"Side Effects" GLA Complex

"Side Effects" GLA Complex | Nutrisi Sihat Cantik


Pernah dengar GLA Complex tak? 
Kalau anda tahu Shaklee, saya yakin anda pasti tahu GLA Complex ni. 

Anda consume GLA Complex ni untuk apa? 
Mesti untuk kesuburan kan. Untuk period yang ting tong, betul tak? Sebab selalu kalau ada customer tanya untuk nak dapat baby, saya memang akan cadangkan vitamin ni.

Tapi GLA Complex ni bukan untuk perempuan ja tau. 
Untuk lelaki pun sesuai. 

Nak tau fungsi lain GLA Complex? 

Jom baca testimoni dari Master Norita Idris ini.


"Kalau rasa badan lemah dan ada tanda nak demam, saya akan standby GLA Complex siap-siap. Baru ni masa raya, suami bagi tahu badan dia dah mula panas nak demam. So saya terus ambilkan air dan bagi 2 biji GLA Complex Shaklee.

Alhamdulillah malam tu tak jadi demam dengan izin Allah."

Mengapa GLA Complex? 
Kerana GLA Complex menstabilkan prostagladin dalam tubuh.

Apa pula prostaglandin?
Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan. Ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi. Ia juga adalah anti keradangan, anti pembekuan darah disamping mengurangkan tekanan darah.

Sumber GLA daripada makanan agak terhad dan hanya boleh dijumpai dengan jumlah yang kecil dalam oat dan juga daging organ. Untuk memperolehi sejumlah GLA yang lebih tinggi atas alasan kesihatan tertentu, minyak yang diekstrak daripada biji bunga evening primrose, iaitu dalam bentuk suplemen merupakan alternatif yang lebih mudah dan menyenangkan.

GLA (Asid Linolenik Gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.

Bestkan GLA? Dah dapatkan sebotol? Jika belum boleh order dari kami :

Anda boleh terus mendapatkan rangkaian Produk Shaklee di butang eSell di bawah (klik). Pastikan produk yang betul sebelum membuat pembayaran, dan anda boleh uncheck mana yang tidak berkenaan. Kemudian sila hubungi kami untuk mendapatkan cara penggunaan atau pemakanan  eksklusif setelah pembelian dibuat.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=b440cc1f36911a5256b3dc30a1d599ba

*DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee anda di TELIPOK, Pekan Nabalu, Tamparuli, Tuaran, Putera Jaya, Sepanggar dan Indah Permai. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia

Untuk order produk Shaklee, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatandengan Shaklee, 

hubungi:
✆ SMS/WhatsApp: 016-852 5632
✉ E-mail:mynutrisisihatcantik@gmail.com
✍ Masukkan No. ID Sponsor : 944001 jika daftar keahlian (Express Enrolment) di "Join Now".

Popular posts from this blog

Menu Diet Untuk Ibu Hamil Yang Ada GDM

Apa Kata Doktor: Epidural Punca Sakit belakang Selepas Bersalin