❀ Selamat Datang | Saya Kate | Shaklee Independent Distributor ID:944001 | Jika inginkan konsultansi berkenaan masalah kesihatan, sila hubungi saya - 010 343 4064 | Nak tanya apa2 pun boleh. Saya akan membantu anda sebaiknya ❀

Thursday, 19 October 2017

Remaja Membesar Dengan Sihat Bersama Protein Soya

Remaja Membesar Dengan Sihat Bersama Protein Soya | Semasa fasa remaja, remaja menjalani perkembangan fizikal, emosi, sosial dan fisiologi yang pesat. Apabila mereka mencapai akil baligh, badan mereka berubah. Ini juga adalah fasa dimana mereka sangat bertenaga dan aktif. Protein soya adalah nutrien penting untuk memastikan remaja sentiasa bertenaga dan aktif, pada masa yang sama dapat menyokong proses pertumbuhan dan perkembangan mereka.

http://www.kateginting.com/2017/10/Remaja-Membesar-dengan-sihat-bersama-Protein-Soya.html

#1 Merangsang Tumbesaran dan Perkembangan Otot

Kadar metabolisme kanak-kanak meningkat apabila mencapai fasa remaja, oleh itu pengambilan protein dapat membantu perkembangan dan mengekalkan jisim otot. Bersama-sama dengan gaya hidup aktif dan pengambilan protein soya yang mencukupi, ia dapat membantu menguatkan otot dan menyokong pembaikan serta pemulihan otot, pada masa yang sama, mengekalkan rasa kenyang dan memberikan tenaga lebih lama. 

#2 Menyokong Pertumbuhan Tulang yang lebih Kuat dan Sihat

Isoflavon soya yang terdapat dalam protein soya membantu pertumbuhan tulang yang lebih kuat di samping menyokong proses metabolisme tulang. Soya mengandungi kalsium semulajadi yang diperlukan oleh tulang untuk tumbesaran yang sihat.

http://www.kateginting.com/2017/10/Remaja-Membesar-dengan-sihat-bersama-Protein-Soya.html

#3 Menyokong Kitaran Haid Yang Sihat bagi Wanita

Phytoestrogen atau estrogen tumbuh-tumbuhan yang biasanya ditemui secara semulajadi di dalam kebanyakan makanan kita, termasuk soya, membantu menyokong kitaran haid yang sihat dengan mengawal paras estrogen, mengawal paras hormon yang sihat serta mengurangkan simptom-simptom sindrom prahaid (PMS).


#4 Mempercepatkan Pembaikan dan Pembaharuan Sel

Protein adalah salah satu nutrien asas tubuh yang membantu dalam proses pembaharuan sel dan penjanaan semula kerana ia membantu dalam memperbaiki tisu-tisu yang rosak. Ia juga menyokong penghasilan antibodi yang melawan jangkitan serta penghasilan kolagen yang diperlukan untuk mempercepatkan pemulihan luka.

http://www.kateginting.com/2017/10/Remaja-Membesar-dengan-sihat-bersama-Protein-Soya.html

ESP Memberikan tenaga Berterusan, Berasaskan Protein Tumbuhan Yang Berkualiti Tinggi
 
http://www.kateginting.com/2017/10/Remaja-Membesar-dengan-sihat-bersama-Protein-Soya.html

Ingin beri protein soya terbaik untuk orang yang anda sayangi?

Anda boleh mendapatkan protein tumbuhan berkualiti tinggi ESP Shaklee secara online di laman eSell(klik sini). Produk akan dihantar selepas pembayaran lengkap diterima.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=341899060c9ed39a3056dcb754e150c7

Atau, anda boleh hubungi di nombor yang tertera dibawah untuk maklumat lanjut.

Follow Kate Ginting untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

DISCLAIMER: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. Any statements in this website have not been evaluated by the Food and Drug Administration. Products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. If you require any medical related advice, contact your physician promptly.

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee anda di TELIPOK, Pekan Nabalu, Tamparuli, Tuaran, Putera Jaya, Sepanggar dan Indah Permai. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia.

Untuk order produk, mendaftar jadi ahli, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, hubungi:

SMS/WhatsApp: 016-842 5632 


Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now" dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

No comments:

Post a Comment