Testimoni Kesuburan: Berjaya Hamil

Testimoni Kesuburan: Berjaya Hamil  | Pagi ni saya nak berkongsi kegembiraan. Dah beberapa hari dah nak raikan, tapi selalu sibuk tak sempat nak update kat korang semua.

Jeng, jeng, jeng... Setelah sekian lama menanti akhirnya seorang customer  dah berjaya hamil! Syukur sangat.

http://elliestory4health.blogspot.com/2016/11/testimoni-kesuburan-berjaya-hamil.html

Positive pregnancy stick dalam gambar ni beliaulah yang punya. Hehehe.. 

Dan yang paling best sebenarnya, ada kisah menarik di sebalik kehamilan beliau ni. Korang nak tau tak?

Begini ceritanya.

Masa mula-mula adik manis ni hubungi saya, beliau cuma nak beli Make Up Remover ja. Si adik manis nak bersihkan wajahnya yang cantik dari noda-noda debu setiap hari.

Eyelah, cuba korang bayangkan macamana wajah tak kusam, kalau cuci muka pun tak bersih. Lagi-lagi kalau pakai mekap tebal, takut-takut air wudhu pun tak lepas kan. 

Testimoni Kesuburan: Berjaya Hamil

Okay, sambung lagi.

Maka, setelah berbincang dari hati ke hati, adik manis ni sebenarnya concern dengan masalah kulitnya. Sebab sejak berkahwin, jerawat naik dengan gembira sekali. Hmm, siapalah yang tak susah hati kan.

Oh ya, sebelum tu beliau dah beli protien dan vitamin c dengan seorang kakak di kedai kecantikan. Pastilah adik manis pilih brand Shaklee. Bijak adik manis ni, dia dah studi dalam-dalam sebelum memilih Shaklee. Yeahhh. Puji pujian di pagi yang indah ini.

Katanya muka dia banyak sangat jerawat, berminyak lepas tu ada parut sikit.

Kesiannya adik manis ni. Jadi, sebab dia dah ada protien untuk bantu produce sel-sel baru yang lebih sihat dan cantik, dan dah beli vitamin c untuk kulit yang lebih cerah dan sihat, maka saya pun cadangkan minyak borage untuk membantu mengawal hormon beliau.

Wanita dan hormon, berpisah tiada. Kadang-kadang jerawat turun naik sebab hormon. Period lari-lari pun sebab hormon. Asyik moody pun salah hormon juga kan.

Jadi, langkah bijak, makanlah minyak borage. Minyak borage ni sejenis asid lemak (omega-6) yang tersangatlah bagus untuk kaum wanita. Ia bantu stabilkan hormon dan kulit pun boleh jadi cantik kerana si minyak borage ni.

Nak cerita panjang sangat. Nanti korang rajin-rajinkan jejari runcing tu untuk google 'benefit of borage oil'. Hah, siap kena bagi kata kunci lagi untuk korang cari.

Dipendekkan cerita, beberapa hari kemudian adik manis beli vitamin E pula.

Pertama kali follow-up, adik manis kata jerawat masih naik lagi tapi dah tak sebanyak dulu. Tapi paling dia suka, jerawat cepat kecut. 

Kali kedua adik manis pula yang report dengan saya. Katanya sengugut teruk yang setiap bulan memunculkan diri kini dah hilang! Suka sangat adik manis. Saya sendiri pun terkejut sebab tak tahu pula dia ada senggugut. 

Saya tau ini memang kerja si minyak borage yang hilangkan senggugut tu. Kelas kau minyak borage. Hehehe.. Sambil stabilkan hormon sempat juga kau hilangkan senggugut. Hehehe.

Testimoni Kesuburan: Berjaya Hamil

Last but not least, bila tiba-tiba adik manis tunjuk pregnancy test dia tu. Terkejut dan syukur sangat! Dah hampir 5 bulan kahwin tapi belum ada rezeki. Tak sangka nak cantikkan kulit terus adik manis dapat 2 lagi bonus lain.

Bayangkanlah, korang nak dapat kulit cantik ja, tiba-tiba pakej senggugut hilang & pregnant anak yang ditunggu selama ni.

Serampang 3 mata dah sangat kan. 

Sebenarnya minyak borage tu salah satu fungsinya ialah membantu meningkatkan kesuburan. Lagipun adik manis dah amalkan protein, vitamin c, vitamin e sekali. Jadi bertambah sihat badan adik manis kan.

Okay itu ja saya nak kongsikan pagi ini. 
Terima kasih sebab gigih baca sampai habis. 

Credit: FB KekLin 

 
Anda boleh terus mendapatkan rangkaian Produk Shaklee di butang eSell di bawah (klik). Pastikan produk yang betul sebelum membuat pembayaran, dan anda boleh uncheck mana yang tidak berkenaan. Kemudian sila hubungi kami untuk mendapatkan cara penggunaan atau pemakanan  eksklusif setelah pembelian dibuat.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=b440cc1f36911a5256b3dc30a1d599ba

 
*DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee anda di TELIPOK, Pekan Nabalu, Tamparuli, Tuaran, Putera Jaya, Sepanggar dan Indah Permai. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia

Untuk order produk Shaklee, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee,
hubungi:

SMS/WhatsApp: 016-842 5632
E-mail: mynutrisisihatcantik@gmail.com
Masukkan No. ID Sponsor : 944001 jika daftar keahlian (Express Enrolment) di "Join Now".



Popular posts from this blog

IDEA MENU MAKANAN BAYI 6 HINGGA 12 BULAN

Perut Sering Mengeras Ketika Hamil?

Menu Diet Untuk Ibu Hamil Yang Ada GDM