❀ Selamat Datang | Saya Kate | Shaklee Independent Distributor ID:944001 | Jika inginkan konsultansi berkenaan masalah kesihatan, sila hubungi saya - 016 842 5632 | Nak tanya apa2 pun boleh. Saya akan membantu anda sebaiknya ❀

Tuesday, 26 January 2016

Ruam Lampin | Kasihan Baby Mama..

Hai..  Hai.. Hai..  Hari ini saya nak kongsi satu cerita pasal my baby..

Semalam dia kena ruam lampin.. Besar juga.. Tiap kali kena tukar pampers mesti dia menangis.. Mesti pedih kan.. Huhuhu.. Saya boleh rasa kesakitan dia.. Sebab time budak-budak pernah rasa juga dan masih ingat rasa sakit tu macam mana.. baby Ellie time tidur pun dia angkat kaki dia sebelah kiri.. Sian baby..

Syukur ada benda ni..

Sunday, 24 January 2016

Set Menyusu Ni Memang Terbaik!!

"Susu ibu kaya dengan antibodi untuk melindungi bayi daripada penyakit yang tidak terdapat di dalam mana-mana susu formula."

Set Penyusuan Shaklee memastikan ibu-ibu mendapat semua vitamin dan mineral yang diperlukan. Kelebihan Shaklee berbanding jenama lain ialah Shaklee ialah vitamin semulajadi, selamat dan sesuai untuk semua.

Vitamin shaklee yang berikut dicadangkan untuk IBU MENYUSU.

Vitamin 1: Vitalea
Vitalea ialah multivitamin lengkap dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi yang diperlukan tubuh. Dengan gaya hidup kita sekarang yang sibuk, kadang-kadang makan pun tak terjaga apatah lagi nak pastikan badan kita terima semua vitamin yang diperlukan oleh badan melalui pemakanan kita. Bila badan kurang nutrisi, macam mana nak berfungsi dengan baik kan. 

Wednesday, 20 January 2016

Disahkan Hamil 7 Minggu

Disahkan Hamil 7 Minggu | Gembiranya bila tahu customer yang consume Shaklee hamil setelah 4 tahun penantian.. Ini sharing downline kawan dalam group Ekslusif kami. 

Ipar dia dah 4 tahun berkahwin tapi belum dikurniakan anak. Hujung bulan 11/2014 ipar dia ambil ESP, Zinc dan GLA Complex, selepas sebulan ambik supplemen shakle, ipar dia disahkan hamil 7 minggu. Ipar dia ni tak sempat pun ambil GLA Complex sebab belum waktu haid.. Alhamdulillah, seronok bila dengar berita begini. 

Bagi mereka yg belum dapat rezeki anak, jangan putus asa. Kita hanya mampu ikhtiar, tetapi rezeki itu Allah yang tetapkan.. 

http://elliestory4health.blogspot.com/2016/01/disahkan-hamil-7-minggu.html

Credit Pic: Nadin Amira

Set Kesuburan lengkap, Klik SINI.. Anda tak cukup bajet nak ambil semua?? Klik SINI untuk dapatkan set kesuburan mengikut bajet anda..

*DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

NEVER TRY, NEVER KNOW..

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=41e915bdc1287ca29865bcfb89f7d9ac

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee anda di TELIPOK, Pekan Nabalu, Tamparuli, Tuaran, Putera Jaya, Sepanggar dan Indah Permai. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia

Untuk order produk Shaklee, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, hubungi:

SMS/WhatsApp: 016-842 5632
E-mail: mynutrisisihatcantik@gmail.com
Masukkan No. ID Sponsor : 944001 jika daftar keahlian (Express Enrolment) di "Join Now".

Monday, 18 January 2016

Sembelit dan Busir hilang Selepas 3 hari

http://elliestory4health.blogspot.com/2016/01/sembelit-dan-busir-hilang-selepas-3-hari.html 

Apabila seseorang mengalami sembelit dan cuba meneran najis yang mengeras di dalam kolon dengan kuat ketika membuang air besar, struktur ini akan membengkak. Walaupun kadangkala buasir dikatakan lebih cenderung untuk diwarisi, ini adalah lebih kepada faktor gaya hidup atau tabiat pemakanan di kalangan ahli keluarga yang menyebabkan kecenderungan untuk mendapat buasir.


