❀ Selamat Datang | Saya Kate | Shaklee Independent Distributor ID:944001 | Jika inginkan konsultansi berkenaan masalah kesihatan, sila hubungi saya - 016 842 5632 | Nak tanya apa2 pun boleh. Saya akan membantu anda sebaiknya ❀

Friday, 13 July 2018

KOLAGEN DAN VITAMIN C SAHABAT BAIK KULIT ANDA

KOLAGEN DAN VITAMIN C SAHABAT BAIK KULIT ANDA | Mestilah semua wanita nak kulit cantik kan? Hari ini Kate nak share dua sahabat terbaik kulit anda.

Dua lebih baik daripada satu, iaitu gabungan kolagen dan vitamin C merupakan sahabat terbaik kulit anda. Kolagen bertindak dengan lebih baik jika diambil bersama vitamin C. Jadi pastikan anda mengambil kolagen bersama sekurang-kurangnya 60mg vitamin C.

http://www.kateginting.com/2018/07/kolagen-dan-vitamin-c-sahabat-baik-kulit-anda.html

Dengan kuasa pasangan C: kolagen (Collagen) dan vitamin C, anda akan kelihatan lebih muda, berseri dan kulit yang sihat.

KOLAGEN

Kolagen adalah sejenis protein yang terdapat dalam kulit, tulang, otot, saluran darah, system pencernaan dan tendon. Ia bertindak seperti “gam” yang mengikut komponen lain dalam badn kit untuk bersama mengekalkan kekuatan badan termasuk kekuatan dan keanjalan kulit.


VITAMIN C

Vitamin C dikenali sebagai asid askorbik, vitamin c memainkan peranan besar dalam fungsi serta penyelenggaraan tubuh, terutama kulit.
  • Bertindak sebagai antioksida
  • Melindungi dari sinaran UV
  • Berfungsi sebagai agen anti radang
  • Bertindak sebaga agen pengurangan pigmentasi                     
  • Molekul penting dalam penghasilan kolagen
Baca: Tips Memilih Vitamin C TERBAIK Di Pasaran

DUA C: KOLAGEN (COLLAGEN) + VITAMIN C

http://www.kateginting.com/2018/07/kolagen-dan-vitamin-c-sahabat-baik-kulit-anda.html
  • KOLAGEN - Memberikan struktur kepada kulit dan memegang semua tisu penghubung bersama.
  • VITAMIN C – Membantu daam penghasilan kolagen, melindungi kolagen daripada kerosakan oksidatif dn melindungi dari sinaran UV.
http://www.kateginting.com/2018/07/kolagen-dan-vitamin-c-sahabat-baik-kulit-anda.html

Nak dapatkan 2 sahabat baik kulit anda ini? Nak hadiahkan kepada orang tersayang?

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=b85df7ec4b53839595015bd64580f493

DISCLAIMER: Any statements in this website have not been evaluated by the Food and Drug Administration. Products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

WhatsApp kami di 016-8425632 (klik dari smartphone anda).
Follow FB Kate Ginting untuk chat secara langsung.
Daftar keahlian Shaklee di “Join Now“ sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.

Tuesday, 10 July 2018

Promosi Bulanan Shaklee July 2018

Promosi Bulanan Shaklee July 2018 | Nak kongsi promosi hebat dari Shaklee. Sangat hebat dan jarang sekali Shaklee buat promosi macam ni tau.

#1 Pill Box Dan Sticker

http://www.kateginting.com/2018/07/promosi-bulanan-shaklee-july-2018.html

* Beli produk Shaklee dengan 100uv dalam harga produk RM350 * Harga RM8 SAHAJA (Harga Sebenar RM19.80) * Sah sehingga 31 July 2018 

Order SINI.

