❀ Selamat Datang | Saya Kate | Shaklee Independent Distributor ID:944001 | Jika inginkan konsultansi berkenaan masalah kesihatan, sila hubungi saya - 010 343 4064 | Nak tanya apa2 pun boleh. Saya akan membantu anda sebaiknya ❀

Sunday, 16 April 2017

Masalah Kencing Tak Lawas Mungkin Tanda Awal Penyakit Kanser

Masalah Kencing Tak Lawas Mungkin Tanda Awal Penyakit Kanser | Masalah Kencing Tak Lawas. Pernah tak anda berasa seperti hendak membuang air kecil lagi walaupun baru sebentar tadi anda telah membuangnya? Sebenarnya itulah dipanggil kencing yang tidak lawas.

http://www.kateginting.com/2017/04/masalah-kencing-tak-lawas-mungkin-tanda-awal-penyakit-kanser.html

Adakalanya kencing yang tidak lawas ini menyebabkan anda berasa tidak selesa apabila terasa air kencing menitis tanpa disedari. Masalah kencing tidak lawas ini boleh berlaku samada kepada kaum lelaki atau perempuan dan akan berterusan dan menjadi semakin buruk jika tidak dicegah dari awal.

Kencing tak lawas pada asasnya bukanlah satu penyakit, tetapi gejala daripada penyakit atau masalah kesihatan yang lain. Kencing Tak Lawas boleh membuat seseorang merasa malu, rendah diri, kecewa dan juga kemurungan. Berita baik, kencing boleh dirawat secara berkesan dan sangat mungkin akan sembuh.

Terdapat banyak punca yang berkaitan dengan masalah kencing tak lawas ini. Adakalanya masalah ini adalah sementara dan mudah dirawat. Tetapi ada juga kes yang lebih serius dan berterusan.

Masalah Kencing Tak Lawas Mungkin Tanda Awal Penyakit Kanser

Antara punca dan penyebab adalah:

1. Proses Penuaan

Apabila usia semakin meningkat, otot pundi kencing anda akan menjadi lebih lemah dan kencing tak lawas menjadi semakin kerap.

2. Kanser

Kanser prostat yang selalu berlaku kepada lelaki atau kanser pundi kencing yang terjadi samada pada lelaki atau wanita, boleh menyebabkan lemah kawalan kencing. Terdapat beberapa kes dimana rawatan kanser akan menyebabkan kencing tak lawas sebagai kesan sampingan. Selain itu, jika anda mempunyai penyakit batu karang, ia juga menjadi punca masalah kencing tidak lawas. Selain itu tumor otak dan kanser pundi kencing juga salah satu punca terjadinya masalah kencing tak lawas.

3. Aktiviti Fizikal

Aktiviti fizikal seperti bersenam, ataupun batuk, bersin, malah ketawa boleh juga menyumbang kepada masalah kencing tidak lawas. Aktiviti ini telah menyebabkan ‘otot sfinkter’, yang berperanan menakung air kencing anda dalam pundi kencing menjadi lemah dan melepaskan air kencing secara tak sengaja. Selain itu, terdapat juga keadaan yang menjadi punca masalah kencing tidak lawas ini. 

5. Gaya hidup 

Gaya hidup seperti minum minuman beralkohol, minuman yang mengandungi kafein, atau terlalu banyak air kencing boleh menyebabkan kehilangan sementara kawalan kencing. 

6. Ubat-ubatan

Sesetengah ubat-ubatan seperti ubat tekanan darah, penenang otot, sedatif, dan beberapa ubat-ubatan jantung juga boleh membawa kepada masalah kencing tidak lawas.

Penyebab khusus kencing tak tawas pada perempuan meliputi:

1. Jangkitan atau kerengsaan pada faraj
2. Kehamilan dan persalinan
3. Ketidakseimbangan hormon berkaitan menopause
4. Histerektomi (pembedahan rahim).

Penyebab Kencing Tak Lawas pada laki-laki meliputi:

1. Radang prostat (Prostat) atau  pembengkakan prostat
2. Kanser prostat dan rawatan untuk kanser prostat, termasuk radiasi dan pembedahan.

Anda dinasihatkan mendapatkan rawatan segera daripada doktor sekiranya anda mempunyai gejala berikut:

1. Masalah bercakap atau berjalan.
2. Kelemahan atau ‘kesemutan’ di mana-mana bahagian badan anda.
3. Hilang penglihatan.
4. Hilang kesedaran.

Kencing tak lawas? Sengsaranya..
 

Nutrisi Untuk Kencing Tak Lawas

Untuk mencegah masalah kencing tak lawas, saya cadangkan anda mengambil suplemen shaklee seperti:


http://www.kateginting.com/2017/04/masalah-kencing-tak-lawas-mungkin-tanda-awal-penyakit-kanser.html

(1) Garlic Complex: Sumber antibakteria dan antibiotik semulajadi, untuk cegah jangkitan kuman, fungus dan kulat.

(2) Alfalfa Complex: Sumber serat untuk melawaskan penghadaman, kurangkan bengkak air (water retention), dan kawal kandungan air dalam badan.

(3) Peppermint Ginger: Bantu buang angin lebihan dalam usus, kurangkan rasa loya dan kembung perut. Pudina & halia diguna secara tradisional untuk rawat Sindrom Gangguan Usus (IBS).


Anda boleh terus mendapatkan rangkaian Produk Shaklee di butang eSell di bawah (klik). Pastikan produk yang betul sebelum membuat pembayaran, dan anda boleh uncheck mana yang tidak berkenaan. Kemudian sila hubungi kami untuk mendapatkan cara penggunaan atau pemakanan  eksklusif setelah pembelian dibuat.

 https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=b440cc1f36911a5256b3dc30a1d599ba
*DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee anda di TELIPOK, Pekan Nabalu, Tamparuli, Tuaran, Putera Jaya, Sepanggar dan Indah Permai. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia

Untuk order produk Shaklee, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, 
hubungi:

SMS/WhatsApp: 016-842 5632 (Kate Ginting) 
✉ E-mail: nscvitashoppe@gmail.com 
✍ Masukkan No. ID Sponsor : 944001 jika daftar keahlian (Express Enrolment) di "Join Now".No comments:

Post a Comment