❀ Selamat Datang | Saya Kate | Shaklee Independent Distributor ID:944001 | Jika inginkan konsultansi berkenaan masalah kesihatan, sila hubungi saya - 016 842 5632 | Nak tanya apa2 pun boleh. Saya akan membantu anda sebaiknya ❀

Sunday, 27 November 2016

Kali Pertama Ellie Jalan Jauh

Kali Pertama Ellie Jalan Jauh | Lamanya nak cerita pasal short trip Ellie. Bulan lalu Ellie jalan-jalan ke Kuala Lumpur untuk tengok auntie Betsy konvokesyen.

http://elliestory4health.blogspot.com/2016/11/kali-pertama-ellie-jalan-jauh.html

Sebelum tu memang risau sangat nak bawa Ellie jalan terutamanya naik flight. Eya lah, 

Friday, 25 November 2016

Cara Kawal Tekanan Darah Tinggi Semasa Hamil

Cara Kawal Tekanan Darah Tinggi Semasa Hamil | Masalah tekanan darah tinggi seharusnnya tidak dianggap remeh oleh ibu hamil kerana panyakit ini sangat berbahaya kerana boleh menyebabkan kematian ibu, janin ataupun kedua-duanya. 

http://elliestory4health.blogspot.com/2016/11/cara-kawal-tekanan-darah-tinggi-semasa-hamil.html


Masalah darah tinggi ketika hamil boleh berlaku kepada sesiapa saja. Jika tekanan darah korang lebih daripada 140/90 selepas dua kali pemeriksaan, maka anda didiagnosis mendapat tekanan darah tinggi. 

PANDUAN BACAAN TEKANAN DARAH

KATEGORI
SISTOLIK
DIASTOLIK
NORMAL
Bawah 120
Bawah 80
PRE-HYPERTENSI
120 - 139
80 - 89
HYPERTENSI
140 dan ke atas
90 dan ke atas
HYPERTENSI SISTOLIK
160 da ke atas
Bawah 90


Terdapat beberapa kategori tekanan darah tinggi semasa hamil:

Wednesday, 23 November 2016

KENALI PENGASAS SHAKLEE: Dr. Forrest C. Shaklee

KENALI PENGASAS SHAKLEE: Dr. Forrest C. Shaklee | Morning semua. hari ini saya nak share kisah PENGASAS SHAKLEE. Mesti korang yang dah lama tau pasal Shaklee, mesti kenal kan pengasas shaklee ni siapa.

Tapi untuk mereka yang tak tau dan baru nak tau tu, sini saya cerita sikit pasal beliau. Siapa, bagaimana dan kenapa. Hehehe..

Ok. Dr. Forrest C. Shaklee, Sr. ialah PENGASAS SHAKLEE. Baby Forrest ni tak sama macam bayi lain tau. Sebab masa dia dilahirkan, dia tak menangis. Malah tubuhnya pucat dan biru. Sehingga bidan dan doktor terpaksa membuat pelbagai usaha untuk stimulate pernafasan baby Forrest. 

http://elliestory4health.blogspot.com/2016/11/kenali-pengasas-shaklee-dr-forrest-c.html

Selepas itu, baby Forrest disahkan menghidap Penyakit TIBI, dan doktor yang merawatnya menjangka dia hanya boleh hidup sehingga 8 tahun saja. Orang kata wait and see. Ayahnya pun dah putus asa seolah-olah tunggu ja anaknya meninggal. 

Tapi kasih seorang ibu mesti tak nak putus asa kan. Ibu baby Forrest buat banyak cara termasuklah menukar pemakanan mereka kepada pelbagai herba yang mempunyai healing properties. Dia buat sendiri minyak herba dan urut satu badan baby Forrest.

Akhirnya ayah baby Forrest berpindah dari kawasan perlombongan ke kawasan perkampungan di Iowa. Macam yang kita sedia tau kampung kan close to nature so senang lah nak dapatkan herba. Udara pun segar dan makanan pun fresh.

KENALI PENGASAS SHAKLEE: Dr. Forrest C. Shaklee

Ibu baby Forrest pun terus berusaha agar anak dia sihat macam bayi lain. walaupun anaknya tak bergerak tapi dia sentiasa positif sehinggalah semasa baby Forrest berumur 4 tahun, dia dah boleh bangkit dengan sendiri buat pertama kali.

Bayangkan daripada ramalan doktor Forrest hanya boleh hidup sampai 8 tahun ja, kini dia boleh menjalani zaman kanak-kanak dan remajanya dengan gembira. 

