KENALI PENGASAS SHAKLEE: Dr. Forrest C. Shaklee

KENALI PENGASAS SHAKLEE: Dr. Forrest C. Shaklee | Morning semua. hari ini saya nak share kisah PENGASAS SHAKLEE. Mesti korang yang dah lama tau pasal Shaklee, mesti kenal kan pengasas shaklee ni siapa.

Tapi untuk mereka yang tak tau dan baru nak tau tu, sini saya cerita sikit pasal beliau. Siapa, bagaimana dan kenapa. Hehehe..

Ok. Dr. Forrest C. Shaklee, Sr. ialah PENGASAS SHAKLEE. Baby Forrest ni tak sama macam bayi lain tau. Sebab masa dia dilahirkan, dia tak menangis. Malah tubuhnya pucat dan biru. Sehingga bidan dan doktor terpaksa membuat pelbagai usaha untuk stimulate pernafasan baby Forrest. 

http://elliestory4health.blogspot.com/2016/11/kenali-pengasas-shaklee-dr-forrest-c.html

Selepas itu, baby Forrest disahkan menghidap Penyakit TIBI, dan doktor yang merawatnya menjangka dia hanya boleh hidup sehingga 8 tahun saja. Orang kata wait and see. Ayahnya pun dah putus asa seolah-olah tunggu ja anaknya meninggal. 

Tapi kasih seorang ibu mesti tak nak putus asa kan. Ibu baby Forrest buat banyak cara termasuklah menukar pemakanan mereka kepada pelbagai herba yang mempunyai healing properties. Dia buat sendiri minyak herba dan urut satu badan baby Forrest.

Akhirnya ayah baby Forrest berpindah dari kawasan perlombongan ke kawasan perkampungan di Iowa. Macam yang kita sedia tau kampung kan close to nature so senang lah nak dapatkan herba. Udara pun segar dan makanan pun fresh.

KENALI PENGASAS SHAKLEE: Dr. Forrest C. Shaklee

Ibu baby Forrest pun terus berusaha agar anak dia sihat macam bayi lain. walaupun anaknya tak bergerak tapi dia sentiasa positif sehinggalah semasa baby Forrest berumur 4 tahun, dia dah boleh bangkit dengan sendiri buat pertama kali.

Bayangkan daripada ramalan doktor Forrest hanya boleh hidup sampai 8 tahun ja, kini dia boleh menjalani zaman kanak-kanak dan remajanya dengan gembira. 

Beliau juga mendalami ilmu Chiropractic dan membuka sebuah pusat rawatan terbabit.

Berinspirasikan kisah hidupnya sendiri, Forrest rajin mengkaji kehebatan alam semulajadi ciptaan Tuhan. Hasil daripada kajiannya, beliau mendapati kebanyakan masalah kesihatan berpunca dari masalah kurang nutrisi dan terlebih makan.

Sehinggakan pada usia 21 tahun, beliau mencipta satu produk nutrisi berasaskan tumbuh-tumbuhan
, yang dikenali sebagai “Vitalized Mineral”.

http://elliestory4health.blogspot.com/2016/11/kenali-pengasas-shaklee-dr-forrest-c.html
 
Dengan kemahiran Chiropractic dan nutrisi yang beliau ada, Forrest berazam untuk membantu orang yang sakit tapi tak mampu untuk datang berjumpa dengan beliau. Forrest menjadi flying doctor pertama di kawasannya dengan kerjasama oleh Wilbur dan Orville Wrights yang merupakan penemu dari Pesawat Terbang.

Disebabkan kerjayanya yang berkaitan dengan tulang dan terdedah kepada sinar x-ray dari prosedur di kliniknya, sekali lagi Forrest diuji. Beliau disahkan mengidap kanser yang tak boleh disembuhkan dan beberapa anggota badanya perlu dipotong. dan yang paling menyedihkan, beliau dijangka tidak akan hidup lama untuk kedua kali.

KENALI PENGASAS SHAKLEE: Dr. Forrest C. Shaklee
 
Tapi Forrest tidak pernah putus asa. Salah satu motivasinya ialah dia nak terus berbakti. Beliau terpaksa menjual kliniknya dan berpindah lagi ke kawasan ladang dan di situ beliau mula dengan regim pemakanan berasaskan herba dan buah-buahan serta suplemen dengan kuantiti yang banyak.

Pada masa inilah beliau membuat kombinasi 9 herba untuk detoks, maka terhasillah HERBLAX yang masih lagi wujud sehingga hari ini.

http://elliestory4health.blogspot.com/2016/11/kenali-pengasas-shaklee-dr-forrest-c.html
 
Setahun selepas itu, Forrest sembuh sepenuhnya dan bebas kanser. Tapi klinik yang dikunjunginya tak mempercayainya bahawa kesembuhannya adalah disebabkan oleh penjagaan pemakanan dan suplemen.

Forrest kembali buka klinik, dan menjadi "First Drugless Clinic". Tetapi selepas 5 tahun, kliniknya terbakar.

Kemudian Forrest ubahsuai kenderaannya menjadi motorhome untuk membawa keluarganya berpindah ke California. Di situ beliau buka klinik dan sambung belajar.

***********************************

Itulah kisah Dr. Forrest C. Shaklee, yang dilahirkan seolah-olah macam dah mati, yang diramal akan mati sebanyak dua kali. Tetapi berkat sikap positif, tak nak mengalah dan kembali kepada alam semulajadi, ciptaan Allah, menjadikan Shaklee terus berbakti hingga ke hari ini.

Itulah motivasi pengedar-pengedar Shaklee, nak berbakti dan berkongsi yang terbaik dan dibuktikan oleh sains. Bukan ikut cakap orang ja. Atau sebab nak bonus banyak dan jadi kaya. Semua tu akan datang juga bila kita buat dengan hati yang ikhlas.

*DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee anda di TELIPOK, Pekan Nabalu, Tamparuli, Tuaran, Putera Jaya, Sepanggar dan Indah Permai. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia

Untuk order produk Shaklee, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee,
hubungi:

SMS/WhatsApp: 016-852 5632
E-mail: mynutrisisihatcantik@gmail.com
Masukkan No. ID Sponsor : 944001 jika daftar keahlian (Express Enrolment) di "Join Now".

Popular posts from this blog

Menu Diet Untuk Ibu Hamil Yang Ada GDM

Apa Kata Doktor: Epidural Punca Sakit belakang Selepas Bersalin