#2 YOUTH RENEW AND MAINTAIN SET

http://www.kateginting.com/2018/07/promosi-bulanan-shaklee-july-2018.html

Setiap pembelian Youth Renew and Maintain Set, anda akan dapat PERCUMA:

* PERCUMA YOUTH™ Blue Shimmer Cosmetic Case. * Penghantaran PERCUMA * Paper Bag * Cara Penggunaan Youth Skin Care * Cash BONUS * Berpeluang Menjana Pendapatan Bersama Shaklee

Youth Renew & Maintain Set terdiri daripada:
• Luminous Gel Oil Cleanser (125ml)
• Perfecting Skin Toner (177ml)
• Youth Activating Serum (30ml)
• Age Defense Moisturizer - SPF 50 (50ml)
• Advanced Renewal Night Cream - Light (50ml) OR • Advanced Renewal Night Cream - Rich (50ml)

Order SINI.

#3 YOUTH INTENSIVE TREATMENT AND REPAIR SET

http://www.kateginting.com/2018/07/promosi-bulanan-shaklee-july-2018.html

Setiap pembelian Youth  Intensive Treatment & Repair Set, anda akan dapat PERCUMA:

* PERCUMA YOUTH™ Blue Shimmer Cosmetic Case. * Penghantaran PERCUMA * Paper Bag * Cara Penggunaan Youth Skin Care * Cash BONUS * Berpeluang Menjana Pendapatan Bersama Shaklee

Youth Intensive Treatment & Repair Set terdiri daripada:
• Luminous Gel Oil Cleanser (125ml)
• Perfecting Skin Toner (177ml)
• Youth Activating Serum (30ml)
• Radiance C+E
• Age Defense Moisturizer - SPF 50 (50ml)
• Advanced Renewal Night Cream - Light (50ml) OR • Advanced Renewal Night Cream - Rich (50ml)

Order SINI.

#4 DAFTAR SEBAGAI AHLI

http://www.kateginting.com/2018/07/promosi-bulanan-shaklee-july-2018.html

* Daftar ahli dan buat pembelian produk Shaklee dengan 100uv dan anda akan dapat RM30 e-Vouchers * e-Vouchers sah selama 3 bulan

Klik SINI.

#5 CLEARANCE HOT DEAL! SHAKLEE BABY

http://www.kateginting.com/2018/07/promosi-bulanan-shaklee-july-2018.html

Nak beli 1 Percuma 1, klik SINI.

Set Shaklee Baby terdiri daripada:
• Gentle Wash x 1
• Soothing Lotion x 1
• Massage Oil x 1
• Plush Microfiber Towel x 1
• Handy Baby Toiletry Bag x1

Nak dapatkan daftar ahli secara PERCUMA?
Nak Penghantaran Percuma?
Nak jana pendapatan bersama Shaklee?

Dengan pembelian 1 set Shaklee Baby, anda akan dapat semua ni termasuk PERCUMA 1 SET SHAKLEE BABY. Order SINI.

#6 PROMOSI COLLAGEN POWDER DISKAUN 5% & PERCUMA 1 KOTAK

http://www.kateginting.com/2018/07/promosi-bulanan-shaklee-july-2018.html

Beli 2 kotak dapat DISKAUN 5%: * Daftar Ahli PERCUMA * Penghantaran Percuma * Berpeluang jana pendapatan bersama Shaklee. Order SINI.

Beli 6 Kotak Percuma 1 Kotak: * Daftar Ahli PERCUMA * Penghantaran Percuma * Cash Bonus * Berpeluang jana pendapatan bersama Shaklee. Order SINI.

DISCLAIMER: Any statements in this website have not been evaluated by the Food and Drug Administration. Products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

WhatsApp kami di 016-8425632 (klik dari smartphone anda).
Follow FB Kate Ginting untuk chat secara langsung.
Daftar keahlian Shaklee di “Join Now“ sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.

