❀ Selamat Datang | Saya Kate | Shaklee Independent Distributor ID:944001 | Jika inginkan konsultansi berkenaan masalah kesihatan, sila hubungi saya - 010 343 4064 | Nak tanya apa2 pun boleh. Saya akan membantu anda sebaiknya ❀

Monday, 23 July 2018

Homestay Dan Bilik Sewa TERMURAH GILERR Di Labuan

Hai, hai, hai.. Baru ada masa nak cerita pasal trip ke Labuan pada bulan Mei tahun ni.  Sesekali jalan dengan family guna bonus Shaklee. Bestnya. Walaupun dekat ja tapi kira ok lah kan. Nanti lama-lama pandai pergi jauh sikit kan.

Di Labuan walaupun kecil ja tapi banyak juga tempat menarik. Walapun kecil tapi kalau pigi sehari dua tak juga cukup masa untuk pergi semua tempat tu. Sebaik-baiknya korang pergi lah 4 hari 3 malam. 

Tapi selalunya kita orang pergi 2 hari 1 malam sebab nak borong coklat atau minuman keras ja. Hehehe.. Paling lama pun 3 hari 2 malam. 

Nanti saya bagi detail trip kami yang dulu. Ikut jalan jauh bawa kereta sendiri ke menumbuk.

2 hari 1 malam (Sabtu-Ahad):
  • Kami gerak dari rumah @ Pekan Nabalu, Sabah jam 1.00 pagi. Sebab nak kejar feri di Menumbuk jam 9.30 pagi. Tambang feri RM2.50
  • Kalau nak cepat sampai ke Labuan boleh ja naik Speedboat, tambang RM7.50 ja. 
  • Balik naik feri dari Labuan jam10.30. Sampai Menumbuk jam 12.00 tengah hari. 
  • Dalam perjalanan ke Kota Kinabalu boleh lah singgah mana-mana kalau sempat. Biasanya dari Menumbuk ke Kota Kinabalu mengambil masa 3jam.
Untuk penginapan, kami tak cari hotel. Kami pilih Homestay dan bilik sewa yang murah dan bajet.

Untuk bilik sewa, ada yang RM30-RM55 utk 1 malam. Murah kan. Then ada tempat memasak, boleh masak sendiri. Bilik sewa ni terletak di tengah-tengah bandar. Jadi senang kalau nak shopping coklat. Hehehe..

http://www.kateginting.com/2018/07/homestay-dan-bilik-sewa-termurah-gilerr-di-labuan.html

http://www.kateginting.com/2018/07/homestay-dan-bilik-sewa-termurah-gilerr-di-labuan.html

Sewa untuk 1 buah rumah pun ada.

http://www.kateginting.com/2018/07/homestay-dan-bilik-sewa-termurah-gilerr-di-labuan.html

Merancang untuk pergi bercuti ke Labuan dan mencari penginapan yang murah dan bajet, boleh call Puan Siti di nombor 017 836 1517 atau pun add friend facebook Homestaydan Biliksewa

Korang tak perlu segan-segan sebab dia ni sangat friendly..

Berminat dengan Produk Shaklee?

WhatsApp kami di 016-8425632 (klik dari smartphone anda).
Follow FB Kate Ginting untuk chat secara langsung.
Daftar keahlian Shaklee di “Join Now“ sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.