❀ Selamat Datang | Saya Kate | Shaklee Independent Distributor ID:944001 | Jika inginkan konsultansi berkenaan masalah kesihatan, sila hubungi saya - 010 343 4064 | Nak tanya apa2 pun boleh. Saya akan membantu anda sebaiknya ❀

Thursday, 22 February 2018

Tips Pemakanan Anak-Anak Untuk Kembali Ke Sekolah

Tips Pemakanan Anak-Anak Untuk Kembali Ke Sekolah | Selain menyediakan anak-anak untuk ke sekolah dengan baju baru, buku dan peralatan sekolah. Kita mungkin mengabaikan bahagian yang paling penting dalam memastikan anak-anak kita membesar dengan sihat – pemakanan. Vitamin dan mineral adalah nutrient penting untuk perkembangan tubuh anak anda bagi membantu mereka memberi tumpuan dalam kelas, menguatkan memori dan tenaga untuk bermain. Bekalkan makanan tengahari yang sihat atau snek yang enak untuk anak-anak anda boleh menjadi lebih mudah.

Teruskan membaca untuk mengetahui cara memulakannya.

http://www.kateginting.com/2018/02/tips-pemakanan-anak-anak-untuk-kembali-ke-sekolah.html

#1 Jadikan Sarapan Keutamaan

Mulakan hari dengan sarapan yang berkhasiat. Galakkan anak-anak anda untuk bersarapan sebelum ke sekolah, duduk dan makan bersama mereka. Tidak perlu makanan panas yang rumit, cukup sekadar makanan biasa yang mudah dibuat seperti telur dan roti bakar, bijirin gandum penuh dengan susu atau oat dengan buah-buahan adalah pilihan yang sihat untuk sarapan cepat dan berkhasiat.

http://www.kateginting.com/2018/02/tips-pemakanan-anak-anak-untuk-kembali-ke-sekolah.html

#2 Pek Snek Sihat

Anak-anak anda mungkin lapar pada waktu akhir persekolahan. Anak-anak yang lapar berkemungkinan besar akan makan snek tidak sihat atau cenderung makan terlalu banyak. Jadi bekalkan snek sihat untuk mengurangkan rasa lapar mereka. Pilihan terbaik adalah kekacang seperti walnut atau badam dan buah-buahan seperti epal dan pisang. Dengan cara ini, anak-anak anda tidak akan berasa terlalu kenyang ketika sampai di rumah untuk makan tengahari atau snek tengahari.

#3 Jadikan Makan Tengahari Saat Menyeronokkan

Walaupun sekolah menawarkan pelbagai jenis makanan dan minuman, dinasihatkan untuk memberi bekalan snek sihat untuk anak-anak anda supaya mereka mendapat semua nutrien yang mereka perlukan sepanjang pagi. 

http://www.kateginting.com/2018/02/tips-pemakanan-anak-anak-untuk-kembali-ke-sekolah.html

Tukar sandwic yang membosankan menjadi makanan yang sihat dan menyeronokkan dengan menukar roti putih kepada roti gandum penuh atau gulungan tortilla gandum. Selain salad, cuba tambah parutan lobak merah atau kepingan avokado dengan daging ayam atau kepingan daging ayam belanda.

#4 Suplemen Bijak

Walaupun makanan menyediakan anak-anak anda tenaga yang mereka perlukan, agak sukar apabila anak-anak anda memilih makanan. Lebih-lebih lagi jika anda sentiasa sibuk dan mempunyai sedikit masa untuk menyediakan makanan sihat untuk anak-anak anda. Apabila anak anda tidak mahu atau tidak boleh makan mengikut hidangan yang disyorkan, beralih kepada suplemen untuk menutup jurang nutrien. 

http://www.kateginting.com/2018/02/tips-pemakanan-anak-anak-untuk-kembali-ke-sekolah.html

Pilih Shaklee Vita-Lea® For Children, lengkap dengan 18 vitamin dan mineral penting, memberikan spektrum mikronutrien yang luas untuk kekal kuat dan sihat!
Nak order vitamin Shaklee?

WhatsApp kami di 016-8425632 (klik dari smartphone anda).
Follow FB Kate Ginting untuk chat secara langsung.
Daftar keahlian Shaklee di “Join Now“ sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.

No comments:

Post a Comment