❀ Selamat Datang | Saya Kate | Shaklee Independent Distributor ID:944001 | Jika inginkan konsultansi berkenaan masalah kesihatan, sila hubungi saya - 010 343 4064 | Nak tanya apa2 pun boleh. Saya akan membantu anda sebaiknya ❀

Friday, 23 February 2018

Tips Cepat Meningkatkan Tenaga Pada Usia Emas

Tips Cepat Meningkatkan Tenaga Pada Usia Emas | Terdapat dua cara utama di mana kita boleh membantu badan kita untuk membina tahap CoQ10 semulajadi mereka, sama ada melalui makanan yang kita makan atau dengan mengambil suplemen.

http://www.kateginting.com/2018/02/tips-cepat-meningkatkan-tenaga-pada-usia-emas.html

Memandangkan CoQ10 memainkan peranan penting dalam penghasilan tenaga, ia didapati dengan kepekatan tertinggi di dalam daging organ seperti hati haiwan dan jantung. CoQ10 juga terdapat dalam daging lembu, ayam dan ikan berlemak seperti tuna. Minyak seperti kacang soya, jagung dan zaitun juga merupakan sumber yang baik. Kacang juga merupakan sumber bukan haiwan yang baik untuk CoQ10. 

Dianggarkan bahawa orang biasa sepatutnya mendapat kira-kira 10mg CoQ10 sehari dari diet mereka. CoQ10 adalah nutrien penting dengan banyak faedah, tetapi kita secara umum tidak mendapat jumlah CoQ10 dari diet sahaja. Walaupun kita sertakan banyak sumber makanan CoQ10 tetapi hampir mustahil untuk mencapai tahap yang dicadangkan bagi menyokong kesihatan kardiovaskular. 

http://www.kateginting.com/2018/02/tips-cepat-meningkatkan-tenaga-pada-usia-emas.html

Mereka yang mempunyai tahap CoQ10 yang lebih rendah disebabkan oleh umur, tekanan dan penggunaan statin juga tidak dapat memperolehi cukup CoQ10 dalam diet mereka untuk membina semula tahap kesihatan mereka. 

Meskipun menambahkan makanan kaya CoQ10 dalam diet dapat membantu, menambah suplemen dalam rejim kita adalah cara terbaik untuk memastikan kita menyokong tahap kesihatan kita. Walaupun pada masa ini tiada set pengambilan CoQ10, 30 to 60 yang disyorkan, 30 ke 60 miligram sehari telah disyorkan secara amnya.

Semakin berusia, makanan tambahan lain juga memainkan peranan penting untuk kesihatan kita seperti Polifenol, Vitamin E, Omega, Vitamin D3, Vitamin B terutama B12.

http://www.kateginting.com/2018/02/tips-cepat-meningkatkan-tenaga-pada-usia-emas.html

Kita juga harus membuat perubahan gaya hidup yang sesuai seperti:

http://www.kateginting.com/2018/02/tips-cepat-meningkatkan-tenaga-pada-usia-emas.html
  • Bersenam
  • Mengekalkan diet seimbang dan berat badan optimum
  • Kurangkan pengambilan alkohol dan kafein
  • Berhenti Merokok
  • Kebersihan Bilik Tidu Yang Baik
Dapatkan Perangsang Tenaga Anda Hari Ini! Boleh didapati secara atas talian di laman eSell Shaklee (Klik sini).

Atau, anda boleh hubungi nombor yang tertera dibawah untuk maklumat lanjut.

DISCLAIMER: Any statements in this website have not been evaluated by the Food and Drug Administration. Products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

WhatsApp kami di 016-8425632 (klik dari smartphone anda).
Follow FB Kate Ginting untuk chat secara langsung.
Daftar keahlian Shaklee di “Join Now“ sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.

No comments:

Post a Comment