Tengah mencari penyelesaian untuk masalah buasir anda?

Yes.. Anda boleh dapatkan Set Buasir Shaklee untuk bantu selesaikan buasir anda..


Jom kita tengok apa yang ada dalam SET BUASIR ni..


 OSTEMATRIX
 Membantu mengurangkan sembelit
 Melancarkan pembuangan air besar
 Memberi keselesaan apabila luka di dubur

 OMEGA GUARD  
✔ Baik untuk sendi dan otot 
 Pesakit buasir akan mengalami kesakitan akibat daripada tekanan otot dubur ke atas bengkak tersebut sehingga menyebabkan proses pembuangan air besar menjadi amat perit 
 Bantu kecutkan otot yang bengkak tersebut

 ZINC COMPLEX  
 Disarankan kepada pesakit buasir yang tahapnya lebih tinggi seperti keluar najis bersama darah dan membuang air besar dengan rasa yang sangat perit 
 Membantu menyembuhkan luka di bahagian dalam dubur dengan lenih cepat


*DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

NEVER TRY, NEVER KNOW..

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=eda53de8bf2499072a8865d9b1e909fe

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee anda di TELIPOK, Pekan Nabalu, Tamparuli, Tuaran, Putera Jaya, Sepanggar dan Indah Permai. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia

Untuk order produk Shaklee, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, hubungi:

SMS/WhatsApp: 016-842 5632
E-mail: mynutrisisihatcantik@gmail.com
Masukkan No. ID Sponsor : 944001 jika daftar keahlian (Express Enrolment) di "Join Now".

Saturday, 16 January 2016

Tips Mengatasi Alahan Semasa Mengandung (morning sickness)

Apa itu Morning sickness? 

Morning sickness atau rasa mual dan muntah biasanya terjadi pada masa 3 bulan awal kehamilan (trimester pertama kehamilan).

Setiap wanita hamil akan memiliki tingkat derajat mual yang berbeda-beda, ada yang tidak terlalu merasakan apa-apa, tapi ada juga yang merasa mual dan bahkan ada yang merasa sangat mual dan muntah setiap saat sehingga memerlukan pengobatan (hiperemesis gravidarum). 

Ingat setiap wanita hamil spesial dengan karakteristik masing-masing, begitu juga anda!

Antara tips-tips untuk atasi alahan mengandung yang boleh amalkan: 

 Ketahui makanan yang menjadi trigger kepada rasa loya
Anda perlu tahu makanan / minuman apa yang akan menyebabkan tekak anda menjadi loya dan kembang yang seterusnya membawa kepada aksi muntah.

Contohnya, sekiranya anda merupakan penggemar minuman berasaskan soya dan susu namun semasa mengandung, anda tidak boleh menerima rasa kedua-dua produk ini, jadi elakkan untuk ambil sebarang minuman berasaskan susu dan soya.

 Makan dalam kuantiti yang sedikit tetapi kerap
Untuk anda yang sering muntah, saya sarankan untuk makan dengan kerap tetapi dalam kuantiti yang sedikit. Perut yang kosong dalam tempoh yang lama akan menyebabkan angin berkumpul dan memberikan rasa tidak selesa. Kekerapan makan akan membantu perut sentiasa berisi dengan makanan.

 Mencium bau-bauan berunsurkan sitrus
Pastikan ada buah oren/limau nipis di rumah. Apabila rasa tekak loya, cium bau buah oren/limau nipis tersebut dan memberikan rasa lega.

 Mengambil minuman panas / air suam / air limau
Amalkan peminuman air limau yang suam atau air masak kosong untuk melegakan tekak. Elak minum air kosong sejuk ketika perut sedang kosong tanpa makanan. Minum yang cukup untuk menghindari dehidrasi akibat muntah. Minumlah air putih, ataupun juice. Hindari minuman yang mengandung kafein dan karbonat.

