JANGAN PERCAYA LECITHIN SHAKLEE BANTU KURANGKAN BENGKAK SUSU..


Bermulanya kisah...

15 April 2016 (Jumaat)

Jam handphone Nur tertulis 6.55 pagi. Eh ada missed call rasa pelik sebab jarang-jarang ada call awal pagi ni..

1 SMS dari nombor tak dikenali..


"Assalam,nur.. Saya nak tanye la, kedai dekat mana? Saya nak beli lecithin.. Untuk bengkak susu. Urgent sangat2. Kalau boleh saya nak cepat.. Dah tak tahan sakit.."

 
Mata Nur memang dah segar bugar. Semangat pulak rasanya. Mulakan pagi dengan jawab order kan..kan. You know how was the feeling..


Malangnya masa tu lecithin memang tak dah stok pada Nur.

...Kalau sekarang nur minta maaf sangat,  tak dapat nak tolong.. kat umah ni pun nur ade stok lecithin untuk makan sndiri, if Rin (bukan nama sebenar) nak try dulu untuk kurangkan bngkak sementara tunggu stok nur boleh bagi sample 6 biji ambik kat rumah nur..

Tak lama lepas tu suami Rin call Nur tanyakan alamat rumah kat mana. Tak sampai setengah jam suami Rin sampai tanpa buang masa Nur bagi lah sample 6 biji lecithin tu. Tetiba suami Rin nak beli yang sample Nur bagi tak jadi nak order sebotol minta stok untuk 2 hari. Sebab nak isteri dia cuba dulu takut dah beli sebotol lecithin tak susut bengkak susu tu.

Sambil mengadu nak kena hantar baby pegi klinik sebab kuning. Kesiankan isteri lagi yang sakit menahan bengkak susu sampai menangis. Mood sebak.

Oleh kerana Nur nak bantu sangat Rin jadi niatkan untuk bersedekah je 12 biji lecithin pada Rin terus masukkan dalam zipper bag yang bakal bertukar tuan. Si suami berulang2 ucapkan terima kasih pada Nur dan rasa sebak lagi bila masuk je dalam kereta terus suapkan lecithin ke dalam mulut si isteri.

Hari menjelang petang.

Sesambil sejukkan tekak dengan cendol dan makan nasi ambang. Kelaparan lepas shopping vitamin kat branch Shaklee sekali lagi text SMS masuk.. Dari Rin ...

"Assalam.. Nur, ubat tu nur makan hari-hari ea, untuk bengkak susu memang ok ye. Saya nak la.. Petang karang saya suruh suami saya ambil."

Alhamdulillah. MashAllah power of sedekah. Mungkin sebab ikhlas, Allah bagi lagi order. SubhanAllah  sebak pun ada. Terharu. Syukur alhamdulillah.

Maka petang tu juga Nur terus cod lecithin ke rumah Rin. Masa sampai je Nur dan suami sempat berbual dengan mak Rin 

"...Lepas makan ubat tu kurang dah bengkak kesian tengok nangis2 tahan sakit susu pun tak keluar anak dia pulak tak nak minum susu..."

Keesokan harinya 16 April..

Nur : Salam Rin.. Maaf ganggu, hari ini macam mana? Ada kurang tak bengkak susu tu lepas makan lecithin?

Rin : Waalaikumsalam.. Ok, ada kurang.


Dan hari ni 22 April Nur tanyakan khabar Rin...

"...Waalaikummusalam, sihat.. Alhamdulillah, dah ok dah.. Tq, nur."


*Credit FB : Nur Razali

http://elliestory4health.blogspot.com/2016/05/lecithin-bantu-kurangkan-bengkak-susu.html

Lecithin bukan untuk kurus ja tau ada banyak khasiat yang kita tak tau. Boleh cuba amalkan makan Lecithin setiap hari. Ini kerana Lecithin membantu penghasilan cecair Kolina dan Inositol yang membantu kita lebih fokus dan mengingat. 

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=0e2e8e519b5915aa995fbbdf75d0f1ea

Jika tiada anak yang masih sekolah, kita boleh amalkan untuk tubuh yang sihat, rambut berkilat dan kuku cantik! 


Ibu menyusu sila standby lecithin tau.
Penyelamat bengkak susu ni.



Klik saya untuk tempahan secara online: Lecithin

Anda boleh terus mendapatkan rangkaian Produk Shaklee di butang eSell di bawah (klik). Pastikan produk yang betul sebelum membuat pembayaran, dan anda boleh uncheck mana yang tidak berkenaan. Kemudian sila hubungi kami untuk mendapatkan cara penggunaan atau pemakanan  eksklusif setelah pembelian dibuat.
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=b440cc1f36911a5256b3dc30a1d599ba

*DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee anda di TELIPOK, Pekan Nabalu, Tamparuli, Tuaran, Putera Jaya, Sepanggar dan Indah Permai. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia
Untuk order produk Shaklee, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, 

hubungi:
SMS/WhatsApp: 016-852 5632
E-mail: mynutrisisihatcantik@gmail.com
Masukkan No. ID Sponsor : 944001 jika daftar keahlian (Express Enrolment) di "Join Now".

Popular posts from this blog

Menu Diet Untuk Ibu Hamil Yang Ada GDM

Apa Kata Doktor: Epidural Punca Sakit belakang Selepas Bersalin