❀ Selamat Datang | Saya Kate | Shaklee Independent Distributor ID:944001 | Jika inginkan konsultansi berkenaan masalah kesihatan, sila hubungi saya - 010 343 4064 | Nak tanya apa2 pun boleh. Saya akan membantu anda sebaiknya ❀

Saturday, 20 January 2018

Lindungi Degupan Jantung Anda Dengan Omega 3

Lindungi Degupan Jantung Anda Dengan Omega 3 | Jantung, sebagai satu-satunya organ yang membekalkan darah kepada tubuh anda, memerlukan nutrien tambahan untuk memastikannya mampu memenuhi keperluan tubuh. Asid lemak Omega-3 yang diketahui umum mempunyai ciri-ciri anti-radang, memainkan peranan penting dalam melindungi jantung.

#1 Mengekalkan Profil Lipid yang Sihat

http://www.kateginting.com/2018/01/lindungi-degupan-jantung-anda-dengan-omega-3.html

Profil lipid adalah merangkumi bacaan jumlah keseluruhan kolesterol, Kolesterol HDL (Kolesterol Baik), Kolesterol LDL (Kolesterol Jahat) dan trigliserida. Ia digunakan sebagai salah satu penilaian untuk menentukan risiko anda terhadap penyakit jantung

Pengambilan Omega-3 secara teratur telah didapati meningkatkan profil lipid secara positif dengan:
  • - Meningkatkan paras kolesterol HDL (Kolesterol Baik).
  • - Mengurangkan tahap trigliserida (iaitu Lemak dalam darah).
  • - Merendahkan risiko penyakit jantung.
#2 Mengawal Tekanan Darah yang sihat

Semakin tinggi tekanan darah anda, semakin tinggi risiko anda untuk mengalami masalah kesihatan terutamanya, penyakit yang berkaitan dengan jantung. Tekanan darah tinggi memberikan tekanan pada saluran darah anda dan meningkatkan beban kerja pada jantung. 

Kajian menunjukkan bahawa Omega-3 boleh membantu mengawal atur tekanan darah ke paras yang lebih sihat.

#3 Memelihara Saluran Darah daripada Tersumbat

http://www.kateginting.com/2018/01/lindungi-degupan-jantung-anda-dengan-omega-3.html

Saluran darah yang luas adalah penting untuk kesihatan kerana, jantung anda mengepam kira-kira 2,000 gelen darah sehari dan ia membawa darah yang dipam ke setiap organ dalam tubuh anda.

Omega-3 membantu:
#4 Memberikan Anda Ritma Degupan Jantung yang Sihat

Degupan jantung adalah bilangan kekerapan jantung anda berdegup (biasanya setiap minit) manakala ritma jantung adalah corak degupan jantung. 

Jantung yang sihat mempunyai ritma jantung yang stabil dan penyelidikan telah menunjukkan bahawa Omega-3 membantu menormalkan ritma jantung yang tidak stabil serta menurunkan risiko kematian mengejut.

#5 Menyokong Peredaran Darah yang Sihat

Darah membekalkan oksigen dan nutrien kepada organ, tisu, dan sel anda. Omega-3 membantu:
  • - Mengurangkan risiko pembekuan darah.
  • - Meningkatkan aliran darah dengan menormalkan kekerapan pengembangan dan penyempitan saluran darah
Omega 3 merupakan nutrien yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh kita. Oleh itu adalah penting untuk mendapatkan Omega 3 dari pemakanan sebagai sumber Omega 3.

http://www.kateginting.com/2018/01/lindungi-degupan-jantung-anda-dengan-omega-3.html

Pengambilan suplemen minyak ikan Omega 3 adalah pilihan terbaik bagi anda yang sukar untuk mendapatkan jumlah asid lemak Omega 3 yang mencukupi daripada makanan harian anda.


Seorang yang sihat memerlukan kira-kira 1,000-2,000mg minyak ikan sehari.

Nak cuba minyak ikan Omega 3 Shaklee?

Anda ada 2 pilihan mudah untuk mendapatkan Omega 3 ini:

1. Secara online. Anda boleh buat belian terus di laman eSell Shaklee dengan harga RM136.25. Pembayaran dengan kad debit atau kad kredit sahaja. Penghantaran terus dari pihak Shaklee (M).

2. Atau WhatsApp "Nak beli OmegaGuard" ke +60168425632

DISCLAIMER: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. Any statements in this website have not been evaluated by the Food and Drug Administration. Products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. If you require any medical related advice, contact your physician promptly.

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee anda di TELIPOK, Pekan Nabalu, Tamparuli, Tuaran, Putera Jaya, Sepanggar dan Indah Permai. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia.

Untuk order produk shaklee, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, hubungi:

Daftar Ahli Shaklee di "Join Now" (Express Enrolment) untuk mendapat penjimatan harga sehingga 20%.

No comments:

Post a Comment