❀ Selamat Datang | Saya Kate | Shaklee Independent Distributor ID:944001 | Jika inginkan konsultansi berkenaan masalah kesihatan, sila hubungi saya - 010 343 4064 | Nak tanya apa2 pun boleh. Saya akan membantu anda sebaiknya ❀

Thursday, 15 February 2018

Tiada Jaminan Ketulenan Produk Shaklee Untuk Belian Dari e-Dagang

Tiada Jaminan Ketulenan Produk Shaklee Untuk Belian Dari e-DagangJual Beli di platform e-Dagang? Apabila berbicara tentang membeli-belah dengan menggunakan platform e-Dagang, anda mungkin terfikir:
 • Adakah penjual memberikan jaminan terhadap kualiti barangan tersebut?
 • Adakah produk tersebut disertakan jaminan atau polisi pemulangan?
 • Adakah saya boleh percaya sepenuhnya dengan ulasan yang saya baca?
 • Saya menerima barang yang rosak. Bolehkan saya memulangkannya?
Akhir-akhir ini kami telah menerima banyak pertanyaan mengenai kesahihan atau ketulenan produk yang dijual melalui patform e-Dagang yang banyak di pasaran internet masa kini.

http://www.kateginting.com/2018/02/tiada-jaminan-ketulenan-produk-shaklee-untuk-belian-e-dagang.html

Kewujudan platform e-Dagang sangat membantu meningkatkan jualan secara online. Pelanggan bebas memilih produk yang berkenan di hati, bebas untuk membuat pembayaran menggunakan kad kredit atau kad debit dengan mudah dan cepat. Pendek kata, scroll, klik masuk shopping cart, kemudian bayar. Kemudian tunggu sahaja produk sampai ke alamat yang diberikan.

Mudah sangat kan nak membeli belah sekarang? Semua di hujung jari.

Tiada Jaminan Ketulenan Produk Shaklee

Walaubagaimanapun untuk produk kesihatan Shaklee, pihak pengurusan Shaklee tidak membenarkan mana-mana pengedar sah berdaftar atau mana-mana individu lain untuk menjual produk Shaklee di mana-mana platform e-Dagang.

Ia sudah termaktub sebagai salah satu kesalahan di dalam perjanjian P&R Shaklee. Barangsiapa yang mendapati melanggar peraturan ini, boleh dikenakan tindakan dari pihak pengurusan.

http://www.kateginting.com/2018/02/tiada-jaminan-ketulenan-produk-shaklee-untuk-belian-e-dagang.html

Penjelasan dari pihak pengurusan Shaklee Malaysia berkenan isu ini:
 • [Point 1] Shaklee tidak melantik atau memberi kuasa kepada mana-mana penjual dalam talian selain Shaklee Products (Malaysia) Sdn Bhd untuk menjual produk Shaklee di www.shaklee2u.com.my. Hanya ahli berdaftar sahaja yang boleh access ke dalam system Shaklee Online ini.
 • [Point 2] Shaklee Products (Malaysia) Sdn Bhd tidak bertanggungjawab terhadap produk-produk yang dijual pada platform e-Dagang, melalui jualan dalam talian dan disebabkan itu produk-produk tersebut boleh dianggap rosak, palsu atau telah tamat tempoh.
 • [Point 3] Mana-mana pihak (Pengedar atau sebaliknya) yang menjual produk Shakle di mana-mana platform e-Dagang tidak diberikan kuasa oleh Shaklee Products (Malaysia) Sdn Bhd.
 • [Point 4] Sesiapa yang membeli produk Shaklee melalui platform e-Dagang tidak akan mendapat akses jaminan Shaklee.
Jika anda meragui tentang kesahihan pembelian anda, sila e-mel kepada customerinquiry@shaklee.com untuk penjelasan lanjut. Sila berikan butiran terperinci tentang penjual dan bukti pembelian. Semua pertanyaan dan laporan adalah sulit.

Pembelian Produk Shaklee Yang Sah

Kami menggesa para mengguna supaya sentiasa membeli produk Shaklee daripada:
 • Pengedar Bebas Shaklee yang berdaftar ATAU
 • Mendaftar sebagai Pengedar Bebas Shaklee di cawangan-cawangan Shaklee atau daftar secara online di “Join Now” ATAU
 • Melalui sistem Online Shaklee. Sila Klik “7 Langkah Mudah Beli Shaklee Secara Online Dengan e-Sell” untuk membeli secara teru dari Shaklee Products (Malaysia) Sdn Bhd.
Kelebihan Jika Anda Membeli Produk Shaklee Dari Pengedar Sah Shaklee
 • Produk yang anda terima dijamin TULEN
 • Dilindungi insurans dari pihak Shaklee. Sekiranya produk yang anda terima rosak atau pecah, pihak Shaklee akan menggantikan dengan produk yang baru secara percuma. *Point 2 
 • Cara makan atau cara guna produk yang betul akan diberikan oleh pengedar yang menjual produk kepada anda.
Kekurangan Jika Anda Membeli Produk Shaklee Dari E-Dagang

Kami selalu dapat whatsapp dari mereka yang memilih untuk membeli produk Shaklee dari platform e-Dagang seperti LxxxxA, dengan alasan dapat beli dengan harga murah. 

Tapi mereka..
 • Tidak diberikan cara makan yang betul selepas pembelian.
 • Tidak tahu sama ada produk tersebuk sesai atau tidak dengan tahap kesihatan tubuh mereka. Contoh pesakit hyperthyroid tidak boleh mengambil VITALEA kerana di dalamnya ada unsur zat besi. Sedangkan mereka perlu elak mana-mana suplemen zat beri kerana excess zat besi boleh menbahayakan nyama mereka sendiri.
 • Terpaksa google dan contact mana-mana pengedar lain untuk bantu guide cara makan vitamin yang dah dibeli dari platform e-Dagang tadi.
Ini contoh whatsapp yang kami terima beberapa hari lepas.

http://www.kateginting.com/2018/02/tiada-jaminan-ketulenan-produk-shaklee-untuk-belian-e-dagang.html

Nak beli harga murah, tapi akhirnya terpaksa bertanya cara makan kepada orang lain. Sebenarnya nak beli harga murah, anda jadilah ahli Shaklee. HARGA LEBIH MURAH, ada peluang dapat CASH REBATE lagi. Malah anda dapat belajar banyak ilmu tentang nutrisi dan kesihatan dari Pakar Nutrisi Shaklee.

Seronok kan?

Jom Jadi Ahli Shaklee Yang Sah

Alang-alang awak nak beli harga murah kan, bulan ni Shaklee offer diskaun 10% untuk pembelian 1 set BeYouthFul. Dengan pembelian set ini awak dapat mendaftar sebagai ahli secara percuma dan cash bonus pada bulan depan. Kos penghantaran PERCUMA lagi tau.


Saya ialah Pengedar Sah Shaklee anda di TELIPOK, Pekan Nabalu, Tamparuli, Tuaran, Putera Jaya, Sepanggar dan Indah Permai. Penghantaran produk Shaklee menggunakan kurier ke seluruh Malaysia.

Untuk order produk shaklee, daftar keahlian, atau peluang jana pendapatan dengan Shaklee, hubungi:
Daftar Ahli Shaklee di "Join Now" (Express Enrolment) untuk mendapat penjimatan harga sehingga 20%.

No comments:

Post a Comment