Shaklee seluruh Malaysia. ;)

Semua premium item Shaklee ni best-best tau, ekslusif sangat. Saya pun ada buat koleksi.

1. Ferrano Personal Blender

http://www.kateginting.com/2018/05/shaklee-premium-items-eksklusif-untuk-anda.html

Blender ekslusif ni sangatlah berkualiti dan power. Ia juga mudah digunakan.

Dengan blender ni, anda boleh buat macam-macam smoothie atau ice blended. Senang ja. Hanya masukkan kesemua bahan seperti ais, air, buah-buahan favorite then campurkan 3 sudu besar ESP. Blend semua, lepas tu boleh terus minum. Nak bawa terus tumbler tu kemana-mana pun boleh. Siap ada sarung/beg tumbler tu skali tau. Memang mudah sangatlah.

Blender ni sangat powerful dengan 350W motor with continuous on or pulse function. So, boleh dapatkan blender exclusive Shaklee yang best ni ya.

Nak dapatkan Ferrano Personal Blender? Klik sini.

2. Cooler Bag

http://www.kateginting.com/2018/05/shaklee-premium-items-eksklusif-untuk-anda.html

Cantik kan Cooler Bag ni?

Cooler bag ini khas untuk Vivix. Tapi kalau nak guna untuk isi benda lain pun boleh. Sebab ia boleh kekalkan temperature samada sejuk ataupun panas. So, ia boleh kekalkan Vivix dalam keadaan sejuk (chilled) dan ia juga mampu kekalkan keadaan makanan sentiasa keep warm

Beg ini boleh muat 6-8 botol Vivix tau. Mudah dibawa travel kemana-mana dan ada juga compartment untuk letakkan sudu didalamnya. Wow best kan ;)

Nak dapatkan Cooler Bag? Klik sini.

3. Shaklee Non Woven Bag - Go Green Bag

http://www.kateginting.com/2018/05/shaklee-premium-items-eksklusif-untuk-anda.html

Beg ni ada 3 size:

A) Size L - Live Well, Be Well
Beg ini yang paling besar ok, boleh letak macam-macam dalam tu. Boleh muat 6 canister ESP tau. Haaa besar tu. Nak bawa pergi shopping groceries pun sangat sesuai. Sumbat ja segala benda dalam tu.

B) Size S - Live Well, Be Well
Beg ni, size standard. Kelebihannya ia boleh dilipat. Ada button untuk lipatan lebih kemas.

C) "Why I Love Shaklee" - Non Woven Bag
Beg ni pula kecil sikit dari beg yang size S tadi. Bezanya ia bukan foldable dan tiada poket di luar.

Nak dapatkan ketiga-tiga beg ini, klik sini.

4. Mutipurpose Container & Drinkware

http://www.kateginting.com/2018/05/shaklee-premium-items-eksklusif-untuk-anda.html

Premium item Shaklee pun ada Shaker, Multistack Dispenser, Pill Box, Clip Fresh Pill Box with Key Chain, Rubbermaid Easy Find Lid & Sistema Salad-To-Go Container.

Untuk Shaker ada 2 size, iaitu 600ml dan 828ml. Untuk 600ml ada dua warna iaitu warna Pink Coral dan Laguna Blue. Dan untuk 828ml tu warna hitam. 

Apa yang best shaker ini adalah ia tahan lasak dan BPA FREE. So, boleh shake bancuhan ESP atau Performance Drink atau Cinch Shaklee atau apa-apa air favorite dengan lebih sekata dan tidak berketul.

Untuk Multistack Dispenser pula, didatangkan dengan 2 warna menawan iaitu hijau dan putih. Kegunaannya, boleh isi vitamin dan ESP untuk bawa pergi travel ok.

Multistack ini boleh dipisahkan tau, boleh asingkan setiap satu. Nak isi benda lain pun boleh, ikut kesukaan anda. Nak isi brooch, syiling, susu anak pun boleh (isi dalam bekas yang besar bawah sekali tu). Ekslusif sangat kan :)

Shaklee Pill Box ini ada banyak compartment. So sesuai dan mudah untuk bawa pergi travel. Clip Fresh Pill Box pula special, sebab ia boleh dijadikan keychain sekali, memang comel ja tau. So, senang nak bawa sebab ia comel dan tak makan ruang :)


Nak dapatkan Container dan Drinkware? Klik sini.

