❀ Selamat Datang | Saya Kate | Shaklee Independent Distributor ID:944001 | Jika inginkan konsultansi berkenaan masalah kesihatan, sila hubungi saya - 010 343 4064 | Nak tanya apa2 pun boleh. Saya akan membantu anda sebaiknya ❀

Thursday, 30 March 2017

8 Kebaikan Detoks Untuk Kesihatan Menyeluruh

Kebaikan Detoks Untuk Kesihatan Menyeluruh | Detoks untuk hidup yang lebih hebat. Apa itu detoks? Detoks adalah satu cara untuk mengurangkan toksik berlebihan dan mengoptimumkan fungsi organ detoks dalam badan. Tetapi, adakah anda tahu cara untuk memastikan bahawa detoks ini betul-betul berkesan?

http://www.kateginting.com/2017/03/8-kebaikan-detoks-untuk-kesihatan-menyeluruh.html

Tahukah Anda?
Apabila badan bersih dari toksin dan mendapat nutrien yang mencukupi dan teratur, ia akan membuatkan minda anda menginginkan makanan yang lebih berkhasiat.

KESAN POSITIF DETOKS PADA BADAN
Pada masa sekarang, badan kita sering terdedah kepada toksin daripada persekitaran, pemakanan yang kurang nutrisi, dan tekanan gaya hidup. Pendedahan yang kerap menyebabkan keupayaan semula jadi badan terganggu untuk menyingkirkan toksik. Apabila banyak toksin dalam badan terjadi pelbagai masalah kesihatan.


Oleh itu, adalah amat penting bagi kita untuk melakukan detoks dengan kerap. Jika anda mengikuti pelan detoks yang selamat dan teratur, anda akan mendapat kesan positif seperti: 

1. Pengurangan Berat Badan
 
Apabila badan kita bertoksin, ia akan menjejaskan keupayaan semulajadi badan untuk membakar lemak dan seterusnya menyebabkan berat badan bertambah. Gen pemberi isyarat bertanggungjawab menjaga kilang lemak dalam badan. Jadi, apabila toksin melekat kepada gen tersebut, ia akan menyebabkan gen itu kurang berfungsi disebabkan banyak lemak terkumpul.

Apabila tidak melakukan detoks, toksin yang berlebihan akan memenuhi sel lemak baru ini dan menyebabkan berat badan bertambah dan risiko diabetes meningkat. Oleh itu, detoks amatlah penting untuk menyingkirkan toksin supaya gen dapat berfungsi dengan baik dan metabolisme terhasil untuk menyokong berat badan yang ideal.

2. Melegakan Rasa Kembung Perut dan Sembelit (Kolon Lebih Sihat) 
 
Anda rasa seperti telah duduk di tandas seharian?
Usus (Termasuk kolon) membawa sisa dari badan, tetapi sesetengah dari sisa ini seperti makanan yang diproses dan makanan yang rendah serat serta lemak yang tidak sihat, boleh terkumpul secara perlahan-lahan dan menyebabkan sistem usus tersumbat. 

Pengumpulan toksin menyebabkan anda sukar untuk menurunkan berat badan dan anda juga berasa kembung perut dan yang lebih teruk lagi, ia menyebabkan penyakit seperti penyakit kolon dan kanser kolorektal.

Kolon atau usus besar adalah sistem kumbahan badan dan perlu dibersihkan dan dikosongkan supaya dapat berfungsi secara normal. Melalui detox, anda boleh membersihkan kolon dan  membantu melegakan sembelit, dan juga menggalakkan pergerakan usus yang sihat untuk mebuang sisa berbahaya dan bahan kimia dalam badan.

3. Lebih Bertenaga

Badan mempunyai organ yang melakukan detoks tersendiri untuk membuang toksin, namun ia memerlukan tenaga yang banyak untuk berfungsi. Jumlah tenaga yang digunakan adalah bergantung kepada jumlah toksin yang diproses. Antara tanda-tanda badan anda penuh dengan toksin adalah kurang bertenaga dan cepat rasa letih. 

Jadi apabila anda melakukan detoks, ia membantu menyokong organ untuk menyingkirkan toksin, dan memberikan anda lebih bertenaga dan stamina untuk melakukan perkara yang lebih menarik.

8 Kebaikan Detoks Untuk Kesihatan Menyeluruh
 
4. Mengurangkan Nafsu Makan

Apabila anda melakukan detoks dan mengambil makanan dengan nutrien yang betul, ia akan membuatkan minda anda untuk menginginkan makanan yang lebih berkhasiat. 

