Posts

Showing posts from November, 2017

5 Manfaat Makan Buah Sebelum Makan Berat

Image
5 Manfaat Makan Buah Sebelum Makan Berat | Makan buah seperti pisang, betik dan nanas sebelum makan mempunyai manfaat yang sangat besar. 

Antara manfaat makan buah sebelum makan berat adalah:
1) Melawaskan pembuangan
- Buah-buahan tropika biasanya tinggi kandungan agen saraf histamin dan serotonin yang meningkatkan aktiviti usus.
Pergerakan usus yang cergas akan melancarkan pembuangan najis melalui usus besar.
2) Mengurangkan "craving" @ melantak makan
Kandungan histamin di dalam buah ini juga meransang leptin iaitu "hormon kekenyangan" seterusnya menyekat selera makan berlebihan.
3) Mengurangkan kuantiti makan
Buah juga mengandungi serat yang membentuk perut rasa lebih penuh maka cepat kenyang.
4) Meningkatkan enzim yang membantu pencernaan
Buah seperti pisang mengandungi enzim amylase, betik mengandungi papain dan nanas mengandungi bromelain yang membantu mencernakan makanan.
Mengunyah juga membantu mengaktifkan enzim pencernaan dan memberi masa enzim ini diaktifkan.…

Tips Dapatkan Perlindungan Antioksida Dari Dalam Untuk Kulit Sihat Dan Berseri

Image
Tips Dapatkan Perlindungan Antioksida Dari Dalam Untuk Kulit Sihat Dan Berseri | Semua orang pasti mahukan kulit cantik kan terutama sekali wanita. Hari ini saya nak kongsikan tips untuk dapatkan kulit cantik dan awet muda.
Untuk mempertingkatkan kesihatan anda serta memastikan kulit anda sihat dan berseri untuk lebih lama, dapatkan manfaatkan kebaikan CarotoMax® melalui suplemen harian anda. 
Perlindungan Antioksida Dari Dalam Dengan CarotoMax Shaklee
Shaklee memanfaatkan perlindungan antioksidan yang ditemui dalam buah-buahan, sayuran dan tumbuhan lain dengan mengasingkan dan menghasilkan pelbagai bentuk karotenoid semula jadi. Anda sukar memperolehi tahap ketulenan seperti ini hanya daripada makanan.

CarotoMax Shaklee mengandungi antioksida larut lemak yang dikenali sebagai karotenoid yang memberikan perlindungan antioksida yang tinggi untuk menggalakkan sel-sel yang lebih sihat dari dalam untuk kesihatan yang lebih baik, termasuk kulit anda.
Keistimewaan CarotoMax Shaklee
• Adunan khas …

Kolagen Merangsang Kulit Kelihatan Muda dari Dalam ke Luar

Image
Kolagen Merangsang Kulit Kelihatan Muda dari Dalam ke Luar | Kolagen bertindak seperti ‘pelekat’ untuk mengikat tubuh anda dan ditemui dengan banyaknya di bahagian kulit. Penghasilan kolagen secara semula jadi berkurangan apabila usia semakin meningkat, dan menyebabkan kulit kendur serta pembentukan kedutan dan garisgaris halus. 

Tingkatkan pengambilan kolagen anda sekarang dengan ShakleeCollagen Powder supaya kulit kelihatan lebih sihat!


Keistimewaan Shaklee

• Menyediakan 4000mg Kolagen Sisik Ikan Merah, kolagen yang dipilih dengan teliti yang diekstrak dari sisik Ikan Merah. • Memberi lebih daripada kolagen, ia turut mengandungi tujuh ramuan utama termasuk Ekstrak biji Camelia Japonica, Ekstrak Pfaffia, ekstrak kerang, Lactobacillus Acidophilus, Vitamin C, B2 dan B6. • Berat molekul rendah untuk penyerapan yang tinggi. • Pek individu untuk pengambilan segera pada bila-bila masa, di mana sahaja.

Tingkatkan Keanjalan dengan Kolagen



• Untuk kulit yang lebih tegang, anjal dan lembut. • Meningkat…

Produk Penjagaan Kulit Terbaik Untuk Si Manja Anda! Selamat, Lembut dan Organik..

Image
Produk Penjagaan Kulit Terbaik Untuk Si Manja Anda! Selamat, Lembut dan Organik | Shakleebaby™ memahami keperluan bayi anda dan hanya menggunakan bahan-bahan yang SELAMAT, LEMBUT dan ORGANIK untuk menghasilkan produk penjagaan kulit terbaik untuk si manja anda.