Beliau juga mendalami ilmu Chiropractic dan membuka sebuah pusat rawatan terbabit.

Berinspirasikan kisah hidupnya sendiri, Forrest rajin mengkaji kehebatan alam semulajadi ciptaan Tuhan. Hasil daripada kajiannya, beliau mendapati kebanyakan masalah kesihatan berpunca dari masalah kurang nutrisi dan terlebih makan.

Sehinggakan pada usia 21 tahun, beliau mencipta satu produk nutrisi berasaskan tumbuh-tumbuhan
, yang dikenali sebagai “Vitalized Mineral”.

http://elliestory4health.blogspot.com/2016/11/kenali-pengasas-shaklee-dr-forrest-c.html
 
Dengan kemahiran Chiropractic dan nutrisi yang beliau ada, Forrest berazam untuk membantu orang yang sakit tapi tak mampu untuk datang berjumpa dengan beliau. Forrest menjadi flying doctor pertama di kawasannya dengan kerjasama oleh Wilbur dan Orville Wrights yang merupakan penemu dari Pesawat Terbang.

Disebabkan kerjayanya yang berkaitan dengan tulang dan terdedah kepada sinar x-ray dari prosedur di kliniknya, sekali lagi Forrest diuji. Beliau disahkan mengidap kanser yang tak boleh disembuhkan dan beberapa anggota badanya perlu dipotong. dan yang paling menyedihkan, beliau dijangka tidak akan hidup lama untuk kedua kali.

KENALI PENGASAS SHAKLEE: Dr. Forrest C. Shaklee
 
Tapi Forrest tidak pernah putus asa. Salah satu motivasinya ialah dia nak terus berbakti. Beliau terpaksa menjual kliniknya dan berpindah lagi ke kawasan ladang dan di situ beliau mula dengan regim pemakanan berasaskan herba dan buah-buahan serta suplemen dengan kuantiti yang banyak.

Pada masa inilah beliau membuat kombinasi 9 herba untuk detoks, maka terhasillah HERBLAX yang masih lagi wujud sehingga hari ini.

http://elliestory4health.blogspot.com/2016/11/kenali-pengasas-shaklee-dr-forrest-c.html
 
Setahun selepas itu, Forrest sembuh sepenuhnya dan bebas kanser. Tapi klinik yang dikunjunginya tak mempercayainya bahawa kesembuhannya adalah disebabkan oleh penjagaan pemakanan dan suplemen.

Forrest kembali buka klinik, dan menjadi "First Drugless Clinic". Tetapi selepas 5 tahun, kliniknya terbakar.

Kemudian Forrest ubahsuai kenderaannya menjadi motorhome untuk membawa keluarganya berpindah ke California. Di situ beliau buka klinik dan sambung belajar.

***********************************

Itulah kisah Dr. Forrest C. Shaklee, yang dilahirkan seolah-olah macam dah mati, yang diramal akan mati sebanyak dua kali. Tetapi berkat sikap positif, tak nak mengalah dan kembali kepada alam semulajadi, ciptaan Allah, menjadikan Shaklee terus berbakti hingga ke hari ini.

Itulah motivasi pengedar-pengedar Shaklee, nak berbakti dan berkongsi yang terbaik dan dibuktikan oleh sains. Bukan ikut cakap orang ja. Atau sebab nak bonus banyak dan jadi kaya. Semua tu akan datang juga bila kita buat dengan hati yang ikhlas.

*DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee anda di TELIPOK, Pekan Nabalu, Tamparuli, Tuaran, Putera Jaya, Sepanggar dan Indah Permai. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia

Untuk order produk Shaklee, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee,
hubungi:

SMS/WhatsApp: 016-842 5632
E-mail: mynutrisisihatcantik@gmail.com
Masukkan No. ID Sponsor : 944001 jika daftar keahlian (Express Enrolment) di "Join Now".

Monday, 21 November 2016

Manfaat Ostematrix

Manfaat Ostematrix | Tulang merupakan struktur penting di dalam tubuh manusia. Ia merupakan kerangka yang menyokong berat badan dan organ utama seperti paru-paru, jantung, hati dan ginjal serta membolehkan kita menggerakkan otot-otot dan tubuh secara bebas. Mengekalkan kesihatan tulang secara optima adalah penting bagi mendapatkan kesihatan optima menyeluruh.