Katakan "Selamat Tinggal" kepada kafein, gula dan lemak! Dan katakan "Hello" kepada keinginan kepada makanan yang lebih sihat dan lebih kerap!).

5. Kulit Lebih Cantik

http://www.kateginting.com/2017/03/8-kebaikan-detoks-untuk-kesihatan-menyeluruh.html
 
Kulit adalah organ luaran yang terbesar di dalam badan dan melambangkan kesihatan dalam badan anda. Kulit membantu menghilangkan racun dan kotoran melalui peluh, dan apabila sistem dan kelenjar peluh anda terlalu banyak toksin, ia boleh menyebabkan pelbagai keadaan kulit termasuk jerawat. Jika toksin terkumpul lebih cepat daripada disingkirkan, lebih tinggi juga jumlah toksin yang terkumpul dalam darah. Detoks membantu menyingkir toksin dalam badan dan apabila toksin tiada,  anda akan dapat lihat perubahan yang ketara pada kulit anda. 

Cuba bayangkan kulit yang bersih dan bersinar. Siapa yang tidak mahu kan?

6. Mengurangkan tekanan
 
Anda tertekan? Adakah toksin penyebab tekanan?
Ya, apabila badan anda dipenuhi dengan toksin, minda pun turut tertekan. Apabila toksin terkumpul di dalam badan, keupayaan untuk menyerap nutrien berkurang dan badan pun semestinya tidak gembira.  Ia sangat menakutkan apabila ia mengeluarkan hormon yang dipanggil kortisol untuk memberitahu "Apa masalah dengan badan ini?"

Jadi, jika toksin telah dikeluarkan, hormon kortisol akan tenang dan tekanan pun turut hilang. Pembersihan dapat meningkatkan ketajaman minda dan membolehkan anda mendapat tidur yang lebih baik dan berkualitimembantu membersihkan toksin, anda boleh memberitahu Kortisol untuk bertenang dan biarkan badan de-stress.7 anda A membersihkan boleh meningkatkan kejelasan mental dan membolehkan anda untuk mempunyai tidur yang lebih baik dan berkualiti.

7. Sistem Imun Yang Kuat 
 
Radikal bebas! Tidak Ya, kotoran radikal bebas kotor sentiasa cuba untuk mendekati kita dan merosakkan sel-sel kita, dan pendedahan toksin yang berterusan akan menyebabkan radikal bebas terus membiak. Radikal bebas yang jahat ini berusaha untuk merosakkan fungsi sistem imun badan dan menyebabkan keradangan.

Detoks membantu anda untuk menyingkirkan toksin supaya radikal bebas tidak membiak, malah badan akan lebih fokus dalam memperkukuhkan sistem pertahanan semulajadi.

8. Tidur Lebih Lena

http://www.kateginting.com/2017/03/8-kebaikan-detoks-untuk-kesihatan-menyeluruh.html
 
Toksin, terutamanya besi berat, mengganggu keseimbangan sel normal dan menghasilkan radikal bebas. Radikal bebas juga meningkatkan pengeluaran hormon tidur dan mengganggu corak tidur anda dan kadangkala boleh menyebabkan masalah insomnia. Apabila anda melakukan detoks, ia membantu menyingkirkan radikal bebas dari sistem anda dan badan anda boleh menetapkan semula corak tidur dan anda boleh menikmati tidur yang lena dan rehat yang lebih berkualiti.

Detoxing adalah satu langkah penting untuk mencapai kesihatan keseluruhan yang lebih baik.

Beli online Set DetoksShaklee di sini (Klik). 100% secured.

Anda boleh terus mendapatkan rangkaian Produk Shaklee di butang eSell di bawah (klik). Pastikan produk yang betul sebelum membuat pembayaran, dan anda boleh uncheck mana yang tidak berkenaan. Kemudian sila hubungi kami untuk mendapatkan cara penggunaan atau pemakanan  eksklusif setelah pembelian dibuat.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=b440cc1f36911a5256b3dc30a1d599ba

*DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee anda di TELIPOK, Pekan Nabalu, Tamparuli, Tuaran, Putera Jaya, Sepanggar dan Indah Permai. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia

Untuk order produk Shaklee, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee,  hubungi:

SMS/WhatsApp: 016-842 5632 (Kate Ginting) 
E-mail: nscvitashoppe@gmail.com 
Masukkan No. ID Sponsor : 944001 jika daftar keahlian (Express Enrolment) di "Join Now".

No comments:

Post a Comment