 Makan makanan yang tinggi karbohidrat dan protein
Makanan yang tinggi karbohidrat dan protein yang dapat untuk membantu mengatasi rasa mual anda. Banyak mengkonsumsi buah dan sayuran dan makanan yang tinggi karbohidrat seperti roti, kentang, biscuit, dll.

 Di pagi hari sewaktu bangun tidur jangan langsung terburu-buru terbangun, Cubalah duduk dahulu dan baru perlahan berdiri bangun. Bila anda merasa sangat mual ketika bangun tidur pagi siapkanlah snak atau biscuit didekat tempat tidur anda, dan anda dapat memakannya dahulu sebelum anda mencoba untuk berdiri.

Percayalah Morning sickness atau mual muntah pada kehamilan awal ini akan segera berlalu tanpa anda sadari dan ini akan menjadi salah satu pengalaman menarik selama kehamilan anda---bayangkan saja tentang si kecil yang akan segera hadir membawa sejuta kebahagian.:)

Anda juga boleh cuba SET MORNING SICKNESS SHAKLEE..

http://mynutrisisihatcantik.blogspot.com/2014/03/tips-mengatasi-alahan-semasa-mengandung.html

 B-Complex
  • Membantu mengurangkan masalah keletihan dan kelesuan
  • Mengurangkan sakit kepala, migraine, tekanan, kemurungan dan insomnia
  • Mengurangkan risiko kecacatan otak bayi dlm kandungan (asid folik)
  • Mencegah anemia
  • Mengurangkan muntah-muntah atau mabuk
  • Meredakan senggugut (PMS)

 ESP (Soy Protein Isolate Powder)
  • Beri tenaga segera dan boleh bertahan lama. 
  • Sesuai utk ibu hamil yang hilang tenaga, kelesuan disebabkan alahan semasa kehamilan

 Peppermint Ginger Plus 
  • Memberikan kelegaan kepada perut yang sebu dan rasa loya.
  • Kombinasi 4 herba yang sangat membantu dlm mencegah dan mengatasi masalah loya, gastric, mabuk laut , sendawa dan penghadaman.
  • Pudina - Membantu melegakan kesakitan pedih ulu hati, muntah dan mabuk
  • Halia - Halia merangsang rembesan enzim slavia utk pencernaan makanan, melegakan ketidakselesaan perut, loya dan mual ketika mengandung
  • Pokok adas - Dimakan selepas makan utk menghilangkan kembung perut. Ia membantu melegakan sakit perut.
  • Cekur manis - Melegakan masalah pencernaan, member peredaran tenaga dlm badan dan lembut pada perut

Selain itu, anda boleh add on beberapa vitamin bagi ibu hamil yang alami morning sickness:

 Chewable Vita-C Plus

Vitamin ni mempunyai rasa masam-masam manis dan saiz tablet yang kecil. Bagi mereka yang suka makan asam masin semasa hamil, adalah lebih baik anda mengambil Chewable Vita-C  berbanding dengan asam masin yang sebenarnya kurang berkhasiat. Chewable Vita-C yang juga memberikan rasa masam sebagai ganti asam masin.

 Performance Drink

Anda boleh menambil Performance Drink sepanjang hari untuk pastikan badan tidak hilang air yang keterlaluan. Untuk ibu-ibu mengandung yang all day muntah-muntah, badan kita akan hilang air melalui muntah dan menyebabkan kita jadi sangat lesu. Sangat sedap diminum bancuh dengan air oren sunquick.

*DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

NEVER TRY, NEVER KNOW..

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=8d6f8b44a67f6366b4abdc2198de2ec6

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee anda di TELIPOK, Pekan Nabalu, Tamparuli, Tuaran, Putera Jaya, Sepanggar dan Indah Permai. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia

Untuk order produk Shaklee, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee,
hubungi:

SMS/WhatsApp: 016-842 5632
E-mail: mynutrisisihatcantik@gmail.com
Masukkan No. ID Sponsor : 944001 jika daftar keahlian (Express Enrolment) di "Join Now".