Untuk container ada Rubbermaid Find Lid dan juga Salad-to-go container. Ada pilihan warna yang anda boleh pilih. Ia kedap udara. Freezer safe, microwave safe without lid. 

http://www.kateginting.com/2018/05/shaklee-premium-items-eksklusif-untuk-anda.html

Salad-To-Go Container. Yang plan nak diet, nak bawak bekal ke ofis, bento anak, boleh lah ber Salad-To-Go. Salad akan kekal fresh dan mudah dibawa kemana-mana juga. Ada 4 warna menarik di sajikan untuk membuka selera anda.

Nak dapatkan Sistema Salad-To-Go Container? Klik sini.


5. Accessories

http://www.kateginting.com/2018/05/shaklee-premium-items-eksklusif-untuk-anda.html

Shaklee juga ada beberapa accessories lain jjuga seperti Get Clean Spray Bottle, Vvix Key Chain, Coaster, Vivix Spoon dan juga Youth Umbrella.

Nak dapatkan accessories ni? Klik sini.

Jangan lupa dapatkan premium ltems Shaklee ni cepat ya. Sangat limited. First come first serve ok.

Anda boeh contact nombor whatsapp yang tertera di bawah. Beli premium item ini, boleh beli vitamin sekali. Sebab Premium Items ni LIMITED EDITION. Exclusive gitu. Boleh simpan buat kenangan, nak buat koleksi pun boleh. Nak bagi hadiah utk hari jadi, anniversary, perkahwinan pun boleh.


Nak Dapatkan Vitamin Shaklee?

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=f8c7555d2671b87529f7fb9b43fd0b71

WhatsApp kami di 016-8425632 (klik dari smartphone anda).
Follow FB Kate Ginting untuk chat secara langsung.
Daftar keahlian Shaklee di “Join Now“ sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.

Tuesday, 8 May 2018

3 TIPS KEKAL TERHIDRAT AGAR KEKAL AKTIF SEMASA BERPUASA

Hargai yang Tersayang Hadiahkan Kesihatan | Berikan hadiah kesihatan kepada ibu tersayang. Bantu ibu anda menjalani perjalanan puasa yang indah dengan nutrien yang diperlukan untuk ibu kekal terhidrat dan rasa lebih kenyang sepanjang hari dengan nutrisi Shaklee.
Performance® Natural Orange

Kekal terhidrat sepanjang hari, dengan elektrolit penting untuk memastikan ibu terhidrat sepanjang Ramadan dengan OPTI-LYTE™, gabungan campuran formulasi proprietari dan campuran unik karbohidrat yang membantu:
  • Menambah elektrolit.
  • Membolehkan badannya menghasilkan tenaga segera serta tenaga kekal agar dia aktif.
Minum 5 gelas setiap hari untuk kekal terhidrat agar kekal aktif:
  • 2 sahur
  • 2 iftar
  • 1 Gelas sebelum tidur
http://www.kateginting.com/2018/05/3-tips-kekal-terhidrat-agar-kekal-aktif-semasa-berpuasa.html

Meal Shakes French Vanilla

Rasa Kenyang Dengan Khasiat Yang Penting

Pastikan ibu anda mempunyai nutrisi yang diperlukan sebagai persediaan berpuasa. Lengkap dengan serat makanan, asid amino, kalsium dan zink, minuman berkhasiat ini mengandungi:
  • Protein untuk membina dan memperbaiki tisu badan.
  • Kalsium untuk membantu perkembangan tulang yang kuat.
  • Vitamin dan mineral penting lain untuk fungsi tubuh yang optimum.
http://www.kateginting.com/2018/05/3-tips-kekal-terhidrat-agar-kekal-aktif-semasa-berpuasa.html

MInum 2 gelas setiap hari:
  • 1 gelas sahur untuk meningkatkan rasa kenyang dan bertahan lama.
  • 1 gelas iftar untuk melegakan perut selepas seharian berpuasa dan mencegah daripada makan terlalu banyak.
Cinch® Vanilla Shake Mix

Jaga Berat Badan Ketika Puasa          

Bagi sesetengah orang, Ramadan adalah masa terbaik untuk mengurangkan berat badan. Bantu ibu anda untuk mengurangkan berat badan atau mengekalkan berat idealnya dengan Cinch®. Kaya dengan protein dan kalsium, ia mengandungi:

http://www.kateginting.com/2018/05/3-tips-kekal-terhidrat-agar-kekal-aktif-semasa-berpuasa.html
  • 6g serat dalam setiap hidangan untuk meningkatkan rasa kenyang lebih lama.
  • Leucine untuk mengekalkan otot-otot tanpa lemak bagi mencapai berat badan yang lebih sihat.
Nak Dapatkan Vitamin Shaklee Dengan 10% DISKAUN?

