❀ Selamat Datang | Saya Kate | Shaklee Independent Distributor ID:944001 | Jika inginkan konsultansi berkenaan masalah kesihatan, sila hubungi saya - 010 343 4064 | Nak tanya apa2 pun boleh. Saya akan membantu anda sebaiknya ❀

Tuesday, 17 October 2017

4 Persoalan Mengenai Nutrisi Terjawab Disini

4 Persoalan Mengenai Nutrisi Terjawab Disini | Soalan mengenai nutrisi ini sangat biasa ditanya oleh customer apabila mengambil vitamin Shaklee. Boleh ke saya minum kopi kalau makan vitamin Shaklee ni? Ini antara soalan hot yang ditanya. Inilah salah satu kelebihan bila mendaftar sebagai ahli Shaklee, dapat informasi dan update terkini dari Shaklee.

Jadi hari ini saya nak kongsikan kepada anda jawapan pada 4 persoalan yang selalu ditanya.

http://www.kateginting.com/2017/10/4-persoalan-mengenai-nutrisi-terjawab-disini.html

1. Bolehkan saya mengambil supelemen bersama Teh dan Kopi? 

Kafein, sebatian semulajadi yang terdapat di dalam teh dan kopi mungkin mengganggu penyerapan nutrien. Kami cadangkan anda untuk minum teh atau kopi 15 minit sebelum dan 1 jam selepas pengambilan suplemen. 

2. Apakah resveratrol? 

Resveratrol merupakan sejenis polifenol, sebatian semulajadi yang terdapat di dalam tumbuh-tumbuhan dan sayur-sayuran. Resveratrol merupakan antara polifenol yang paling mujarab kerana kelebihannya sebagai antioksidadan anti-keradangan. Ia telah dibuktikan dapat membantu menyokong proses penuaan yang sihat di peringkat sel. 

3. Apakah maksud “NON-GMO”? 

NON -GMO bermaksud “non-genetically modified organisms”. GMO (organisma yang telah diubah suai secara genetik) adalah tumbuhan, haiwan, mikroorganisma atau organisma lain yang genetiknya telah diubahsuai menggunakan teknik pengubahsuaian genetic atau teknik kejuruteraan. Di dalam bidang pertanian, GMO adalah perkara biasa untuk memastikan hasil tuaian lebih tahan lama, kelihatan lebih segar, dan lebih tahan dengan racun perosak. Pakar saintis dan kesihatan telah banyak menyatakan risiko tehadap kesihatan dan persekitaran akibat daripada makanan GMO ini. 

4. Adakah saya boleh ambil Zat Besi bersama-sama Kalsium? 

Pengambilan kalsium mungkin boleh menyebabkan gangguan penyerapan apabila diambil bersama Zat Besi. Namun, gangguan penyerapan tersebut hanya berlaku pada jumlah yang kecil (kurang daripada 500mg/pengambilan). Pengambilan suplemen kalsium sebelum tidur dan suplemen zat besi di siang hari adalah cara mudah untuk mendapatkan khasiat maksimum daripada kedua-dua nutrien tersebut. 

Follow Kate Ginting untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

SMS/WhatsApp: +6016-842 5632 

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now" dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee. 

DISCLAIMER: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. Any statements in this website have not been evaluated by the Food and Drug Administration. Products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. If you require any medical related advice, contact your physician promptly.

No comments:

Post a Comment