"Senggugutku Tinggal Kenangan..."

"Senggugutku Tinggal Kenangan..." | Testimoni Omega Guard | Suatu masa dahulu di kala diriku masih lagi bujang, senggugut adalah perkara paling ditakuti setiap bulan.

Saya hadapi sakit senggugut yang agak kronik sampai kena kadang-kadang absent dari kelas. Pernah lagi time tu tengah test. Syukur test tu calculation ja so boleh lah buat. Kalau buat esei tak tau lah macam mana. Tulisan pun macam tulisan guna tangan kiri ja time tu.

Kalau setakat sebu-sebu dan rasa sengal-sengal tu biasa kan. Tapi saya sampai badan seram sejuk disertai peluh dingin. Perut dan kaki rasa kejang. Pengaliran darah sangat banyak kadang rasa nak pitam.
Tapi yang hairan bin ajaib tu, senggugut tu mesti dalam sejam tu ja. Lepas sejam dah tak ada. Hehehe..

Setiap kali sakit tu, kawan-kawan mesti suruh beli paracetamol untuk redahkan senggugut. Tapi saya tak pernah lah beli dan makan time datang haid sebab akan ada effect cycle di bulan hadapan pula.

Malangnya, masa tu saya tak tahu dan tak kenal lagi dengan sejenis asid lemak ni. Kalau saya tahu, pasti akan menjadi teman sejati kan. Heeee..

Asid lemak yang saya maksudkan tu Omega-6. Eya, kalau tak tau tanya dengan kakak manis. Nanti kakak manis rekemen minyak Omega-6 yang terbaik sekali di dunia. Chak!! Hahaha..

Nah, saya belanja satu testimoni adik manis pasal senggugut dia yang tiba-tiba hilang. Macam magik kan? Hahaha..

http://elliestory4health.blogspot.com/2016/10/senggugutku-tinggal-kenangan.html


Sebenarnya, dia beli Omega-6 Shaklee sebab nak balancekan hormon untuk jerawatnya. Saya pun tak tahu dia sedang hadapi senggugut yang teruk.

So, beruntunglah beliau kerana mendapat kesan 2 dalam 1. Sebab sekarang ini jerawat beliau juga sedang mengecut dengan jayanya. Oh yey... Sukanya i.. Hehehe..

Doakan beliau punya kulit yang sihat dan cantik ya.

Eh! Eh! Shaklee ada Omega-6 kah? Tak pernah dengar pun. 

GLA Complex tu Omega-6 lah. GLA Complex ni adalah good omega 6 yang membantu mengurangkan randang dan membantu kestabilan hormon.

GLA Complex merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.

GLA Complex dari minyak borage adalah yang terbaik berbanding dari EPO.

Minyak yang kita gunakan untuk menggoreng seperti minyak jagung, corn oil dan minyak sunflower juga mengandungi omega 6 tetapi minyak jenis ini lebih bersifat pro-radang dan menyebabkan keradangan.

Anda ada masalah SENGGUGUT? 
Nak cuba GLA COMPLEX?

Beli online GLA ComplexShaklee di sini (Klik). 100% secured.

Anda boleh terus mendapatkan rangkaian Produk Shaklee di butang eSell di bawah (klik). Pastikan produk yang betul sebelum membuat pembayaran, dan anda boleh uncheck mana yang tidak berkenaan. Kemudian sila hubungi kami untuk mendapatkan cara penggunaan atau pemakanan  eksklusif setelah pembelian dibuat.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=b440cc1f36911a5256b3dc30a1d599ba

       
*DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee anda di TELIPOK, Pekan Nabalu, Tamparuli, Tuaran, Putera Jaya, Sepanggar dan Indah Permai. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia

Untuk order produk Shaklee, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, 
hubungi:

SMS/WhatsApp: 016-842 5632 (Kate Ginting) 
E-mail: mynutrisisihatcantik@gmail.com 
Masukkan No. ID Sponsor : 944001 jika daftar keahlian (Express Enrolment) di "Join Now".

Popular posts from this blog

IDEA MENU MAKANAN BAYI 6 HINGGA 12 BULAN

Perut Sering Mengeras Ketika Hamil?

Menu Diet Untuk Ibu Hamil Yang Ada GDM