❀ Selamat Datang | Saya Kate | Shaklee Independent Distributor ID:944001 | Jika inginkan konsultansi berkenaan masalah kesihatan, sila hubungi saya - 010 343 4064 | Nak tanya apa2 pun boleh. Saya akan membantu anda sebaiknya ❀

Saturday, 11 November 2017

5 Perkara Yang Anda Perlu Tahu Mengenai Protein

5 Perkara Yang Anda Perlu Tahu Mengenai Protein | Pakar pemakanan menyokong pengambilan protein tambahan dalam diet harian anda sebagai satu makronutrien penting untuk mengekalkan kesihatan. Bagaimanapun, terdapat beberapa perkara yang kita perlu tahu mengenai protein supaya kita membuat pemilihan yang tepat untuk kesihatan lebih baik.
http://www.kateginting.com/2017/11/5-perkara-yang-anda-perlu-tahu-mengenai-protein.html

#1 Kenapa pentingnya menambahkan protein soya dalam diet harian saya?

Soya tinggi dengan protein dengan rendah dengan lemak. Ia membekalkan 9 asid amino perlu yang tidak boleh dihasilkan oleh badan. Soya juga merupakan satu-satunya protein berasaskan tumbuhan, yang boleh dicernakan dengan mudah dan memiliki kualiti yang sama dengan protein daripada sumber haiwan. Apa yang lebih penting adalah FDA telah meluluskan bahawa diet rendah lemak tepu dan kolesterol bersama dengan dengan pengambilan 25g protein soya setiap hari boleh mengurangkan risiko penyakit jantung.
#2 Adakah protein soya menjadikan saya gemuk?


http://www.kateginting.com/2017/11/5-perkara-yang-anda-perlu-tahu-mengenai-protein.html

Penyelidikan klinikal menunjukkan pengambilan protein soya memberikan rasa kenyang lebih panjang, menyebabkan pengurangan pengambilan kalori dan mengurangkan kekerapan pengambilan kudapan. Hasilnya, ia membantu menyokong pengurusan berat badan yang sihat.

#3 Adakah ia membuat lelaki lebih bersifat kewanitaan?

Satu analisis saintifik telah dijalankan keatas lebih daripada 30 kajian tentang kesihatan yang berkaitan dengan soya dan hormon lelaki. Ia tidak menunjukkan bahawa kedua-dua makanan sama ada soya atau isoflavones (bahan asli ditemui dalam soya) mempunyai sebarang kesan pada tahap testosteron dalam di kalangan lelaki. 


http://www.kateginting.com/2017/11/5-perkara-yang-anda-perlu-tahu-mengenai-protein.html

Secara ringkas, pengambilan soya secara teratur adalah selamat di kalangan lelaki dalam masa yang sama masih boleh mengekalkan sifat kejantanannya.

#4 Bolehkah wanita putus haid mengambil protein soya?

Berdasarkan satu kajian-silang-budaya yang telah dijalankan di kalangan wanita yang telah putus haid, subjek kajian di Jepun yang mengambil makanan bersoya setiap hari dalam jumlah yang tinggi mengalami fasa peralihan menopause yang lebih selesa. Dalam negaranegara Asia, purata pengambilan makanan soya setiap orang dianggar memberikan isoflavones sebanyak 25-45mg. 

http://www.kateginting.com/2017/11/5-perkara-yang-anda-perlu-tahu-mengenai-protein.html

Protein soya tidak hanya menyokong zaman peralihan putus haid yang lebih selesa tetapi juga menyokong penjagaan tulang yang sihat yang amat penting untuk menyokong wanita semasa menempuh tempoh yang mencabar ini.

BacaProtein Soya Pilihan Terbaik Untuk Ibu Yang Sibuk

#5 Bolehkah saya mengambil protein soya dengan makanan tambahan yang lain?

Protein soya ialah zat pelbagai guna. Ia melengkapi nutrien lain dengan mudah dan lancar ke dalam diet anda. Anda boleh ambil protein soya anda bersama alfalfa, vitamin B, sterols tumbuhan serta kolagen setiap hari, untuk meningkatkan kesejahteraan secara keseluruhan.

Tahukah Anda?

56 tahun kebaikan protein,
  • Dr. Forrest C. Shaklee mencipta protein soya dengan formula pengasingan yang pertama pada tahun 1961
  • Protein soya adalah yang terbaik untuk tenaga berpanjangan
  • Sumber protein soya mudah dibawa dengan rasa yang enak
  • Kaya dengan kalsium
  • Membantu mengurangkan kolesterol dalam darah*

http://www.kateginting.com/2017/11/5-perkara-yang-anda-perlu-tahu-mengenai-protein.html

Anda ingin dapatkan protein terbaik untuk keluarga anda?

Anda boleh terus mendapatkan protein terbaik dan berkualiti tinggi  ESP Shaklee di butang eSell di bawah (klik). Pastikan produk yang betul sebelum membuat pembayaran, dan anda boleh uncheck mana yang tidak berkenaan. Kemudian sila hubungi kami untuk mendapatkan cara penggunaan atau pemakanan eksklusif setelah pembelian dibuat.


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=341899060c9ed39a3056dcb754e150c7

Atau, anda boleh hubungi nombor yang tertera dibawah untuk maklumat lanjut.

DISCLAIMER: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. Any statements in this website have not been evaluated by the Food and Drug Administration. Products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. If you require any medical related advice, contact your physician promptly.

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee anda di TELIPOK, Pekan Nabalu, Tamparuli, Tuaran, Putera Jaya, Sepanggar dan Indah Permai. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia.

Untuk order produk shaklee, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, hubungi:
Daftar Ahli Shaklee di "Join Now" (Express Enrolment) untuk mendapat penjimatan harga sehingga 20%.

No comments:

Post a Comment