LANDMARK STUDY: BUKTI PRODUK SHAKLEE BAGUS

LANDMARK STUDY: BUKTI PRODUK SHAKLEE BAGUS | Seperti yang kita tahu, terdapat bermacam-macam produk kesihatan yang ada di pasaran. Tapi, saya yakin dan percaya bahawa shaklee adalah produk yang paling bagus kerana Shaklee mempunyai landmark study.

Apa itu Landmark Study

 
Landmark study adalah kajian yang dilakukan bertujuan untuk membuktikan sesuatu perkara tu dinilai dan dilihat oleh semua orang.

Kenapa mesti ada Landmark Study

 

Shaklee merupakan syarikat yang dah lama sejak 1956 dan pada tahun 2004, CEO Shaklee, Roger Barnett telah membeli Syarikat Shaklee. 


Pada waktu itu, Roger Barnett tengah mencari “The Perfect Company” untuk melabur. Sehingga lah beliau terjumpa Shaklee di mana sebuah syarikat yang boleh membuat keuntungan dan juga memberi kesihatan serta kewangan kepada berjuta-juta manusia di seluruh dunia. Ramai orang bercakap tentang betapa berkesannya supplement Shaklee tapi beliau merasakan kata-kata itu tidak bermakna tanpa bukti.

Disebabkan beliau sangat yakin dengan keberkesanan produk Shaklee beliau dengan beraninya meminta dilakukan kajian terhadap pengguna produk shaklee. Roger Barnett mahukan data saintifik yang membuktikan produk shaklee ni lebih bagus berbanding yang lain. 

http://www.kateginting.com/2017/03/landmark-study-bukti-produk-shaklee-bagus.html
                                                                                                                               Tujuan Landmark Study

Kajian ini dijalankan oleh Dr. Gladys Block yang merupakan pakar epidemiologist yang terkemuka di USA. Kajian ini menjadikan Shaklee sebuah syarikat supplement pertama di dunia yang mempunyai maklumat tentang pengguna jangka panjangnya. Semua data dari kajian ini dikumpul secara online dari sebuah survey yang dijalankan iaitu, Nationwide Health and Nutrition Examination Survey (NHANES). Semua maklumat mengenai pemakanan dan supplemen, serta senaman dan kesihatan menyeluruh telah diambil dalam survey ini. 
Kajian ini melibatkan tiga kumpulan iaitu: 
  • Tanpa Supplemen 
  • Pengguna multivitamin jenama lain
  • Pengamal supplemen Shaklee melebihi 20 tahun

Untuk membuktikan hasil kajian itu sah dan jitu, Shaklee mahukan kajian tersebut di peer reviewed. Akhirnya landmark study ini diluluskan dan di pamerkan dalam Nutrition Journal pada 24 Oktober 2007.

http://www.kateginting.com/2017/03/landmark-study-bukti-produk-shaklee-bagus.html
                                                                                                                           Result Landmark Study

Keistimewaan penemuan Landmark Study
 
Hasil dari penemuan landmark study, ia membuktikan bahawa supplement Shaklee adalah selamat dimana:
  • 278 pengguna Shaklee dalam kajian ini bukan hanya mengambil 1-2 supplemen tetapi purata 17 jenis supplemen Shaklee
  • Supplemen ini diambil secara konsisten selama 20-43 tahun Kesemua pengamal supplemen Shaklee adalah golongan yang sihat dan cergas.
  • Tiada kesan sampingan
http://www.kateginting.com/2017/03/landmark-study-bukti-produk-shaklee-bagus.html

Kesimpulannya, Landmark study adalah suatu bukti yang supplemen Shaklee merupakan supplemen yang selamat diambil dan memberi kesan yang baik kepada kesihatan.

Kepada mereka yang mengambil vitamin, pastikan periksa betul-betul kandungan vitamin yang anda makan tu. Kalau tak yakin, jom tukar kepada vitamin yang terbukti selamat, berkesan dan semulajadi. Shaklee adalah pilihan yang terbaik.

http://www.kateginting.com/2017/03/landmark-study-bukti-produk-shaklee-bagus.html

Pilihan di tangan anda.

DISCLAIMER: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. Any statements in this website have not been evaluated by the Food and Drug Administration. Products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. If you require any medical related advice, contact your physician promptly.

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee anda di TELIPOK, Pekan Nabalu, Tamparuli, Tuaran, Putera Jaya, Sepanggar dan Indah Permai. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia.

Untuk order produk, mendaftar jadi ahli, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, hubungi:

WhatsApp: 016-842 5632 (WhatsApp sahaja)


Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now" dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Popular posts from this blog

IDEA MENU MAKANAN BAYI 6 HINGGA 12 BULAN

Perut Sering Mengeras Ketika Hamil?

Menu Diet Untuk Ibu Hamil Yang Ada GDM