❀ Selamat Datang | Saya Kate | Shaklee Independent Distributor ID:944001 | Jika inginkan konsultansi berkenaan masalah kesihatan, sila hubungi saya - 010 343 4064 | Nak tanya apa2 pun boleh. Saya akan membantu anda sebaiknya ❀

Saturday, 27 May 2017

Kolagen Kurangkan Masalah Sakit Sendi Lutut

Kolagen Kurangkan Masalah Sakit Sendi Lutut | Cerita pasal sakit lutut, terus teringat mak yang selalu mengadu sakit lutut. Sakit lutut dan sendi saling berkait rapat. Sakit lutut berlaku sebab tulang rawan mula haus dan terhakis dan sebab bahan yang dinamakan sebagai kolagen dalam tulang rawan mula rosak dan berkurangan.

Kolagen dikenali dengan fungsinya untuk membantu kulit kita mengekalkan kepadatan, kelicinan serta menyokong pembaharuan sel-sel kulit.

Kebanyakan daripada kita cuba memperbaiki keadaan kulit dengan kolagen. Walaubagaimanapun, manfaat kolagen tidak hanya terhad kepada kulit, terdapat pelbagai manfaat kolagen yang dapat membantu badan kita.Kolagen juga memainkan peranan yang penting dalam mengekalkan kesihatan kuku dan rambut. Ia juga akan mengekalkan kesihatan tendon – iaitu tisu yang menghubungkan otot kepada tulang – dan juga pada ligamen yang kuat, sejenis tisu perantara yang menggabungkan tulang dan seterusnya mengeratkan sendi.


http://www.kateginting.com/2017/05/kolagen-kurangkan-masalah-sakit-sendi-lutut.html


Ia adalah sangat bermanfaat untuk individu yang mengalami sakit sendi ataupun sakit lutut akibat ligament pada tulang atau tulang yang kurang kuat.
Kolagen Kurangkan Masalah Sakit Sendi Lutut

50% daripada tulang rawan memang terdiri daripada kolagen. Kolagen inilah yang membantu mengekalkan kepadatan dan kekuatan tulang. Selepas umur 20an, kolagen ini mula terhakis dalam tulang rawan (cartilage).

Badan boleh menghasilkan kolagen dengan sendiri, bagaimanapun masalah berlaku apabila bilangan kolagen yang dihasilkan oleh badan tidak dapat lagi menampung keperluan menggantikan bilangan kolagen yang rosak tadi.

Tahukah anda, orang berusia atau warga emas biasanya sakit sendi lutut sebab kolagen di dalam lutut mereka semakin kering.

Apa yang berlaku bila kolagen berkurang?

Tulang lutut akan membesar melebihi rangka lutut sehingga lutut bengkak apabila kolagen mula berkurang dan rosak.

Oleh sebab itu, kolagen berperanan penting dalam tulang rawan.

Antara fungsi kolagen:
✔ Memberi regangan kepada sendi
✔ Menjaga rangka lutut
✔ Memelihara tulang rawan yang rosak

Pembedahan boleh dilakukan untuk menyelesaikan masalah sakit sendi. Selepas pembedahan, fisioterapi mesti dilakukan selama berbulan-bulan. Selain pembedahan, anda juga boleh mengambil suplemen kolagen seperti Collagen Powder Shaklee.

http://www.kateginting.com/2017/05/kolagen-kurangkan-masalah-sakit-sendi-lutut.html

Bagaimana Collagen Powder bantu sakit sendi, lutut?

- Collagen berfungsi memberi regangan kepada sendi, rangka lutut dan juga memelihara tulang rawan yang rosak.

Tahukah anda, Collagen Shaklee membekalkan 4000mg "Collagen Proprietary menjadikan collagen shaklee jauh lebih unggul dan terbukti berkesan dalam tempoh yang singkat.

- Bila sakit sendi, dan kita amalkan collagen shaklee, kolagen akan diserap oleh tubuh dan seterusnya meresap ke bahagian sendi seperti lutut.

- Apabila kolagen diserap ke sendi lutut, ia akan membaiki secara perlahan bahagian yang rosak dan juaa menggantikan kolagen yang rosak.

- Secara perlahan bengkak akan pulih dan tulang yang terkeluar dari rangka lutut akan masuk semula ke dalam rangka.

- Kolagen bersifat elastik dan sangat kuat. Mengikut ujian klinikal, Collagen Shaklee memberi kesan positif seawal 8 minggu

- Collagen Shaklee ada banyak manfaat bukan untuk sakit sendi dan lutut sahaja tapi juga untuk kecantikan.

Kolagen Kurangkan Masalah Sakit Sendi Lutut

Testimoni pengguna

1. Testimoni 1: Tiada lagi eyebag, tiada lagi pigmentasi, tak cepat penat, sendi pun tak sakit dah.."


http://www.kateginting.com/2017/05/kolagen-kurangkan-masalah-sakit-sendi-lutut.html


2. Testimoni 2: Apa yang saya rasakan amat menakjubkan sengal dan sendi sudah lega. Semangat untuk berjalan dan berlari semakin tinggi.."


http://www.kateginting.com/2017/05/kolagen-kurangkan-masalah-sakit-sendi-lutut.html

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=aba86eb7e02eae5d58f28974ec917c73
  
Ataupun 

Hubungi saya, Kate Ginting di talian 016-842 5632(SMS/WhatsApp).

Jika anda berminat untuk mendaftar jadi ahli, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, 

 Masukkan No. ID Sponsor : 944001 di "Join Now(Express Enrolment).
 SMS/WhatsApp: 016-842 5632 (Kate Ginting) 
 E-mail: nscvitashoppe@gmail.com 

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee anda di TELIPOK, Pekan Nabalu, Tamparuli, Tuaran, Putera Jaya, Sepanggar dan Indah Permai. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia.

*DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

No comments:

Post a Comment