MENGIMBAS KEMBALI | OVARIAN CYST

MENGIMBAS KEMBALI | Teringat kembali detik2 bahagia saat tahu saya hamil.. Sekarang baby Ellie dah nak masuk 7 bulan.. Hehe.. Sebelum hadirnya si Comel ni terlalu banyak dugaan yang terjadi..

Chak.. Comel tak saya?? Hehehe..
Ok, saya mulakan dari awal ya..Hehe.. Nak di jadikan cerita hujung tahun 2013 saya pernah keguguran masa 5 minggu.. Masa tu tak tau dah lekat.. Lepas gugur darah tak henti smpai lah sebulan.. Cek punya cek, rupanya ada ovarian cyst..

Bulan April 2014 tu dah nak kena operate tapi tak jadi sebab cyst tiba-tiba ja menghilang.. Nak tau apa saya buat? Klik sini..  Hehe..


Lepas cyst hilang selalu juga pergi klinik sebab takut cyst tu datang balik.. Tapi lain pula yang doktor jumpa.. Rahim tak beberapa cun di dalam.. Nak kena urut utk betulkan kedudukan dia.. Lepas tu saya pergi minta urut dengan orang yang pandai betulkan rahim.. 2 kali saya berurut.. Then time raya tu keputihan pula yang datang.. Saya pergi ke klinik lagi minta ubat utk keputihan.. 

Doktor nak bagi ubat antibiotik tapi saya minta yang main sumbat punya.. Sebab tu lagi cepat tau.. Cepat tapi akan datang balik lah keputihan tu.. hehe.. Saya minta tu sebab tahun lalu pun saya ada keputihan, doktor bagi ubat main sumbat.. Then terus lekat.. Tapi gugur.. Tu lah saya minta ubat tu.. Lagipun tinggal beberapa hari lagi utk hari subur time tu... hehe.. Doktor pun cakap rahim dah cantik.. Doktor bagi ubat sumbat dan antibiotik... Tapi antibiotik tu saya tak makan sebab takut ganggu ovulasi..


Selepas sebulan..

http://www.kateginting.com/2015/10/berjaya-hamil.html

Ambi kau.. Sebab tak percaya, saya buat test sampai 3x... Dan semuanya POSITIF.. Hehe..


Nak tau vitamin shaklee mana yang saya ambi? Ok.. Oleh kerana period saya memang teratur jadi saya ambil 3 vitamin ja..


1. B-Complex with Asid Folic - Ini penting tau utk mereka yang nak hamil.. Doktor sarankan 6 bulan sebelum merancang hamil.. Fungsi B-Complex ini untuk sistem reproduktif yang sihat, dan pembentukan janin..

Untuk sistem reproduktif yang sihat, penting dalam pembentukan janin, melawan tekanan, mengandungi asid folik, meredakan senggugut.


Make Money at : http://bit.ly/best_tips

Untuk sistem reproduktif yang sihat, penting dalam pembentukan janin, melawan tekanan, mengandungi asid folik, meredakan senggugut.


Make Money at : http://bit.ly/best_tips

Untuk sistem reproduktif yang sihat, penting dalam pembentukan janin, melawan tekanan, mengandungi asid folik, meredakan senggugut.


Make Money at : http://bit.ly/best_tips


2. Vitamin C - Meningkatkan motiliti sperma dan elak sperma membentuk gumpalan.. Vitamin C juga berfungsi untuk meningkatkan sistem imun dalam badan.

3. Ostematrix - Ostematrix ataupun kalsium sangat diperlukan untuk pembekuan darah. Doktor Pakar Obstetrik dan Ginekologi, Dr. Delilah Ahmad menasihati ibu-ibu yang merancang hamil, sedang hamil mahupun yang sudah melahirkan anak supaya mengekalkan mengambil kalsium sama ada berbentuk suplemen mahupun daripada sumber semula jadi. Kalsium diperlukan untuk mengiringi proses merehatkan otot rahim yang mengecut semula mahupun sewaktu kedatangan haid.  [Sumber: Kosmo! Online]

Saya tak ambil GLA sebab period saya teratur juga.. Tak ada masalah.. Selain itu saya juga jaga pemakanan disebabkan pernah ada cyst.. So, saya kurangkan makan daging ayam, sosej.. Kalau makan pun seminggu sekali ja.. Hehe.. Ataupun ambil sepotong ja untuk hilangkan keinginan mau makan ayam. Hehe..


*DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

 NEVER TRY, NEVER KNOW..

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee anda di TELIPOK, Pekan Nabalu, Tamparuli, Tuaran, Putera Jaya, Sepanggar dan Indah Permai. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia

Untuk order produk Shaklee, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, hubungi:

SMS/WhatsApp: 016-842 5632
E-mail: mynutrisisihatcantik@gmail.com
Masukkan No. ID Sponsor : 944001 jika daftar keahlian (Express Enrolment) di "Join Now".

Popular posts from this blog

IDEA MENU MAKANAN BAYI 6 HINGGA 12 BULAN

Perut Sering Mengeras Ketika Hamil?

Menu Diet Untuk Ibu Hamil Yang Ada GDM