Perkembangan Bayi Dalam Rahim

 http://elliestory4health.blogspot.com/2016/10/perkembangan-bayi-dalam-rahim.html

Mesti bakal-bakal ibu di luar sana tertanya-tanya bagaimana dan apa yang berlaku dalam rahim kan.. Apa lagi kalau itu adalah first time kita pregnant kan. Saya pun tengah pregnant sekarang. Tapi yang second dah. Memang tak sama dengan yang first dulu. Sekarang dah masuk 22 weeks dah aktif macam 7/8 bulan sebelum ni.

Ok, di sini saya akan cerita sikit pasal kehamilan dan juga pengalaman saya. :)


♥ 12 Minggu @ 3 Bulan
  • Anda akan mendapati seluar semakin ketat biarpun perut belum jelas kelihatan.

♥ 19 Minggu @ 4 Bulan lebih 

  • Bahagian atas rahim berada di bawah pusat anda. First pregnant pernah rasa tapi kejap ja macam bubble. Second ni dah start gerak.

♥ 23 Minggu @ 5 Bulan lebih 

  • Perut membulat dan anda mula merasai pergerakan bayi. First pregnant baru rasa gerak tapi tak selalu. Second pregnant ni pula dah banyak gerak. Kalau nak kira gerakan boleh sampai 10 dalam sehari kot. Hehehe.. Doktor cakap baby boy. :) Sukanya. Anak first baby girl, si Ellie. Hehehehe..

♥ 28 Minggu @ 7 Bulan 

  • Jika bayi aktif atau menekan pundi kencing, anda akan lebih kerap ke tandas untuk membuang air kecil.

♥ 32 Minggu @ 8 Bulan 

  • Anda mula tidak selesa memandangkan perut ditekan oleh rahim yang makin membesar hingga menyukarkan pernafasan.

♥ 36 Minggu @ 9 Bulan

  • Jika berbaring, bahagian atas rahim adalah selebar jari dan berada di bawah tulang rusuk.


Anda cuba set hamil Shaklee?

Beli online Set Hamil Shaklee di sini (Klik). 100% secured.

Anda boleh terus mendapatkan rangkaian Produk Shaklee di butang eSell di bawah (klik). Pastikan produk yang betul sebelum membuat pembayaran, dan anda boleh uncheck mana yang tidak berkenaan. Kemudian sila hubungi kami untuk mendapatkan cara penggunaan atau pemakanan  eksklusif setelah pembelian dibuat.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=b440cc1f36911a5256b3dc30a1d599ba
       
*DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee anda di TELIPOK, Pekan Nabalu, Tamparuli, Tuaran, Putera Jaya, Sepanggar dan Indah Permai. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia

Untuk order produk Shaklee, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, 

hubungi:


SMS/WhatsApp: 016-852 5632 (Kate Ginting)

E-mail: mynutrisisihatcantik@gmail.com

Masukkan No. ID Sponsor : 944001 jika daftar keahlian (Express Enrolment) di "Join Now".

Popular posts from this blog

Menu Diet Untuk Ibu Hamil Yang Ada GDM

Apa Kata Doktor: Epidural Punca Sakit belakang Selepas Bersalin