Malas Masak Sahur Tapi Nak Badan Tetap Sihat Dan Bertenaga Semasa Puasa

Malas Masak Sahur Tapi Nak Badan Tetap Sihat Dan Bertenaga Semasa Puasa | Tak lama lagi bulan puasa dah kan. Wah, wah.. Hehehe.. Terus teringat masa study diploma dulu tinggal hostel. Setiap hari masa sahur kawan pasang alarm untuk masak. Hah? Tinggal hostel tapi masak? Hehehe.. Biasalah kami kan budak degil. Apa yang tak boleh, mesti boleh kalau kami. Hehe.. Ting tang tong bunyi rice cooker kawan masak. Hahaha. Saya syok ja tidur.

Then sambung ijazah tidak dapat hostel, kena tinggal rumah sewa. Kawan housemate pun bukan kawan masa diploma dulu. Kawan ni kuat tidur (Sorry Lis.. ;) Sama ja kita kuat tidur. Hahaha..), so kadang-kadang ja bangun untuk bersahur. Bayangkan makan malam dalam jam 8-9 malam. Lepas tu masa berbuka dalam jam5-6 petang macam tu. Huu.. Kalau saya sakit gastrik dah mungkin. Sekian cerita time study. Hehehe..


Ok, sempena bulan Ramadhan yang kian sudah menjelma, kami menawarkan set istimewa untuk berpuasa yang dikenali sebagai Set Berpuasa.

Set ni sesuai diambil ketika sahur untuk membekalkan tenaga yang berpanjangan sepanjang berpuasa. Ia juga sesuai diambil oleh ibu mengandung agar dapat berpuasa dengan bertenaga, untuk ibu menyusu, agar tak mengganggu penyusuan dan perjalanan berpuasa, untuk anda yang senang sakit kepala dan gastrik, untuk warga emas yg kurang upaya atau mudah letih atau untuk sesiapa sahaja supaya lebih bertenaga sepanjang hari.

Set ini adalah sangat sesuai, jika anda malas untuk masak sahur atau terbangun lambat untuk sahur.

Ada 3 jenis produk dalam set ni:

ESP (Energizing Soy Protein)
  • Berfungsi untuk memberikan tenaga yang berpanjangan sepanjang hari selain sangat baik untuk kulit.
  • Mengandungi 9 asid amino yang lengkap untuk keperluan tubuh dan mampu memberikan tenaga serta mengawal rasa lapar ketika berpuasa.
  • Membantu kita melapik perut dan menahan lapar kerana ia membantu menghasilkan mukosa sebagai pelindung kesan asid hidroklorik di dalam perut. Oleh itu, dapat mengelakkan rasa kepedihan perut dan juga pedih ulu hati! Sangat sesuai bagi yang menghidapi gastrik.
  • Gabungan kalsium dan protein di dalam ESP menjadi makanan tambahan untuk penghasilan utama susu ibu yang dapat diberikan kepada si manja kesayangan anda sepanjang anda berpuasa.

Meal Shakes
  • Multivitamin dalam bentuk SERBUK yang kaya dengan protein dan serat serta mempunyai rasa vanilla yang sedap dan wangi.
  • Membekalkan 35% atau lebih Nilai Harian bagi 19 jenis vitamin dan mineral yang penting. Sumber yang kaya dengan kalsium, dan serabut membantu anda mengatasi masalah sembelit sempena bulan puasa ini.
  • Memelihara kesihatan melalui kandungan vitamin-vitamin dan mineral penting yang diperlukan badan setiap hari yang selalunya sukar dipenuhi melalui sajian berbuka dan sahur kita.
Performance Drink
  • Membantu mengekalkan kandungan air dalam badan kita dan mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk mencegah dehidrasi.
  • Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar.
  • Merupakan minuman kegemaran atlit. Mempunyai perasa oren, sesuai diminum begitu sahaja atau dicampur bersama Mealshake dan ESP.
  • Performance Drink merupakan produk pilihan ibu menyusu yang berpuasa kerana banyak tenaga dan bendalir yang dikeluarkan ketika proses menyusu.
Untuk anda yang ada masalah badan mudah berangin dan senang sakit kepala, anda boleh ambil Peppermint-Ginger sebagai tambahan. 

http://www.kateginting.com/2017/04/malas-masak-sahur-tapi-nak-badan-tetap-sihat-dan-bertenaga-semasa-puasa.html

http://www.kateginting.com/2017/04/malas-masak-sahur-tapi-nak-badan-tetap-sihat-dan-bertenaga-semasa-puasa.html



Anda boleh terus mendapatkan rangkaian Produk Shaklee di butang eSell di bawah (klik). Pastikan produk yang betul sebelum membuat pembayaran, dan anda boleh uncheck mana yang tidak berkenaan. Kemudian sila hubungi kami untuk mendapatkan cara penggunaan atau pemakanan  eksklusif setelah pembelian dibuat.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=b440cc1f36911a5256b3dc30a1d599ba

*DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee anda di TELIPOK, Pekan Nabalu, Tamparuli, Tuaran, Putera Jaya, Sepanggar dan Indah Permai. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia

Untuk order produk Shaklee, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, 
hubungi:

SMS/WhatsApp: 016-852 5632 (Kate Ginting) 
E-mail: nscvitashoppe@gmail.com 
Masukkan No. ID Sponsor : 944001 jika daftar keahlian (Express Enrolment) di "Join Now".


Popular posts from this blog

Menu Diet Untuk Ibu Hamil Yang Ada GDM

Apa Kata Doktor: Epidural Punca Sakit belakang Selepas Bersalin