Saturday, 7 July 2018

Rahsia Badan Kekal Bertenaga Sepanjang Hari

Rahsia Badan Kekal Bertenaga Sepanjang Hari | CoQ10 adalah nutrien utama dalam menghasilkan tenaga. Ia bertindak sebagai palam pencucuh, yang menghidupkan enjin dengan memulakan penghasilan tenaga dalam setiap sel. Apabila sel-sel menghasilkan lebih banyak tenaga, badan anda berfungsi pada tahap optimum yang membolehkan anda melakukan apa yang anda suka setiap hari!

http://www.kateginting.com/2018/07/kekal-bertenaga-dengan-coq10.html

Penjana Tenaga Terbaik

#1 Meningkatkan kekuatan otot

http://www.kateginting.com/2018/07/kekal-bertenaga-dengan-coq10.html

Kajian telah menunjukkan bahawa CoQ10 dapat membantu meningkatkan kekuatan otot dan jisim otot fast-twitch (type-II) (otot yang menjana kuasa dan kekuatan). Ia juga bertindak sebagai antioksida untuk mengurangkan kerosakan oksidatif kepada sel-sel otot.

#2 Mempercepatkan proses pemulihan luka

http://www.kateginting.com/2018/07/kekal-bertenaga-dengan-coq10.html

CoQ10 menyokong penghasilan semula tisu yang rosak dengan meningkatkan penghasilan sel, pembaikan tisu dan proses penyerapan oksigen ke dalam tisu, mempercepat penyembuhan luka. CoQ10 juga berperanan sebagai anti-radang dalam pemulihan luka.

#3 Menyokong gaya hidup aktif anda

Pelbagai kajian telah menunjukkan bahawa CoQ10 memberi manfaat kepada orang dewasa, dari atlet yang kerap melakukan latihan sehingga kepada orang biasa yang cuba mengekalkan jantung yang sihat dan kekal cergas. Hasil kajian menunjukkan bahawa CoQ10 membantu orang ramai untuk kekal aktif secara fizikal dan meningkatkan prestasi dengan menggalakkan penghasilan tenaga selular. Kini jantung anda dapat mengepam darah ke seluruh badan dengan lebih cekap, anda boleh berjalan lebih cepat dan berlari lebih jauh, dan anda dapat memberi lebih tumpuan.

#4 Memastikan anda bertenaga sepanjang hari

http://www.kateginting.com/2018/07/kekal-bertenaga-dengan-coq10.html

CoQ10 adalah asas dalam penjanaan tenaga badan. Ia berfungsi sepanjang masa untuk memulakan dan menghasilkan tenaga. Apabila sel-sel menghasilkan lebih banyak tenaga, badan anda mempunyai tahap tenaga yang tinggi, stamina anda meningkat, meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan keseluruhan anda, menjadikan anda berasa lebih bertenaga sehingga anda boleh melakukan pelbagai perkara dalam sehari!

Tingkatkan Tenaga Anda Dengan CoQ-Trol Plus Shaklee

Keistimewaan Shaklee
  • CoQ-Trol Plus membekalkan sebatian semulajadi dan proprietari dengan 100mg Coenzyme Q10 bersama resveratrol dan tokoferol.
  • Untuk penyerapan optimum, ia dilengkapi dengan sistem penghantaran minyak zaitun.
  • Formulasi berpaten untuk meningkatkan penyerapan CoQ10. (Patent No: MY-139379-A)
Tahukah Anda?

Kajian telah menunjukkan bahawa 100mg Coenzyme Q10 memberikan pelbagai manfaat kepada badan. Untuk mendapatkan 100mg Coenzyme Q10, anda perlu mengambil:
  • 3kg Daging
  • 100 Cawan Brokoli Rebus
  • 100 Sudu Makan Minyak Canola
  • 3.3.kg Mentega Kacang
http://www.kateginting.com/2018/07/kekal-bertenaga-dengan-coq10.html

Nak hadiahkan CoQ10 untuk insan tersayang? 


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=83aa15643b367081bdded4bd8c21cd72

OPPS.. NAK DAPATKAN PROMOSI BELI 3 BOTOL DISKAUN 10%?


DISCLAIMER: Any statements in this website have not been evaluated by the Food and Drug Administration. Products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

WhatsApp kami di 016-8425632 (klik dari smartphone anda).
Follow FB Kate Ginting untuk chat secara langsung.
Daftar keahlian Shaklee di “Join Now“ sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.

