❀ Selamat Datang | Saya Kate | Shaklee Independent Distributor ID:944001 | Jika inginkan konsultansi berkenaan masalah kesihatan, sila hubungi saya - 010 343 4064 | Nak tanya apa2 pun boleh. Saya akan membantu anda sebaiknya ❀

Saturday, 5 November 2016

12 Tanda Toksin Berlebihan Dalam Badan


12 Tanda Toksin Berlebihan Dalam Badan | TIDAK ramai yang terfikir untuk melakukan pembuangan toksin atau kotoran dalam badan. Cuba bayangkan jika seseorang yang tidak pernah membuang toksin sejak lahir hingga sekarang, ini bermakna sudah pelbagai sisa toksin terkumpul di dalam badannya.

Apakah itu toksin?

Toksin adalah bahan kimia atau racun berbahaya yang boleh merosakkan struktur dan fungsi sel badan. Ia adalah hampir mustahil untuk anda mengelakkan daripada toksin kerana ia berada di mana-mana sahaja - dalam udara yang kita sedut, makanan dan minuman. Anda juga terdedah kepada toksin dalaman, sisa metabolik yang dihasilkan dalam badan disebabkan tekanan hidup dan cara pemakanan yang tidak seimbang.

Simptom-simptom toksin berlebihan:

http://www.kateginting.com/2016/11/Tanda-toksin-berlebihan-dalam-badan.html

12 Tanda Toksin Berlebihan Dalam Badan
 • Sering keletihan, kurang bertenaga, sakit kepala ,mulut berbau , bau badan 
 • Insomnia (masalah tidur), Mata gelap , Mata merah 
 • Daya ingatan dan tumpuan yang lemah, Rasa cemas 
 • Alahan, Masalah sinus, Sistem imun yang lemah 
 • Masalah sistem pencernaan – sembelit, kembung perut 
 • Masalah sendi - lenguh lenguh badan 
 • Masalah kulit – jerawat, eczema 
 • Selulit, Kenaikan berat badan, Tanda-tanda penuaan awal 
 • Kajian sains telah menghubungkaitkan toksin alam sekitar dengan pelbagai masalah kesihatan seperti kanser, masalah reproduksi, penyakit jantung, asma dan penyakit Alzheimer.
Tanda tanda lain 
 • Seseorang yang mempunyai toksin berlebihan dalam badan akan berasa letih tanpa sebarang sebab, susah bangun tidur dan bahagian keliling mata gelap. 
 • Bahagian-bahagian tertentu di permukaan kulit seperti di bahagian bawah lengah, celah paha dan sebagainya juga akan kelihatan gelap daripada warna asal kulit. 
 • Banyak angin, alahan, inflamasi pada sendi, sinus, berat badan meningkat, kehadiran selulit, masalah jerawat dan banyak lagi.

http://www.kateginting.com/2016/11/Tanda-toksin-berlebihan-dalam-badan.html

Secara semula jadi, toksin boleh dibuang melalui proses pencernaan iaitu menerusi pembuangan air kecil atau besar. Namun, jika ia tidak berjalan dengan lancar iaitu seseorang itu mengalami masalah membuang air besar, sakit perut berterusan atau kulit berjerawat, itu tandanya badan mempunyai toksin berlebihan.

Kita juga boleh mencari alternatif lain untuk mengeluarkan toksin dalam badan walaupun tubuh kita memiliki keupayaan semula jadi iaitu menggunakan hati dan usus untuk menyahtoksin.

“Dengan mengamalkan sokongan makanan tambahan yang melancarkan proses penyahtoksin, ia mampu membantu tubuh untuk membersihkan diri daripada sisa toksin,” - Datuk Dzulkifli Mahmud, Pengarah Kanan Perbadanan Pembangunan Perdagangan Luar Malaysia (Matrade).

Produk Shaklee juga ada HERB-LAX dan ALFALFA utk mengeluarkan toksin berlebihan dalam badan kita.

Herb-Lax

http://www.kateginting.com/2016/11/Tanda-toksin-berlebihan-dalam-badan.html

Herb-Lax Shaklee didatangkan dengan kombinasi herba yang telah digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit dan meningkatkan proses pencernaan secara lawas.

Bagi menangani kesulitan membuang air besar, Herb-Lax yang lembut boleh membantu.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

Alfalfa Complex


http://elliestory4health.blogspot.com/2016/11/Tanda-toksin-berlebihan-dalam-badan.html


Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s.

Ia boleh mencuci hati, darah dan usus dimana makanan ini sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yg berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mancantikkan kulit dan otot.

Antara Manfaat lain: 
 • Melawan alahan - Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete's foot) dengan berkesan 
 • Baik unutk perubahan patologi di dlm usus dan perut - Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulcer gastrik, hepatitis dan sembelit. 
 • Menyingkirkan lemak dan kolestrol - Kajian klinikal terbuki bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mancegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya alfalfa sahaja yang mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang mnyerap kolesterol.

Anda boleh terus mendapatkan rangkaian Produk Shaklee di butang eSell di bawah (klik). Pastikan produk yang betul sebelum membuat pembayaran, dan anda boleh uncheck mana yang tidak berkenaan. Kemudian sila hubungi kami untuk mendapatkan cara penggunaan atau pemakanan eksklusif setelah pembelian dibuat.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=b440cc1f36911a5256b3dc30a1d599ba

*DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee anda di TELIPOK, Pekan Nabalu, Tamparuli, Tuaran, Putera Jaya, Sepanggar dan Indah Permai. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia.

Untuk order produk Shaklee, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, hubungi:

SMS/WhatsApp: 016-842 5632
E-mail: mynutrisisihatcantik@gmail.com
Masukkan No. ID Sponsor : 944001 jika daftar keahlian (Express Enrolment) di "Join Now".

No comments:

Post a Comment