BERTENAGA KETIKA BERPANTANG

Hai.. hai.. hai.. I'm back.. Kekekekeke.. Hari ni saya nak cerita pasal berpantang.. Masa berpantang dulu saya cuma ambi set berpantang shaklee.. Bukan alang-alang tau, terus ambi satu set full.. Ada enam botol semua.. Banyak kan.. Tapi untuk badan sendiri mestilah nak buat yang terbaik kan.. Lepas sebulan saya tambah Omega Guard lagi..

Hasilnya..

Seminggu saya dah laju berjalan. Sampai husband tegur sebab laju berjalan. Susu badan pun banyak dan pekat. Sekali pam boleh dapat 8-9oz. Simpan dalam freezer sebab baby Ellie tak nak menyusu direct. Tapi hari pertama sampai hari ke-4 susu badan masih tak ada. Baby Ellie terpaksa minum susu formula. Tambahan pula, dia kena juandis jadi terpaksa top up.. Bertenaga dan luka pun cepat sembuh.. Saya bersalin c-sec sebab fetal distress..

Ok.. Sini saya explain sikit-sikit pasal vitamin yang saya ambi k..

http://elliestory4health.blogspot.com/2015/10/bertenaga-ketika-berpantang.html

✿✿ (Basic) ✿✿

1. VITALEA
❥ Membekalkan vitamin dan nutrien kepada si ibu
❥ Mengandungi iron utk bantu tambah darah ibu selepas kehilangan darah yang banyak sewaktu proses bersalin

❥ Membantu memberikan tenaga sebab kebiasaannya ibu yang baru lepas bersalin tidak berselera untuk makan

2. B-COMPLEX
❥ Mengurangkan rasa penat dan mengantuk. Biasanya ibu baru bersalin kan kurang tidur sebab perlu jaga baby yang baru lahir.
❥ Terdapat zat besi dalam B-compleks Shaklee yang membantu pembentukkan dan penghasilan sel darah merah
❥ Penting untuk mengelak daripada pening-pening dan meloya disebabkan kekurangan darah merah
❥ Membantu menghindari gejala meroyan (depression)
❥ Kesihatan jantung

3. VITA C / CHEW C
❥ Bekalkan antibodi kepada ibu dan anak. Baby baru lahir antibodi badannya masih sgt rendah dan mudah terdedah kepada jangkitan luar. Jadi vit c diperlukan utk bantu UP kan sistem pertahanan badan baby dan juga ibu.
❥ Membantu untuk kesihatan gusi, gigi dan tulang yang mana terdapat dalam buah oren.
❥ 1 tablet vitamin c bersamaan 7biji oren.
❥ Dapat mengelak kulit daripada kering dan rambut gugur selepas bersalin.

4. ZINC COMPLEX
❥ Cepatkan proses penyembuhan luka bersalin samada bersalin normal atau c-sec. 

Juga bagus untuk atasi masalah rambut gugur selepas bersalin akibat perubahan hormon.

✿✿ (Add-on) ✿✿

5. OSTEMATRIX 

❥ Bantu melancarkan pembuangan ibu bagi mengelakkan sembelit semasa berpantang.  
Bagus utk mengurangkan rasa sakit2 belakang serta dpt membekalkan kalsium secukupnya kepada baby utk tumbesaran tulang dan gigi yang sihat.

6. ESP 

❥ Untuk tenaga, milk booster dan kulit yang bersih dan sihat. 
Bantu memberi rasa kenyang kepada ibu yang sedang berpantang.

Mencari2 set pantang moden? Jom dapatkan dari saya sekarang. Anda pasti berpuas hati..


*DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

 NEVER TRY, NEVER KNOW..


Saya ialah Pengedar Sah Shaklee anda di TELIPOK, Pekan Nabalu, Tamparuli, Tuaran, Putera Jaya, Sepanggar dan Indah Permai. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia

Untuk order produk Shaklee, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, hubungi:

SMS/WhatsApp: 016-842 5632
E-mail: mynutrisisihatcantik@gmail.com
Masukkan No. ID Sponsor : 944001 jika daftar keahlian (Express Enrolment) di "Join Now".


Popular posts from this blog

IDEA MENU MAKANAN BAYI 6 HINGGA 12 BULAN

Perut Sering Mengeras Ketika Hamil?

Menu Diet Untuk Ibu Hamil Yang Ada GDM