Wednesday, 4 July 2018

Testimoni Kolagen Yang Anda Mungkin Tak Percaya

Testimoni Kolagen Yang Anda Mungkin Tak Percaya | Berita baik untuk anda, sekali lagi Shaklee nak bagi offer terbaik. Shaklee lanjutkan promosi COLLAGEN POWDER.

http://www.kateginting.com/2018/07/testimoni-kolagen-yang-anda-mungkin-tak-percaya.html


Best tak promosi ni?

Psst..Psst.. Anda tau tak? Shaklee Collagen Powder ni 100% semulajadi tau. Dan yang paling best Shaklee sendiri claim kesan optimum Collagen ni selepas 8 minggu. Tapi itu kesan optimum lah. Biasa selepas makan sekotak pun dah nampak beza yang ketara. Saya ambil 3 paket pun dah boleh rasa kesannya. Haa.. hebatkan? Buat masker pun boleh tau.

Di bawah ada beberapa feedback dari pengguna yang mengamalkan Collagen Powder.

http://www.kateginting.com/2018/07/testimoni-kolagen-yang-anda-mungkin-tak-percaya.html

Kesan selepas 16 kotak Collagen Powder. Kesan jerawat dan jeragat dah tak ada. Kulit pun makin berseri.

http://www.kateginting.com/2018/07/testimoni-kolagen-yang-anda-mungkin-tak-percaya.html

Parut jerawat dah hilang. Kulit pun makin gebu, berseri dan putih. 

http://www.kateginting.com/2018/07/testimoni-kolagen-yang-anda-mungkin-tak-percaya.html

 Kulit makin cerah dan gebu.

http://www.kateginting.com/2018/07/testimoni-kolagen-yang-anda-mungkin-tak-percaya.html

Kulit lebih berseri dan jerawat malu-malu nak muncul.

http://www.kateginting.com/2018/07/testimoni-kolagen-yang-anda-mungkin-tak-percaya.html

Parut jerawat makin berkurang, kulit berseri dan gebu.

http://www.kateginting.com/2018/07/testimoni-kolagen-yang-anda-mungkin-tak-percaya.html

Yang ni kredit untuk Master Nadiah. Wajah semakin cerah selepas 2 minggu.

Kenapa Cepat Nampak Kesan?

Dah puas tengok gambar-gambar pengguna yang berpuas hati? Best kan kalau anda pun dapat kesan macam tu.

Nak tau tak kenapa Collagen Powder Shaklee ni cepat sangat berkesan?
  • Jisim molekul Collagen Powder Shaklee ni sangat rendah berbanding dengan jenama lain yang ada di pasaran. Sebab itu ia mudah diserap oleh badan dan cepat memberi kesan. 
  • Berbanding dengan kolagen lain yang ada di pasaran, jisim molekul 300,000 dalton, terapung-apung dalam badan dan sukar diserap. 
  • Berasaskan penyelidikan, jisim molekul yang terbaik adalah 1,000 dalton. Sebab kalau kecil sangat samapi 500 dalton, terlalu frigile. Baru masuk dalam air, kacau-kacau dah musnah. Tak sempat masuk badan lagi.
  • Collagen Powder Shaklee 100% semulajadi tanpa bahan kimia berbahaya.
http://www.kateginting.com/2018/07/testimoni-kolagen-yang-anda-mungkin-tak-percaya.html

Jadi kenapa perlu ragu-ragu? Ramai yang dah rasai kesannya. Takkan anda masih nak berharap pada kolagen yang mungkin murah tapi langusng tak berkesan. Betul tak?

DISCLAIMER: Any statements in this website have not been evaluated by the Food and Drug Administration. Products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=9a40b9706c317a3785fdc23c5d81ade8

WhatsApp kami di 016-8425632 (klik dari smartphone anda).
Follow FB Kate Ginting untuk chat secara langsung.
Daftar keahlian Shaklee di “Join Now“ sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.

Saturday, 30 June 2018

Fakta Mengenai Kolagen Yang Anda Tidak Tahu

Fakta Mengenai Kolagen Yang Anda Tidak Tahu | Adalah menjadi lumrah dalam kehidupan bahawa semua orang aka menjadi tua. Setiap individu tidak akan terlepas daripda melalui saat ini.

