Sedih, Doktor Tak Percaya pada Suplemen

Sedih, Doktor Tak Percaya pada Suplemen | Hari ini saya nak kongsi satu perkongsian dari seorang doktor yang juga merupakan seorang pengguna Shaklee..

http://www.kateginting.com/2017/10/sedih-doktor-tak-percaya-pada-suplemen.html

CREDIT TO Dr Hasifah, happy Shaklee user.

"Seperti kebanyakan doktor, saya tak percaya pada supplements. Bukan sebab APA, sebab saya dah pernah cuba sejak zaman university tapi tak pernah berkesan.

Saya pernah beli set kulit vitamin C, E dan B complex tapi saya tak makan. Sebab kwn saya pm so saya beli saja. Tapi sebab saya tak percaya, saya biar saja. Tambah saya tak suka telan pil. Susah nak telan pil.

Mengandung kali pertama, sangat mencabar pada saya. Alahan teruk, eksiden lagi sampai duduk atas kerusi roda sebulan sebab sakit tulang belakang. Penat sangat rasanya. Hanya amalkan kalsium, obimin dari klinik dan neurogain. Hanyir sangat neurogain ni. Rasa lagi nak muntah.

Anak kedua termengandung selepas setahun. Dahla fobia mengandung. Kalau boleh nak anak saja tak suka mengandung. Lumrah kerja saya mmg 14 jam lamanya. Bayangkan mengandung nak kerja lama-lama. Sigh. Memang rasa nak menangis. Memang menangis pun. Tapi rezeki Allah S.W T nak bagi juga. Anak kedua masih alahan. Tak suka tangkap gambar sebab asal letak gambar kat facebook, kawan-kawan doktor sibuk serbu.

HB berapa?? Low?? Kenapa pucat??

Masuk 26 minggu, dah tak tahan lagi. Jam 8 malam saja bateri low. Kerja tak boleh balik lagi. Suara makin perlahan. Pesakit pun kena rapat dgn doktor baru dgr. Balik rumah menangis bagitahu suami saya dah tak tahan macam ni. Ada banyak bulan lagi. Saya penat. Setiap malam 5x kaki cramp sampai nak tidur pun fobia. Badan rasa lemah. Selalu rasa nak pitam. Saya ada anemia. Selalu migrain. Muka kelabu mcm zombie.

Saya minum susu dutch lady setiap hari sampai senior saya ckp nanti kena kencing manis ni.

Laa dah nak kalsium tak minum susu macam mana.

Masin mulut dia gula saya tinggi. Terus tersentak.

Saya stop susu!! Minum susu pun cramp saja kaki.

Saya berdoa kpd Allah S.W.T supaya permudahkan ujian saya. Allah yang nak beri rezeki ini walaupun saya tak bersedia jadi tolong berikan saya kekuatan dan semangat.

Suatu hari saya terdetik untuk cuba ESP. Saya yang anti supplement anti Shaklee, boleh terdetik. Kuasa Allah S.W.T org yang tak suka pun boleh suka. Saya tak minum soya. Saya tak suka rasa soya.

Saya contact rakan saya seorang doktor juga, Dr Maryam.

Beliau suggest Osteomatrix dan ESP.

Saya terus bancuh ESP dgn milo supaya tak rasa soya. Alhamdulillah saya suka rasa ESP campur milo.

Selepas 2 hari, saya tidak pernah terkena cramp kaki malam-malam. Saya jadi seorang doktor yg ceria semula. Jam 8 malam pun saya senyum, gelak-gelak usik pesakit saya. Saya happy sangat sebab saya sihat dan kuat. Saya bertenaga.

Subhanallah kenapa tak rasa mcm mengandung pun ni?

Rasa mcm diri saya yg tak mengandung. Begitu cergas.

Staff mula tegur doktor berseri sekarang ni. Tak pucat.

Pesakit mula tegur doktor mengandung nampak berseri. Kulit doktor cantik.

Tak pernah seumur hidup orang puji kulit saya gebu.

Hidung, pipi, dagu smua jadi tegang. Memang awet muda. Hahahaha.

Terus mana-mana ibu mengandung yang menangis depan saya, saya suggest kan ESP. Alhamdulillah mereka semua cakap dah boleh bangun pagi-pagi.

Kenangan mengandung anak kedua memang sangat manis. Kerana Shaklee, saya tidak lagi serik utk mengandung. Saya enjoy mengandung.

Bila kita cukup supplements, kita sihat kita akan happy.

Nikmat kesihatan adalah nikmat paling mahal.

Bila Allah tarik baru kita terasa.

Begitulah kisah pertama kali saya berasa Shaklee dan terus jadikan bisnes. Hanya untuk tolong ibu lain dri rasa apa yg saya rasa.

Itu kisah ESP masa mengandung. Masa beranak lain pula. "

Ada beberapa hari lagi untuk anda grab PROMOSI ESP TAU IBU2 !!!

Beli 4 ESP dapat diskaun 5% !!!

Jimat kan?


Nak dapatkan ESP Shaklee untuk isteri anda?

Promosi Istimewa ESP Beli 4 Tin Untuk Dapatkan Diskaun 5%'

Cara Nak Beli Shaklee ESP Soy Protein

Harga 1 tin ESP Soy Protein ini ialah RM161.25 sahaja. Tetapi, jika anda membuat pembelian 4 tin ESP Soy Protein di dalam 1 resit, anda hanya perlu bayar RM612.75 sahaja (tak termasuk GST & postage).

Anda ada 2 pilihan mudah untuk mendapatkan ESP Soy Protein ini:

1. Secara online. Anda boleh buat belian di laman eSell Shaklee (4 tin ESP dengan diskaun 5%). Pembayaran dengan kad debit atau kad kredit sahaja. Penghantaran terus dari pihak Shaklee (M). 

Tapi, nanti dulu. Dengan bayaran RM612.75, anda juga berpeluang mendapat keahlian Shaklee. Jadi, secara automatik anda boleh mula kumpul points sebagai ahli. Best tak? 

2. Jadi, untuk penjimatan bergandaWhatsApp 016-8425632 untuk kami bantu anda daftar ahli & buat pembelian 4 tin ESP Soy Protein ini. Bila dah mendaftar sebagai ahli, anda jimat banyak tau!''

DISCLAIMER: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. Any statements in this website have not been evaluated by the Food and Drug Administration. Products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. If you require any medical related advice, contact your physician promptly.

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee anda di TELIPOK, Pekan Nabalu, Tamparuli, Tuaran, Putera Jaya, Sepanggar dan Indah Permai.Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia.

Untuk order produk, mendaftar jadi ahli, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, Hubungi:

  • SMS/WhatsApp: 016-842 5632
  • Follow Facebook: Kate Ginting
  • Daftar Ahli Shaklee di "Join Now" (Express Enrolment) untuk mendapat penjimatan harga sehingga 20%

Popular posts from this blog

IDEA MENU MAKANAN BAYI 6 HINGGA 12 BULAN

Menu Diet Untuk Ibu Hamil Yang Ada GDM

Perut Sering Mengeras Ketika Hamil?