❀ Selamat Datang | Saya Kate | Shaklee Independent Distributor ID:944001 | Jika inginkan konsultansi berkenaan masalah kesihatan, sila hubungi saya - 010 343 4064 | Nak tanya apa2 pun boleh. Saya akan membantu anda sebaiknya ❀

Monday, 9 October 2017

Permulaan Asas Untuk Kehidupan Yang Lebih Lama Dan Sihat

Permulaan Asas Untuk Kehidupan Yang Lebih Lama Dan Sihat | Adakah anda tahu sains telah membuktikan bahawa ianya tidak mustahil untuk kita menjalani kehidupan yang lebih sihat dan lama? 

Tubuh yang sihat bermula dengan kesihatan sel-sel tunggal itu sendiri. Makanan yang diambil untuk sel-sel ini akan menentukan kesihatan dan kesejahteraan secara keseluruhan serta memberi kesan yang dramatic apabila usia anda semakin meningkat.

http://www.kateginting.com/2017/10/Permulaan-Asas-Untuk-Kehidupan-Yang-Lebih-Lama-Dan-Sihat.html

Walau bagaimanapun, sel-sel anda akan terus mengalami kerosakkan akibat pendedahan persekitaran harian, tekanan bahkan melalui makanan yang menghasilkan radikal-radikal bebas. Radikal-radikal bebas ini memberi kesan buruk bagi tubuh dan menyebabkan sel-sel kita menjadi semakin lemah dan tidak berfungsi, seterusnya menyebabkan tindak balas keradangan yang boleh menyumbang kepada penuaan selular.

Jangan bimbang, terdapat satu penyelesaian untuk mencegah penuaan selular Resveratrol dan polyphenols telah terbukti berupaya meneutralkan radikal-radikal bebas toksik untuk melambatkan proses penuaan di peringkat selular.

Polyphenols adalah sekumpulan fitokimia yang terdapat pada tumbuhan dan buah-buahan yang memberi mereka warna serta pada masa yang sama melindunginya daripada penyakit. Malah, penyelidikan terbaru mencadangkan bahawa resveratrol dan polyphenols berupaya melambatkan proses penuaan dan menyebabkan jangka hayat yang lebih lama dan sihat.

http://www.kateginting.com/2017/10/Permulaan-Asas-Untuk-Kehidupan-Yang-Lebih-Lama-Dan-Sihat.html

Kajian makmal mencadangkan bahawa campuran polifenol terhadap 4 bahan-bahan ini boleh:

• Membantu sel-sel anda melindungi dan membaiki DNA serta memerangi radikal bebas, memastikan sel-sel akan sentiasa sihat.
• Mengoptimumkan prestasi sel dengan melambatkan pembentukan protein AGE (Advanced Glycation End-Product). Protein AGE dikenali sebagai penyebab kepada sikap tidak bertoleransi glukosa dan penuaan selular.
• Meningkatkan tenaga selular, membantu memperbaharui dan menyegarkan semula sel anda.
• Meningkatkan kesihatan Telomeres, yang merupakan sebahagian penting daripada sel anda.

http://www.kateginting.com/2017/10/Permulaan-Asas-Untuk-Kehidupan-Yang-Lebih-Lama-Dan-Sihat.html

Apabila anda mempunyai sel-sel yang sihat, anda boleh:
  • Kelihatan dan rasa muda tidak kira apa usia anda.
  • Kekal bertenaga sepanjang hari.
  • Mencapai kesihatan yang optimum, mempunyai imuniti yang lebih kuat dan berupaya mengurangkan risiko kesihatan berkaitan umur untuk kehidupan di masa akan datang.
  • Mengekalkan berat badan yang sihat dan meningkatkan fungsi sistem detox anda.
Tambahkan tahun untuk kehidupan dan kehidupan untuk usia anda

Penuaan memang tidak dapat dielakkan, tetapi pilihan harian yang anda buat setiap hari untuk penjagaan diri sendiri boleh melambatkan proses penuaan dan meningkatkan kemungkinan kehidupan yang panjang, gembira dan sihat. Anda boleh memilih untuk mengambil pendekatan pelindungan penuaan dengan mengamalkan diet yang kaya dengan polyphenols dan resveratrol.

Follow Kate Ginting untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee anda di TELIPOK, Pekan Nabalu, Tamparuli, Tuaran, Putera Jaya, Sepanggar dan Indah Permai. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia.

Untuk order produk, mendaftar jadi ahli, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee,
hubungi:

SMS/WhatsApp: 016-842 5632

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now" dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee. 

DISCLAIMER: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. Any statements in this website have not been evaluated by the Food and Drug Administration. Products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. If you require any medical related advice, contact your physician promptly.

No comments:

Post a Comment