VITAMIN WAJIB SEMASA BALIK KAMPUNG ATAU BERCUTI

Vitamin Wajib Semasa Balik Kampung | Sekarang ni musim cuti sekolah saya pasti ramai yang pergi bercuti atau balik kampung bawa anak-anak. Ada yang bercuti di luar negara dan juga negeri. Biasanya kami sekeluarga balik kampung pada hujung minggu. Oleh sebab anak belum sekolah dan husband pun kerja sendiri so bila-bila ja boleh cuti. Hehehe.

Ok, hari ni saya nak share vitamin yang wajib di bawa semasa balik kampung.  Kalau korang nak travel pun boleh ja bawa vitamin untuk kecemasan kan. Mana lah tau, tiba-tiba selesema.

Selalunya saya akan bawa vitamin asas macam Vitalea, B-Complex, Vitamin C, ESP dan vitamin lain seperti  Omega Guard, Ostematrix, Meal Shakes, dan Chewable Vitamin C.

http://www.kateginting.com/2017/03/vitamin-wajib-semasa-balik-kampung.html

Kenapa perlu bawa vitamin ni? Sama seperti keperluan ubat bagi orang sakit begitu juga vitamin. Sangat-sangat perlu bagi mencegah dan mengelak jangkitan penyakit dari virus. 


Ibu menyusu macam saya wajib bawa vitamin asas ni. Kalau tak nanti badan lembik, tak larat nak susukan anak sejam sekali.  ESP untuk milkbooster. Husband pun ambil vitamin ni juga sama Omega Guard untuk cegah kolesterol. Kalau bab kolesterol ni tak kira umur.

Dan sebelum tidur kena telan ostematrix supaya dapat tidur lena dan bantu legakan kejang-kejang, lenguh badan lepas memandu atau berjalan.  Biasanya saya ambil 2 biji pagi dan 2 biji malam. Kadang-kadang kalau lupa ambil pagi saya akan ambil 4biji sekaligus waktu malam. Ia juga bantu buang angin dalam badan. Bangun pagi membuang dengann lawas tau.

Untuk anak-anak pula, vitamin yang paling tak boleh tinggal, Meal shakes dan chewable Vitamin C. Penting sangat sebagai perisai nak kuatkan imun system anak-anak dari virus-virus. Maklumlah musim sekarang tak menentu. Mudah sangat kena demam dan selesema.

Bila balik kampung, biasanya ada lah nyamuk kan. So memang wajib lah bawa cream Herbal Blend. Bila  sapu cream ni ,nyamuk pun tak datang hinggap. Kalau ada yang kena gigit nyamuk tu pun boleh sapu untuk hilangkan gatal. Untuk masalah ruam pun bagus.

Oh ya, tak lupa juga bawa pencuci muka Gentle Deep Foaming Cleanser. Ni wajib bawa sebab kalau tak bawa, tak ada lah bikin cuci muka kan. Hehehe.. Dan juga Balancing Moisturizer. Muka pun berkilat sebab muka jenis berminyak kalau tak pakai 2 ni.

http://www.kateginting.com/2017/03/vitamin-wajib-semasa-balik-kampung.html

Banyak kan nak kena pack? Beg penuh dengan botol vitamin ja?
Tak apa, kan ada pillbox. Multistalk pun ada. Boleh jimat ruang.

http://www.kateginting.com/2017/03/vitamin-wajib-semasa-balik-kampung.html
Multipurpose Multistalk

http://www.kateginting.com/2017/03/vitamin-wajib-semasa-balik-kampung.html 
Pill box dan Beg Shaklee

*DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee anda di TELIPOK, Pekan Nabalu, Tamparuli, Tuaran, Putera Jaya, Sepanggar dan Indah Permai. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia

Untuk order produk Shaklee, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, 
hubungi:

SMS/WhatsApp: 016-852 5632 (Kate Ginting) 
E-mail: nscvitashoppe@gmail.com
Masukkan No. ID Sponsor : 944001 jika daftar keahlian (Express Enrolment) di "Join Now".



Popular posts from this blog

Menu Diet Untuk Ibu Hamil Yang Ada GDM

Apa Kata Doktor: Epidural Punca Sakit belakang Selepas Bersalin