Cara Buat Biskut Bayi Yang Mudah Dan Cepat

Cara Buat Biskut Bayi Yang Mudah Dan Cepat | Orang kata nak seribu daya tak nak seribu dalih. Bila ada anak kecil, stok snek untuk kudapan kena sentiasa ada di rumah. Kalau yang beli di luar tu tak pasti bahan-bahannya sesuai atau tidak untuk bayi dan kanak-kanak. Terlalu manis pun tak elok untuk tumbesaran mereka kan.

Belum lagi dengan harganya yang boleh tahan mahal. Sebekas kecil biskut bayi dah mencecah RM20! Jadi, untuk menjimatkan wang ringgit dan sudah tentu ibu-ibu mahu berikan makanan terbaik untuk anak-anak cubalah buat biskut sendiri. Resipi biskut untuk kudapan bayi dan kanak-kanak ini dikongsi oleh Emilia Salim dalam laman Instagramnya.

http://www.kateginting.com/2017/06/cara-buat-biskut-bayi-yang-mudah-dan-cepat.html


Bahan-bahan:

1 cawan unbleached flour
2 sudu besar unsalted butter
2 sudu besar olive oil
Air secukupnya


Cara membuat:

1. Gaul semua bahan kecuali air.
2. Masukkan air sedikit demi sedikit hingga menjadi doh.
3. Canai nipis dan terap menggunakan acuan pilihan.
4. Bakar pada suhu 150°c selama 15 minit/sehingga keperangan/mengikut oven masing-masing.

http://www.kateginting.com/2017/06/cara-buat-biskut-bayi-yang-mudah-dan-cepat.html

Ok dah siap! Tada..

http://www.kateginting.com/2017/06/cara-buat-biskut-bayi-yang-mudah-dan-cepat.html

- Sumber - 

Follow Kate Ginting untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee. 

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now" dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

DISCLAIMER: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly.

Popular posts from this blog

IDEA MENU MAKANAN BAYI 6 HINGGA 12 BULAN

Perut Sering Mengeras Ketika Hamil?

Menu Diet Untuk Ibu Hamil Yang Ada GDM