Keistimewaan Shaklee

Gentle Wash
Menjadikan masa mandi selamat dan menyeronokkan. Mengandungi chamomile, lavender dan aloe vera organik, mandian yang lembut ini menenteramkan, menenangkan dan melegakan kulit. Ianya tidak menimbulkan alahan, mempunyai pH yang seimbang dan diuji untuk sensitiviti, sememangnya sesuai untuk mandian yang penuh dengan kasih sayang bagi kulit yang lebih lembut.Soothing Lotion
Lembut secara semulajadi untuk kulit sensitif. Kekalkan pipi gebu si manja dan kelembapan jari-jemarinya dengan losyen yang lembut ini. Ianya mengandungi chamomile, lavender, minyak rosemary, minyak vanila, minyak biji bunga matahari, minyak biji jojoba dan shea butter organik.Massage Oil
Campuran organik yang menenangkan.

Minyak urut ya…

Asid Lemak Omega-3 Lemak Sihat Untuk Anda

Image
Asid Lemak Omega-3 Lemak Sihat Untuk Anda | Asid Lemak Omega-3 merupakan lemak sihat atau “baik” yang kita perlukan untuk menyokong fungsi normal tubuh.

Minyak Omega-3 telah dikaji secara menyeluruh atas khasiat kebaikannya kepada tubuh:
#1 Kesihatan Jantung
Omega-3 terkenal dalam mengurangkan keradangan. Keradangan boleh merosakkan pembuluh darah dan boleh mengakibatkan penyakit jantung.
Berasaskan kajian, EPA & DHA memberikan kebaikan berikut  – kesemuanya berupaya mengurangkan risiko penyakit jantung: • Menyeimbangkan triglyceride (kolesterol) dan paras tekanan darah. • Memperbaiki kitaran darah. • Mengekalkan denyut jantung sihat.
#2 Fungsi Otak
Otak kita terdiri daripada 60% lemak dan kebanyakan sistem saraf terdiri daripada lemak. Korteks Serebrum (berfungsi untuk ingatan dan tumpuan) dianggarkan mengandungi sekitar 20% DHA.
EPA dan DHA telah dikaji atas: • Penglibatannya dalam penghantaran maklumat antara saraf. • Kesan mood positif,4 kognitif, memori, pembelajaran dan pemerhatian. • K…

4 Tips Penting Memilih Minyak Ikan Berkualiti Tinggi

Image
4 Tips Penting Memilih Minyak Ikan Berkualiti Tinggi | Berikutan saranan untuk mengambil 2-3 hidangan ikan seminggu - terutamanya ikan laut dalam, ianya adalah saranan yang baik untuk memastikan pengambilan EPA / DHA yang mencukupi.
Walaubagaimanapun, tidak semua orang makan ikan secara kerap. Terdapat juga banyak kebimbangan mengenai risiko pencemaran yang terdapat dalam ikan biasa.
Persoalan yang sering berlegar di fikiran adalah adakah manfaat kesihatan daripada pengambilan ikan adalah lebih penting daripada risiko mengambil ikan yang mengandungi merkuri, plumbum atau toksin lain.
Dengan kebimbangan ini, banyak orang beralih kepada suplemen minyak ikan sebagai jalan penyelesaian. Apabila minyak ikan diproses dengan betul, bahan pencemar boleh disingkirkan atau dikurangkan ke tahap di mana ianya tidak seharusnya menimbulkan risiko.

Apabila memilih minyak ikan yang berkualiti, perhatikan ciri-ciri ini:
#1 Syarikat yang berkualiti
Tidak semua minyak ikan adalah sama. Cari syarikat yang …

Set Penjagaan Bayi Untuk Kulit Sensitif Dan Ekzema - Recommended!

Image
Set Penjagaan Bayi Untuk Kulit Sensitif Dan Ekzema - Recommended! | Yeayyy.. Akan jumpa Shaklee baby tanggal 20 November 2017. I like.. ❤️


Bagi anda yang dah lama aim nak cuba set Shaklee Baby ni, get ready kemunculannya pada 20 Nov (Isnin) nanti. Esok tau..
Jika anda mempunyai anak yang kulit sensitif terutamanya anak ekzema, Shaklee baby adalah produk yang sangat recommended.
Saya nak kongsi review Shaklee baby dari Master Arnie Samsudin. Untuk pengetahuan anda, anak Master Arnie, Dhira mempunyai ekzema sejak lahir.
Apa kata beliau:
"Saya dah try set ini untuk anak ekzema saya. So far kulit dia ok, licin, lembut & kurang radang. Kurang area kulit kering. TAPI, kalau dia langgar pantang (alergic dairy products), makan bergula, coklat, susu etc, naik jugalah eczemanya.
Kena faham konsep eczema juga lah, ia bukan pulih setakat sapu2 krim. Kena tahu apa yg trigger eczema nya + kuatkan imun badan + gunakan produk harian yang tak irritate skin nya.
Personally saya recommend utk yang ada…