Lebih daripada Sekadar Kalsium

OsteMatrix membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik. Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.
http://elliestory4health.blogspot.com/2016/11/manfaat-ostematrix.html

MANFAAT UTAMA

  • Menguatkan tulang - Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (Ricket dewasa), kuku rapuh, eczema, konvulsi/kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.

Saturday, 19 November 2016

MANFAAT SUSTAINED RELEASE VITA-C 500 MG

Manfaat Sustained Release Vita-C 500mg | Vitamin C Shaklee merupakan sumber Vitamin C semulajadi yang disalurkan jam demi jam.

Tubuh kita sering kehilangan vitamin C semasa melakukan aktiviti harian. Vitamin C dengan pelepasan berperingkat dapat membantu dalam menyalurkan vitamin C berterusan. Vita-C 500mg yang semulajadi ini membantu menyediakan vitamin C yang diperlukan tubuh. Ia juga membantu dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan tubuh badan.

http://elliestory4health.blogspot.com/2016/11/manfaat-sustained-release-vita-c-500-mg.html

MANFAAT UTAMA:
  • Membentuk Kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mempertingkatkan kedutan dan menghalang otot menjadi lembik.
  • Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
  • Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan alergi hidung dan kulit, asthma. Juga menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan simptom flu dan selsema.
  • Memerangi Kanser - Ianya satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.
  • Mencantikkan Kulit - Pengambilan Vitamin C setiap hari membantu mencerahkan kulit, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
  • Memperbaiki Insomnia - Ia memperbaiki insomnia, stres, masalah berkaitan mental seperti keresahan.
  • Mengekalkan Kolesterol Sihat - Ianya mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.
 
Manfaat Sustained Release Vita-C 500mg

KEISTIMEWAAN SHAKLEE

'Sains pembebasan berterusan secara semulajadi' vitamin C telah direka oleh Shaklee. Setiap tablet vitamin C mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya (500mg) dan pembebasan 1.5 vitamin C tersebut ke dalam tubuh kita setiap jam. 

Ujian klinikal telah membuktikan Vitamin C dalam 2 tablet Vitamin Shaklee (dalam jurang masa 5 jam) mampu kekal dalam plasma darah kita selama 24 jam. Setiap tablet mengandungi 120mg bioflavonoid (25% dari bioflavonoid, diekstrak dari kulit buah) yang juga dikenali sebagai Vitamin C Complex. 

Ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan Vitamin C dalam tubuh kita, melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas.

TAHUKAH ANDA???

Haiwan menghasilkan Vitamin C mereka sendiri, seperti arnab mampu menghasilkan 18,000mg (18g) Vitamin C sedangkan manusia tidak dapat menghasilkan Vitamin C. Tambahan pula Vitamin C larut air dan akan hilang berterusan dari tubuh kita. Oleh yang demikian adalah perlu untuk kita mengambil Vitamin C setiap hari. Vitamin C tidak memberi kesan toksik.

Setiap hidangan buah-buahan membekalkan sekitar 45mg-60mg Vitamin C. Buah-buahan akan menghasilkan Vitamin C yang lengkap dalam masa 10 hari selepas buah itu ranum. 

Oleh yang demikian, buah yang tidak ranum mengandungi kandungan Vitamin C yang sedikit. Kandungan Vitamin C pada buah akan berkurangan kepada separuh apabila dipetik dan akan musnah apabila terdedah kepada kepanasan. 

Kajian dari Dr. James Scala telah menunjukkan, adalah selamat untuk mengambil 5,000mg (10 tablet) hingga 10,000mg (20 tablet) Vitamin C sehari. Dr. Pauling, yang menemui Vitamin C, mengambil 18g (18,000mg) sehari dan beliau adalah sihat secara fizikal pada umur 94 tahun.


Anda boleh terus mendapatkan rangkaian Produk Shaklee di butang eSell di bawah (klik). Pastikan produk yang betul sebelum membuat pembayaran, dan anda boleh uncheck mana yang tidak berkenaan. Kemudian sila hubungi kami untuk mendapatkan cara penggunaan atau pemakanan  eksklusif setelah pembelian dibuat.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=b440cc1f36911a5256b3dc30a1d599ba


*DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee anda di TELIPOK, Pekan Nabalu, Tamparuli, Tuaran, Putera Jaya, Sepanggar dan Indah Permai. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia

Untuk order produk Shaklee, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee,
hubungi:


SMS/WhatsApp: 016-842 5632

E-mail: mynutrisisihatcantik@gmail.com
Masukkan No. ID Sponsor : 944001 jika daftar keahlian (Express Enrolment) di "Join Now".