❀ Selamat Datang | Saya Kate | Shaklee Independent Distributor ID:944001 | Jika inginkan konsultansi berkenaan masalah kesihatan, sila hubungi saya - 010 343 4064 | Nak tanya apa2 pun boleh. Saya akan membantu anda sebaiknya ❀

Sunday, 11 February 2018

Asid lemak Omega-3 Lemak Sihat Yang Tidak Menggemukkan

Asid lemak Omega-3 Lemak Sihat Yang Tidak Menggemukkan | Kita semua tahu bahawa asid lemak Omega-3 memberi pelbagai manfaat kesihatan kepada tubuh manusia, seperti meningkatkan peredaran darah, kesihatan otak dan mengalakkan kesihatan sendi.

Tetapi adakah anda tahu ia juga boleh membantu mengurangkan berat badan yang berlebihan apabila disertai dengan senaman yang berkala dan pemakanan yang seimbang?

Asid lemak Omega-3 Lemak Sihat Yang Tidak Menggemukkan

Anda ingin dapatkan tubuh yang menawan dengan lemak sihat ini? Sini saya kongsikan manfaat lemak sihat ini.

#1 Mengawal Atur Tahap Lemak Badan Yang Sihat

Simpanan lemak yang berlebihan dalam badan merupakan salah satu faktor utama yang menyumbang kepada peningkatan berat badan. Kajian menunjukkan bahawa Omega-3 dapat membantu kita mencapai tahap lemak badan yang sihat kerana ia:
  • Meningkatkan kadar metabolik - kadar kalori badan yang anda bakar dalam sehari.
  • Meningkatkan kadar pembakaran lemak.
  • Meningkatkan peredaran darah ke otot-otot badan semasa bersenam dan menambahkan keupayaan tubuh untuk membakar lebih banyak lemak.
  • Mengawal paras lemak yang sihat yang terkumpul dari pemakanan harian kita.
#2 Menyeimbangkan Rasa Kenyang

Dua hormon utama - ghrelin, dan leptin – berperanan mengawal rasa lapar dan kenyang. Gabungan diet yang seimbang dan pengambilan Omega-3 didapati bermanfaat untuk mengawal atur dua hormon ini dan:
  • Meningkatkan rasa kenyang - anda berasa kenyang untuk tempoh masa yang lebih lama selepas makan.
#3 Meningkatkan Paras Insulin yang Sihat

Insulin menukarkan karbohidrat di dalam makanan kepada tenaga. Oleh itu, tahap insulin yang sihat adalah penting untuk mengekalkan berat badan yang sihat dan Omega-3 dapat membantu dengan:
  • Meningkatkan kepekaan insulin badan - semakin peka sel-sel badan kita terhadap insulin, semakin rendah kemungkinan makanan yang kita makan disimpan sebagai lemak.
#4 Mengurangkan Tekanan

Tekanan boleh menyumbang kepada peningkatan berat badan. Omega-3 membantu mengawal atur tahap kortisol yang sihat, ia adalah hormon tekanan yang menyebabkan anda menyimpan lemak, bukannya membantu membakar kalori-kalori yang degil.


Omega 3 merupakan nutrien yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh kita. Oleh itu adalah penting untuk mendapatkan Omega 3 dari pemakanan sebagai sumber Omega 3.

http://www.kateginting.com/2018/02/asid-lemak-omega-3-lemak-sihat-yang-tidak-menggemukkan.html

Pengambilan suplemen Omega 3 adalah pilihan terbaik bagi anda yang sukar untuk mendapatkan jumlah asid lemak Omega 3 yang mencukupi daripada makanan harian anda.

Nak cuba Omega 3 Shaklee?

Anda ada 2 pilihan mudah untuk mendapatkan Omega 3 ini:

1. Secara online. Anda boleh buat belian terus di laman eSell Shaklee dengan harga RM136.25 (Tidak termasuk kos penghantaran). Pembayaran dengan kad debit atau kad kredit sahaja. Penghantaran terus dari pihak Shaklee (M).

2. Atau WhatsApp "Nak beli OmegaGuard" ke +60168425632.

DISCLAIMER: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. Any statements in this website have not been evaluated by the Food and Drug Administration. Products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. If you require any medical related advice, contact your physician promptly.

Saya ialah Pengedar Sah Shaklee anda di TELIPOK, Pekan Nabalu, Tamparuli, Tuaran, Putera Jaya, Sepanggar dan Indah Permai. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia.

Untuk order produk shaklee, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, hubungi:
Daftar Ahli Shaklee di "Join Now" (Express Enrolment) untuk mendapat penjimatan harga sehingga 20%.

No comments:

Post a Comment