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=519160b79e1e05af4cf2e3df9f8daf46


DISCLAIMER: Any statements in this website have not been evaluated by the Food and Drug Administration. Products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

WhatsApp kami di 016-8425632 (klik dari smartphone anda).
Follow FB Kate Ginting untuk chat secara langsung.
Daftar keahlian Shaklee di “Join Now“ sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.


Saturday, 5 May 2018

Anak Pertama Kali Berpuasa? Ikuti Tips Ini..

http://www.kateginting.com/2018/04/anak-pertama-kali-berpuasa-ikuti-tips-ini.html

Adalah biasa untuk 2 hingga 3 hari pertama merupakan masa yang amat sukar bagi kanak-kanak yang cuba berpuasa buat kali pertama. Dari perspektif nutrisi, berikut adalah beberapa idea untuk ibu bapa bantu memudahkan perjalanan berpuasa mereka:

SAHUR

Berikan anak anda permulaan hari yang baik dengan:
• Pemakanan bertenaga tinggi. Susu dan telur adalah penggalak tenaga yang hebat.
• Segelas Meal Shakes yang lazat serta mengandungi vitamin dan mineral bagi memastikan anak-anak anda kenyang lebih lama.
• Minuman yang sihat bagi memastikan mereka terhidrasi sepanjang hari dan kurangkan rasa
dahaga dengan Performance® dengan rasa oren yang enak.
• Sertakan buah-buahan dan sayur-sayuran sebagai sumber serat yang penting.

IFTAR

Galakkan pemakanan yang sihat:
• Kurma dan air – cara mudah untuk berbuka puasa.
• Sup buatan sendiri dan stew kaya dengan mineral dan garam.
• Segelas Meal Shakes untuk melegakan perut selepas seharian berpuasa dan menghalang anak anda dari terlebih makan.




Menjalani Puasa dengan lebih mudah!

√ Sumber yang baik untuk serat, protein, kalsium dan zink untuk pertumbuhan dan perkembangan yang sihat.
√ Membantu mengekalkan rasa kenyang yang lebih lama.
√ Sempurna untuk kanak-kanak dan remaja yang aktif.
√ Rasa yang sedap apabila ditambah ke dalam shakes, sup berkrim dan ais krim!
√ Ibu dan ayah juga akan menyukainya.

DISCLAIMER: Any statements in this website have not been evaluated by the Food and Drug Administration. Products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak Dapatkan Vitamin Shaklee?

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=6a303086ab98cf4e367fb8178900d535

ATAU, 

 WhatsApp kami di 016-8425632 (klik dari smartphone anda).
Follow FB Kate Ginting untuk chat secara langsung.
Daftar keahlian Shaklee di “Join Now“ sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.

Tuesday, 1 May 2018

SUDAHKAH ANDA MENGAMBIL PROTEIN?

http://www.kateginting.com/2018/04/sudahkah-anda-mengambil-protein.html

BERAPA BANYAK PROTEIN YANG BOLEH ANDA AMBIL?

Senang dan mudah disediakan, ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder with Vanilla Flavour memberikan anda kebaikan semulajadi protein soya. Mengandungi 9 asid amino perlu, indeks glisemik rendah dan kaya dengan kalsium, minuman protein yang hebat dan lazat ini sesuai dengan pelbagai jenis gaya hidup dan melengkapkan makanan dengan mudah, agar anda boleh mendapatkan protein harian anda pada bila-bila masa, di mana-mana sahaja.




Berapa kerap anda boleh makan semua ini? Minum ESP yang mudah disediakan ini, di mana 1 hidangan memberikan 14g protein soya Semulajadi.

http://www.kateginting.com/2018/04/sudahkah-anda-mengambil-protein.html

CARA-CARA UNTUK MENAMBAHKAN LEBIH PROTEIN DALAM DIET ANDA
  • Campurkan dengan segelas susu, jus, air atau minuman kegemaran anda.
  • Kisarkan dengan buah kegemaran anda untuk menghasilkan smoothie yang menyegarkan.
  • Jadi lebih kreatif. Campurkannya dengan makanan seperti kari, sup, kek, wafel, bar protein, dll.
  • Sebagai pengganti cecair untuk ‘overnight oat’.
DISCLAIMER: Any statements in this website have not been evaluated by the Food and Drug Administration. Products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak Dapatkan Vitamin Shaklee?

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=341899060c9ed39a3056dcb754e150c7

ATAU,

WhatsApp kami di 016-8425632 (klik dari smartphone anda).
Follow FB Kate Ginting untuk chat secara langsung.
Daftar keahlian Shaklee di “Join Now“ sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.