Apabila umur meningkat dan menjadi tua, banyak akan berlaku perubahan dalam sistem tubuh seperti kulit jadi kusan, kendur dan berkefut, tulang dan sendi mulai lemah, pergerakan perlahan dan penglihatan pun kabur. 

Untuk pengetahuan kita semua, ini semua adalah tanda-tanda penuaan. Tetapi, bolehkah tanda penuaan ni diperbetulkan?

Persoalan ini menyebabkan pelbagai jenis kolagen dikeluarkan di pasaran pada masa kini disebabkan produk ini dapatkan memperlahankan proses penuaan dan sebagai awet muda.

APAKAH KOLAGEN?

http://www.kateginting.com/2018/06/fakta-mengenai-kolagen-yang-anda-tidak-tahu.html

Kolagen adalah sejenis protein semula jadi dalam kulit manusia dan menjadi bahan asa dalam penghasilan sel tidu dan organ dalam tubuh manusia. Satu pertiga daripada protein dalam tubuh manuia diperbuat daripada kolagen dan kebiasaannya ditemui pada tulang, otot dan tisu pada organ.

Kolagen dan komponen lain seperti keratin dan elastin, memberi kekuatan dan keanjalan struktur kulit manusia.

Tahukah anda bahawa penghasilan kolagen secara semula jadi oleh badan manusia akan berkurangan secara perlahan mengikut peningkatan usia pada kadar purata satu peratur setiap tahun.

http://www.kateginting.com/2018/06/fakta-mengenai-kolagen-yang-anda-tidak-tahu.html

Penghasilan kolagen adalah tidak sama bagi wanita dan lelaki di mana, penghasilan kolagen bagi wanta tidak sebanyak lelaki. Golongan wanita akan kehilangan hampir separuh kolagen daripada kulit mereka seawal usia 50 tahun.

Untuk pengetahuan kita semua, kolagen semula jadi ini berkurangan disebabkan oleh faktor persekitaran seperti nutrisi tidak seimbang, kerap terdedah pada cahaya matahari, terdedah pada toksin seperti asap rokok dan penggunaan dadah rekreasi. Credit

Anda tercari-cari kolagen yang terbaik?

http://www.kateginting.com/2018/06/fakta-mengenai-kolagen-yang-anda-tidak-tahu.html

  • Kolagen membantu kulit kita untuk kekal berseri dan segar kerana hampir 75% daripada kulit kita adalah kolagen.
  • 25% protein dalam badan kita adalah daripada kolagen.
  • Kolagen membantu mengekalkan kekuatan rambut, kuku dan gigi.
  • Kolagen membantu mengurangkan rasa tidak selesa, kesakitan dan kerosakan sendi.
  • Membantu menguatkan salur darah dan meningkatkan elastiksiti.
  • Sangat penting bangi membantu kelancaran pergerakan tubuh.
  • Kolagen bertindak dengan lebih baik jika diambil bersama Vitamin C, jadi pastikan anda mengambil kolagen bersama sekurang-kurangnya 60mg Vitamin C.

Nak dapatkan Collagen Shaklee?

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=8f4deeb91f0d96208ad28e5f23029896

Nak dapatkan HARGA PROMOSI COLLAGEN POWDER Shaklee? Klik SINI - Promosi extended till 31 Julai

DISCLAIMER: Any statements in this website have not been evaluated by the Food and Drug Administration. Products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

WhatsApp kami di 016-8425632 (klik dari smartphone anda).
Follow FB Kate Ginting untuk chat secara langsung.
Daftar keahlian Shaklee di “Join Now“ sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.

Saturday, 16 June 2018

Panduan Penggunaan Set Renew And Maintain Youth Skincare

Panduan Penggunaan Set Renew And Maintain Youth Skincare | Adakah anda bersedia untuk kelihatan muda sebagaimana anda merasainya dari dalam?

Jom mulakan sekarang dengan set memperbaharu dan mengekalkan youth skincare!

