10 Tips Nak Mula Berniaga | Jom Baca..


http://elliestory4health.blogspot.com/2016/09/10-tips-nak-mula-berniaga.html

10 Tips Nak Mula Berniaga | Nutrisi Sihat Cantik - Hari ini saya nak kongsi beberapa tips berniaga dalam Shaklee. Tapi kalau anda nak niaga produk lain pun, masih boleh ikut tips ni.

1. Kalau anda nak jadikan shaklee sebagai peluang berniaga pastikan anda makan sehingga nampak "Shaklee effect" kerana dari situ anda akan lebih yakin dan seronok buat sharing.

2. Hafal senarai harga secara perlahan-lahan. Bawa list harga dalam handbag dan handphone.

3. Letakkan target berapa bonus yang anda mahu. Kalau anda baru mula, boleh letakkan nilai yang boleh dicapai iaitu RM500. Untuk dapat bonus RM500, uv perlu 1200uv. 

4. Jangan buat dalam keadaan terdesak. Ramai yang sibuk penuhi urgent order tapi selepas azan tak terus solat pun. Tiada istilah urgent kecuali anda punya kemampuan utk pegang stok. Kalau kita pergi kedai dan barang yang kita nak tak ada, tuan kedai tak usaha pun dapatkan waktu kita nak. Kita perlu tunggu atau cari kedai lain.

5. Berniaga perlu ada prinsip dan maruah. Prinsip utama, berniaga cara betul. Service downline lebih utama dari sibuk pujuk downline orang jadi downline kita. (Jaga etika berniaga). Letakkan masa berniaga. Allah jadikan 24 jam bersebab. 8 jam bekerja, 8 jam beribadat dan 8 jam tidur. 

6. Sediakan sikit stok. Kalau serius beli sikit stok. Modal dalam RM500 kalau mampu.
Elakkan pinjam-pinjam stok sebab perniagaan jangka panjang memerlukan komitment. Satu lagi, belajar order. Jangan kerana RM10.60 anda nampak mahal jadi nak order kena share-share. Macam mana nak maju kalau kos RM10.60 atau RM21.20 pun tak nak tanggung? Nak pergi lebih jauh, kena belajar bertanggungjawab. Ramai yang bangga tulis Shaklee Independent Distributor, so sayanglah kan kalau stok pun tak boleh commit.

7. Belajar dan terus belajar. Jangan takut. Sebab berada dipuncak juga punya cabaran. Cabaran orang nak berjaya ibarat cabaran naik bukit. Kalau makan gaji kita tahan bos marah, takkan untuk masa depan lebih hebat kita tak tahan teguran mentor kan?

8. Doa. Asah doa dengan mendoakan yg baik pada semua orang disekeliling kita. Apa yg kita doa pada orang akan dapat kat kita juga. Bagus doa yang baik. Makbul untuk kita sendiri tanpa sedar.

9. Keep in touch dengan Allah. Rezeki dari Allah bukan dari manusia.

10. Terus bersangka baik dengan Allah. Fikir yang baik-baik dan sebut yang baik-baik. Datang pun semua yg baik!

All the best, Shaklee Independent Distributor!

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee anda di TELIPOK, Pekan Nabalu, Tamparuli, Tuaran, Putera Jaya, Sepanggar dan Indah Permai. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia.

Untuk order produk Shaklee, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, hubungi:

SMS/WhatsApp: 016-842 5632 (Kate Ginting)
E-mail: mynutrisisihatcantik@gmail.com
Masukkan No. ID Sponsor : 944001 jika daftar keahlian (Express Enrolment) di "Join Now".

Popular posts from this blog

IDEA MENU MAKANAN BAYI 6 HINGGA 12 BULAN

Perut Sering Mengeras Ketika Hamil?

Menu Diet Untuk Ibu Hamil Yang Ada GDM