Posts

Showing posts from January, 2016

Ruam Lampin | Kasihan Baby Mama..

Image
Hai..  Hai.. Hai..  Hari ini saya nak kongsi satu cerita pasal my baby..

Semalam dia kena ruam lampin.. Besar juga.. Tiap kali kena tukar pampers mesti dia menangis.. Mesti pedih kan.. Huhuhu.. Saya boleh rasa kesakitan dia.. Sebab time budak-budak pernah rasa juga dan masih ingat rasa sakit tu macam mana.. baby Ellie time tidur pun dia angkat kaki dia sebelah kiri.. Sian baby..

Syukur ada benda ni..

Set Menyusu Ni Memang Terbaik!!

Image
"Susu ibu kaya dengan antibodi untuk melindungi bayi daripada penyakit yang tidak terdapat di dalam mana-mana susu formula."

Set Penyusuan Shakleememastikan ibu-ibu mendapat semua vitamin dan mineral yang diperlukan.Kelebihan Shakleeberbanding jenama lain ialah Shaklee ialahvitamin semulajadi, selamat dan sesuai untuk semua.
Vitamin shaklee yang berikut dicadangkan untukIBU MENYUSU.
Vitamin 1: Vitalea Vitalea ialahmultivitamin lengkap dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi yang diperlukan tubuh. Dengan gaya hidup kita sekarang yang sibuk, kadang-kadang makan pun tak terjaga apatah lagi nak pastikan badan kita terima semua vitamin yang diperlukan oleh badan melalui pemakanan kita. Bila badan kurang nutrisi, macam mana nak berfungsi dengan baik kan. 

Disahkan Hamil 7 Minggu

Image
Disahkan Hamil 7 Minggu | Gembiranya bila tahu customer yang consume Shaklee hamil setelah 4 tahun penantian..Ini sharing downline kawan dalam group Ekslusif kami. 
Ipar dia dah 4 tahun berkahwin tapi belum dikurniakan anak. Hujung bulan 11/2014 ipar dia ambilESP,ZincdanGLA Complex, selepas sebulan ambik supplemen shakle, ipar dia disahkan hamil 7 minggu. Ipar dia ni tak sempat pun ambilGLA Complexsebab belum waktu haid.. Alhamdulillah, seronok bila dengar berita begini. 
Bagi mereka yg belum dapat rezeki anak, jangan putus asa. Kita hanya mampu ikhtiar, tetapi rezeki itu Allah yang tetapkan.. 

Credit Pic:Nadin Amira
Set Kesuburan lengkap, KlikSINI.. Anda tak cukup bajet nak ambil semua?? KlikSINIuntuk dapatkan set kesuburan mengikut bajet anda..

Sembelit dan Busir hilang Selepas 3 hari

Image
Apabila seseorang mengalami sembelit dan cuba meneran najis yang mengeras di dalam kolon dengan kuat ketika membuang air besar, struktur ini akan membengkak. Walaupun kadangkala buasir dikatakan lebih cenderung untuk diwarisi, ini adalah lebih kepada faktor gaya hidup atau tabiat pemakanan di kalangan ahli keluarga yang menyebabkan kecenderungan untuk mendapat buasir.

Tengah mencari penyelesaian untuk masalah buasir anda?
Yes.. Anda boleh dapatkan Set Buasir Shaklee untuk bantu selesaikan buasir anda..

Jom kita tengok apa yang ada dalam SET BUASIR ni..

OSTEMATRIX ✔Membantu mengurangkan sembelit ✔Melancarkan pembuangan air besar ✔Memberi keselesaan apabila luka di dubur
OMEGA GUARD ✔ Baik untuk sendi dan otot ✔Pesakit buasir akan mengalami kesakitan akibat daripada tekanan otot dubur ke atas bengkak tersebut sehingga menyebabkan proses pembuangan air besar menjadi amat perit

Tips Mengatasi Alahan Semasa Mengandung (morning sickness)

Image
Apa itu Morning sickness?
Morning sickness atau rasa mual dan muntahbiasanya terjadi pada masa 3 bulan awal kehamilan (trimester pertama kehamilan).
Setiap wanita hamil akan memiliki tingkat derajat mual yang berbeda-beda, ada yang tidak terlalu merasakan apa-apa, tapi ada juga yang merasa mual dan bahkan ada yang merasa sangat mual dan muntah setiap saat sehingga memerlukan pengobatan (hiperemesis gravidarum). 
Ingat setiap wanita hamil spesial dengan karakteristik masing-masing, begitu juga anda!
Antara tips-tips untuk atasi alahan mengandung yang boleh amalkan: 
Ketahui makanan yang menjadi trigger kepada rasa loya Anda perlu tahu makanan / minuman apa yang akan menyebabkan tekak anda menjadi loya dan kembang yang seterusnya membawa kepada aksi muntah.
Contohnya, sekiranya anda merupakan penggemar minuman berasaskan soya dan susu namun semasa mengandung, anda tidak boleh menerima rasa kedua-dua produk ini, jadi elakkan untuk ambil sebarang minuman berasaskan susu dan soya.
Makan dalam ku…