Sakit Belakang Selepas Ceaser | Pengalaman Sendiri

Sakit Belakang Selepas Ceaser dan ini pengalaman saya sendiri.. huhuhu.. ni saya rasa sakit yang teramat bila baby masuk 9 bulan.. Mungkin juga sebab saya selalu duduk tidak tegakkan badan semasa proses menyusu si kecil..

Nak tau cerita lanjut? 
Klik READ MORE ok.. Hehehe..


Saya EP Mom.. Means EXCLUSIVE PUMPING MOM.. Kenapa mesti nak pump? Bagi je lah susu formula.. Senang kerja awak.. Ok.. Nak dijadikan cerita, my baby tak menyusu badan dari dia lahir.. Sebab susu badan saya lambat ada.. Then p*****g kecil.. And tak tau cara nak lekapkan baby.. Yes, nurse memang ajar and suruh susukan saja walaupun tak ada susu..

Then mungkin disebabkan saya kurang arif dan tak ada study pasal penyusuan sebelum ni, terus saya give up nak susukan baby.. Sebulan dia minum susu formula.. Tapi tu pun bukannya selalu.. Sebab selepas seminggu susu badan dah banyak, siap simpan stok lagi.. Sampai ada yang expired sebab terlebih banyak. Saya cuma bagi dia susu formula bila emergency ja dalam masa sebulan tu. Habis satu tin susu tu saya dah tak beli dah.. 

Mesti korang tertanya-tanya kenapa tak ajar susu badan lagi? Ok, saya da cuba banyak kali dan pelbagai cara utk dia latch balik, tapi dia tak nak dah.. Ada try beli nipple shield, tapi dia tak nak juga.. 

Last2, terpaksa jadi EP mom.. Mugkin bukan rezeki saya utk susukan baby saya direct kan.. Next baby wajib dah.. MESTI!!..

Alamak, i dah melencong banyak lah pula.. Hehehe.. 

Ok, saya sakit belakang sebab time mengepam saya tunduk sebab nak tengok air susu masuk dlm botol tu.. Hehe.. Sebab bila saya nampak susu tu keluar, saya happy and susu pun makin banyak.. Saya bangun 1-2 kali dari jam12 tengah malam sampai lah ke pagi.. Kadang2 jam2 pagi.. Kalau baby menangis nak susu, terpaksa lah bangun utk pump susu.. Saya dah tak simpan stok dah.. selalu saya bagi susu fresh kat Ellie, my baby.. Sebab dia tahan sampai 3-4 jam dalam suhu bilik kan, So, boleh lah simpan kejap utk dia. Syukur, baby sabar tunggu mamanya pump susu..


Nak tau macam mana saya kurangkan dan hilangkan sakit belakang saya??

TADA!!!

http://elliestory4health.blogspot.com/2016/02/sakit-belakang-selepas-ceaser.html

Sebab saya tak minum susu, tu lah salah satu sebab kot sakit belakang kan.. Baby dah ambi semua, jadi mama mesti minum susu kan.. Tapi saya pemalas jadi ambi pil lah, lagi senang.. Hehehe..

Selepas 2-3 hari makan ni kan, sakit belakang dah hilang.. Tapi kena makan konsisten tau.. Kalau makan 2 hari ja, pastu lupa makan.. Then seminggu kemudian baru makan, confirm sakit belakang datang lagi.. Macam saya lah.. Huhu.. Lepas tu baru lah konsisten makan.. Tq, My Luv Oste..

Mama-mama yang ada masalah sakit belakang macam saya, saya nasihatkan mama-mama ambi si cilik oste ni ye.. Tapi kena makan hari-hari tau mama-mama.. Nak Order? Klik SINI ye, mama..

Waa, terlebih panjang dah cerita saya kan.. Hehehe.. 
Ok, jumpa lagi..

*DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. 
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

NEVER TRY, NEVER KNOW..

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=d8853ae281be8cfdfa18ab73608e8c3f
  
Saya ialah Pengedar Sah Shaklee anda di TELIPOK, Pekan Nabalu, Tamparuli, Tuaran, Putera Jaya, Sepanggar dan Indah Permai. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia

Untuk order produk Shaklee, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee,
hubungi:
SMS/WhatsApp: 016-852 5632
E-mail: mynutrisisihatcantik@gmail.com
Masukkan No. ID Sponsor : 944001 jika daftar keahlian (Express Enrolment) di "Join Now".


Popular posts from this blog

Menu Diet Untuk Ibu Hamil Yang Ada GDM

Apa Kata Doktor: Epidural Punca Sakit belakang Selepas Bersalin