❀ Selamat Datang | Saya Kate | Shaklee Independent Distributor ID:944001 | Jika inginkan konsultansi berkenaan masalah kesihatan, sila hubungi saya - 010 343 4064 | Nak tanya apa2 pun boleh. Saya akan membantu anda sebaiknya ❀

Monday, 5 September 2016

Tips Elak Mengantuk ketika Memandu

Tips Elak Mengantuk ketika MemanduLazimnya apabila kita memandu jarak jauh atau ketika jalan raya sesak pasti mata akan mudah rasa mengantuk. Kali ini saya akan kongsikan beberapa tips elak mengantuk ketika memandu yang boleh anda cuba lakukan.

1. Tips elak mengantuk ketika memandu – Pastikan rehat dan tidur cukupMemandu melibatkan fokus semua anggota badan termasuk otak dan mata. Pastikan badan anda mendapat rehat dan tidur yang mencukupi.


2. Tips elak mengantuk ketika memandu – Bawa kawan


Seeloknya bawalah kawan untuk menemani dan berbual dengan anda. Kawan anda juga boleh menggantikan anda memandu (pastikan dia memiliki lesen yang sah) jika anda merasa mengantuk.3. Tips elak mengantuk ketika memandu – Pasang radio atau lagu rancakSuasana yang senyap ketika memandu boleh meyebabkan rasa mengantuk. Mendengar suara DJ radio pasti akan menghilangkan rasa mengantuk. Nyanyilah bersama-sama sambil menggerakkan kepala anda apabila ada lagu berkumandang.4. Tips elak mengantuk ketika memandu – Berehat seketikaPerjalanan jauh akan menyebabkan mata mengantuk. Berhentilah di hentian rehat yang disediakan untuk berehat atau tidur seketika. Pergi ke tandas untuk membasuh muka anda.5. Tips elak mengantuk ketika memandu – Kunyah sesuatuKunyah sesuatu seperti gula-gula getah atau snek seperti keropok atau asam bagi menghilangkan rasa mengantuk.Semoga perkongsian tips elak mengantuk ketika memandu ini bermanfaat untuk anda cuba ketika memandu. Yang penting patuhilah undang-undang ketika memandu dan hormatilah pengguna jalanraya yang lain juga.


Berminat dengan produk Shaklee?

Anda boleh terus mendapatkan rangkaian Produk Shaklee di butang eSell di bawah (klik). Pastikan produk yang betul sebelum membuat pembayaran, dan anda boleh uncheck mana yang tidak berkenaan. Kemudian sila hubungi kami untuk mendapatkan cara penggunaan atau pemakanan  eksklusif setelah pembelian dibuat.


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=b440cc1f36911a5256b3dc30a1d599ba
   
*DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Saya ialah Pengedar Sah Shaklee anda di TELIPOK, Pekan Nabalu, Tamparuli, Tuaran, Putera Jaya, Sepanggar dan Indah Permai. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh MalaysiaUntuk order produk Shaklee, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, 


hubungi:


SMS/WhatsApp: 016-842 5632

E-mail: mynutrisisihatcantik@gmail.com

Masukkan No. ID Sponsor : 944001 jika daftar keahlian (Express Enrolment) di "Join Now".

No comments:

Post a Comment