Set Renew And Maintain Youth Skincare adalah set penjagaan kulit yang mudah ini adalah untuk membantu mencegah dan merawat semua tanda-tanda penuaan, meningkatkan seri dan menjadikan kulit anda bertindak lebih muda.

http://www.kateginting.com/2018/06/panduan-penggunaan-set-renew-and-maintain-youth-skincare.html

Terdiri daripada:

#1 LUMINOUS GEL OIL CLEANSER
Membersih, menghalus dan menyediakan kulit anda secara lembut untuk wajah yang lebih berseri.

#2 PERFECTING SKIN TONER
Membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisi kepada kulit anda.

#3 YOUTH ACTIVATING SERUM
Menjana dan memperbaharui kulit pada peringkat sel untuk kulit lebih berseri dan lebih muda.

#4 AGE DEFENSE MOISTURIZER - SPF 50
Melindungi, menyuburkan dan melembapkan kulit anda serta meningkatkan penampilan keseluruhan tona kulit.

#5 ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM
Menyokong proses pembaharuan sel kulit agar kulit tampak lebih muda, halus dan berseri.

Panduan Penggunaan Set Memperbaharu Dan Mengekalkan Youth Skincare

LANGKAH 1 - LUMINOUS GEL OIL CLEANSER
Picit pembersih muka sebesar saiz kacang pea ke atas tapak tangan yang basah, ratakan ke seluruh wajah dan bilas.

LANGKAH 2 - PERFECTING SKIN TONER
Basahkan kepingan atau bebola kapas dengan toner dan sapukan ke seluruh wajah anda.

LANGKAH 3 - YOUTH ACTIVATING SERUM
Tekan 1 pam di hujung jari dan ratakan secara lembut ke seluruh muka.

LANGKAH 4 - AGE DEFENSE MOISTURIZER - SPF 50 (SIANG)
Ambil setitik pelembap di hujung jari, titikkan pada seluruh muka, dan sapukan ke atas kulit.

LANGKAH 4 - ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM (MALAM)
Letakkan krim di hujung jari, titikkan pada seluruh muka dan leher. Ratakan pada keseluruhan kulit.


Shaklee telah membuat kajian dengan doktor pakar kulit, 100% pengguna YOUTH skincare ni dapat efek kulit lebih sihat dan cantik selepas satu minggu. 

Skincare YOUTH mengambil masa 8 TAHUN untuk dihasilkan oleh pakar estetik, dermatologist dan juga pakar mata. 

Selepas ujian, 100% pengguna Youth alami effect positive pada kulit mereka: 
  • Kurang kedut
  • Kurang parut
  • Kurang jeragat
  • Kurang pigmentasi
  • Makin lembap
  • Makin cerah 
Mengikut indeks kulit: 
  • 2/3 dari wanita yang menggunakan Youth mengalami kulit muda 10 tahun dari usia sebenar..
Dan setakat ini belum ada skincare berani bagi jaminan 100%! Hanya Shaklee sahaja yang ada documented work untuk ujian ini. 

Berita baik untuk anda!

http://www.kateginting.com/2018/06/panduan-penggunaan-set-renew-and-maintain-youth-skincare.html

Beli 5 item Youth seperti dalam gambar :
  • LUMINOUS GEL OIL CLEANSER
  • PERFECTING SKIN TONER
  • AGE DEFENSE MOISTURIZER SPF 50
  • YOUTH ACTIVATING SERUM
  • ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM
Automatik layak dapat :

http://www.kateginting.com/2018/06/panduan-penggunaan-set-renew-and-maintain-youth-skincare.html

 1 Youth limited edition wristlet
 1 Shaklee paper bag
 FREE Shaklee membership (Jimat rm65)
 FREE postage (Jimat rm10)
 Cash rebate RM48

DISCLAIMER: Any statements in this website have not been evaluated by the Food and Drug Administration. Products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Nak order Set Penjagaan Kulit Shaklee YOUTH?

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=edd5e703eb6c782cf5aee04cb6acf234

WhatsApp kami di 016-8425632 (klik dari smartphone anda).
Follow FB Kate Ginting untuk chat secara langsung.
Daftar keahlian Shaklee di “Join Now“ sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.