❀ Selamat Datang | Saya Kate | Shaklee Independent Distributor ID:944001 | Jika inginkan konsultansi berkenaan masalah kesihatan, sila hubungi saya - 010 343 4064 | Nak tanya apa2 pun boleh. Saya akan membantu anda sebaiknya ❀

Friday, 10 November 2017

6 Sebab Utama Kenapa Tubuh Kita Perlukan Protein

6 Utama Sebab Kenapa Tubuh Kita Perlukan ProteinProtein adalah seperti blok binaan tubuh anda, sama seperti batu bata rumah anda. Binalah asas kepada tubuh yang sihat dengan memberikan orang yang tersayang, sumber protein terbaik untuk fungsi tubuh yang optima kerana dengan sumber yang betul, keluarga anda akan lebih sihat dan bahagia. Kebahagiaan mereka, adalah kebahagian anda juga.


http://www.kateginting.com/2017/11/6-utama-sebab-kenapa-tubuh-kita-perlukan-protein.html

#1 Pertumbuhan & Pembesaran

Nutrien penting terutamanya pada peringkat kanak kanak, remaja dan ibu mengandung. 

http://www.kateginting.com/2017/11/6-sebab-utama-kenapa-tubuh-kita-perlukan-protein.html

Ia membantu membina sel, menyokong sistem imun dan fungsi tubuh optimum termasuk rambut yang berkilau, kulit lebih lembut dan kuku yang kuat. Protein dan komponen asid aminonya juga berfungsi sebagai hormon, enzim dan pengangkut nutrien yang lain.

#2 Tenaga Berkekalan

Minuman Tenaga dan berkafein hanya mampu memberi kesan sementara. 

http://www.kateginting.com/2017/11/6-sebab-utama-kenapa-tubuh-kita-perlukan-protein.html

Walau bagaimanapun, pengambilan protein yang mencukupi boleh membantu anda mengekalkan tenaga kerena ia mengambil masa yang lama untuk dihadam, sekaligus memberikan sumber tenaga yang berkekalan agar anda mampu untuk melakukan pelbagai tugasan dan kekal cergas setiap sehari.

#3 Pengurusan Berat Badan

Diet tinggi protein boleh mengurangkan berat berbanding diet rendah dengan protein kerana peranannya dalam mengekalkan rasa kenyang. 

http://www.kateginting.com/2017/11/6-sebab-utama-kenapa-tubuh-kita-perlukan-protein.html

Kajian menunjukkan bahawa memiliki berat yang sihat dan pengekalan berat badan tersebut boleh membantu memajangkan jangka hayat hidup anda

#4 Kesihatan Tulang

Selain kalsium, terdapat pelbagai lagi nutrien lain yang penting untuk kesihatan tulang, termasuklah protein. Pelbagai penemuan mencadangkan pengambilan protein yang tinggi berkait rapat dengan pengurangan kepadatan tulang, tinggi kepadatan tulang dan mengurangkan risiko patah tulang. 

Dalam kajian terbaru, peningkatan pengambilan protein, terutamanya apabila diambil bersama kalsium dan vitamin D dalam diet, boleh mengurangkan kepadatan tulang dan meningkatkan kekuatan otot

#5 Kesihatan Jantung

Kajian jangka masa panjang selama 20 tahun mendapati mereka yang mengambil makanan rendah karbohidrat, tinggi lemak berasaskan sayuran mempunyai 30% lebih rendah risiko terhadap penyakit Jantung berbanding mereka yang makan makanan tinggi karbohidrat, diet rendah lemak. 

http://www.kateginting.com/2017/11/6-sebab-utama-kenapa-tubuh-kita-perlukan-protein.html

Walaubagaimanapun, menambahkan protein sayuran di dalam diet dapat mengurangkan masalah kesihatan jangtung serta membantu mengekalkan dan meningkatkan fungsinya.

#6 Kesihatan Otot

Kemerosotan jisim otot berlaku akibat penuaan usia dan ia terjadi tanpa kita sedari kerana ia sering disalah anggap dengan peningkatan lemak dalam badan. 

http://www.kateginting.com/2017/11/6-sebab-utama-kenapa-tubuh-kita-perlukan-protein.html

Ini boleh menyebabkan kemerosostan otot yang kronik dikalangan warga emas yang berumur lebih daripada 60 tahun, apatah lagi pada yang berumur 80 tahun. Pengambilan protein yang mencukupi membantu mengurangkan atau melambatkan proses kemerosotan otot ini.

Berita baik untuk anda!

Shaklee ada ESP yang mengandungi protein soya dan juga merupakan sumber kalsium yang diperlukan oleh tubuh badan.


Memberikan Tenaga Berterusan, Berasaskan Protein Tumbuhan Yang Berkualiti Tinggi


http://www.kateginting.com/2017/11/6-sebab-utama-kenapa-tubuh-kita-perlukan-protein.html

Anda ingin dapatkan ESP Soy Protein terbaik untuk keluarga anda?

Anda boleh terus mendapatkan ESP Soy Protein Shaklee di butang eSell di bawah (klik). Pastikan produk yang betul sebelum membuat pembayaran, dan anda boleh uncheck mana yang tidak berkenaan. Kemudian sila hubungi kami untuk mendapatkan cara penggunaan atau pemakanan eksklusif setelah pembelian dibuat.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=341899060c9ed39a3056dcb754e150c7

Atau, anda boleh hubungi nombor yang tertera dibawah untuk maklumat lanjut.

DISCLAIMER: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. Any statements in this website have not been evaluated by the Food and Drug Administration. Products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. If you require any medical related advice, contact your physician promptly.

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee anda di TELIPOK, Pekan Nabalu, Tamparuli, Tuaran, Putera Jaya, Sepanggar dan Indah Permai. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia.

Untuk order produk shaklee, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, hubungi:
Daftar Ahli Shaklee di "Join Now" (Express Enrolment) untuk mendapat penjimatan harga sehingga 20%.

No comments:

Post a Comment